Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Jeffrey Papandreou το πραγματικό όνομα που φρόντισαν να διαγράψουν προετοιμάζοντας τον για "εθνοσωτήρα"


Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν άραγε το πραγματικό όνομα του σημερινού "Γιώργου" Παπανδρέου ;;;

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα αν τελικά βαφτίστηκε ποτέ ή απλά μετονομάστηκε σε Γιώργος που ακούγεται πιο Ελληνικό.

Στο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο «Του μιλάνε τα κύματα...», Εκδόσεις Καστανιώτη, διαβάζουμε κάτι ενδιαφέρον για τον Γιώργο Παπανδρέου προτού γίνει...
Γιώργος.


Στο κεφάλαιο στο οποίο ο συγγραφέας αφηγείται τις προετοιμασίες της οικογένειας του Α. Παπανδρέου για τη μετεγκατάστασή της στην Ελλάδα το 1960 αναφέρεται ότι ήδη από το 1959, με πρωτοβουλία του παππού τους Γεωργίου Παπανδρέου, τα τέσσερα παιδιά είχαν βαπτισθεί ορθόδοξοι χριστιανοί: «Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι, πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του» γράφει ο Γ. Λακόπουλος.

Τον Γιώργο λοιπόν τον έλεγαν Τζέφρυ (Jeffrey) προτού τελικά γίνει Γιώργος (Ελληνιστή)

Πόσο αληθινή όμως μπορεί να είναι αυτή η ιστορία του Γ. Λακόπουλος περί βάπτισης ;
Το πρόβλημα, τους ήταν γνωστό.
Καθώς πλησίαζε η Εξουσία, έπρεπε ο μικρός Jeffrey να μετονομαστεί κι έτσι , το 2008, "κυκλοφόρησε" η νέα Εκδοχή περί βάπτισης του Jeffrey , που διόρθωνε τις ελλείψεις της Παλιάς.

Το σενάριο, που διέδιδε η μητέρα, μέσω Σοφίας και Θ. Κατσανέβα, ήταν ότι η Σοφία και ο Γιώργος βαπτίστηκαν από τον Σιάκωβο, στις ΗΠΑ, χωρίς να ποτέ βέβαια να κάνουν λόγο για τον νονό.

Ήξεραν όμως ,ότι καμιά βάπτιση δεν είχε καταγραφεί στην Αρχιεπισκοπή Β&Ν Αμερικής. Έτσι λοιπόν, παρουσίασαν μια νέα μυστική «εκδοχή», πού την σέρβιρε το Βήμα στις 
18 Ιουνίου, 2008 (Δείτε εδώ)

Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο οτι η "μυστική" βάπτιση δεν έγινε ποτέ στις ΗΠΑ αλλά το 1959, στην Εκάλη. Ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα παιδιά του Αντρέα ορθόδοξοι χριστιανοί
Δηλαδη, η βάφτιση έγινε με ιδιωτική τελετή στο σπίτι , κάτι σαν event κλειστού κύκλου, στην εκδοχή αυτή φημολογείται μάλιστα ότι νονός του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ο Γιώργος Λιανόπουλος και οτι η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό αφού έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου.

Ο «αβάπτιστος», Τζέρφυ το 1959 ήταν 7 χρόνων.

Το παλιό σενάριο με την «βάπτιση» στην Αμερική, ίσχυε όσο ζούσαν οι παλιοί της ΕΚ, που γνώριζαν το μήνυμα του Γέρου στον Αντρέα. 
«Μην τολμήσετε να έρθετε αν δεν βαπτίσετε τα παιδιά». Και ήρθαν με τα παιδιά «βαπτισμένα».Επομένως γιατί να τα «ξαναβαπτίσει» ο Γερος;

Τώρα που «έφυγαν» οι παλιοί, μετέφεραν την βάπτιση στο Καστρί....

Κάποια σημαντικά στοιχεία όμως αποκάλυψαν ένα μεγάλο ερώτημα, αφού βαπτίστηκαν το 59 τα παιδιά , 
γιατί τα έγραψαν στο Κολλέγιο Αθηνών σαν διαμαρτυρόμενους;

Επειδή λοιπόν κάνουν λόγο για Διαφάνεια, ας ομολογήσουν ότι ο Τζέφρυ Παπανδρέου είναι αβάπτιστος να φύγει από την ψυχή τους το βάρος , και να τον βαπτίσουν έστω και τώρα,…. 
Μπας και τον φωτίσει ο Θεός....