Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Η Ελλάδα πάντως... φαίνεται οτι ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ!


Γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Αμβροσίος.

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας παρατηρήσαμε, ότι οι Πρωθυπουργοί κρίνονται, επικρίνονται ή κατακρίνονται, αλλά δεν υβρίζονται, δεν ευτελίζονται. Δεν μπορούμε δηλ. να χρησιμοποιούμε τους όρους «κάθαρμα» ή «ολίγιστος» είτε για τον κ. Καραμανλή, είτε για τον κ. Παπανδρέου.

Ως μια περαιτέρω επιβεβαίωση αυτής της αρχής σήμερα σας παρουσιάζουμε μια άλλη σκληρή, πολύ σκληρή, κριτική για τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, η οποία όμως δεν είναι υβριστική! Την ....

...δανεισθήκαμε από το blog tiresias...


...(βλ. "
tiresias-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_7959.html") και είναι πολύ επικριτική ιδιαιτέρως για την οικογένεια Παπανδρέου.

Την παρουσιάζουμε εδώ για δύο λόγους: α) διότι ανεξαρτήτως από τους επιθετικούς προσδιορισμούς, τους οποίους περιέχει, θίγει πολύ σοβαρά ζητήματα της συγχρόνου επικαιρότητος, που άν, είναι αληθινά, είναι εξόχως συγκλονιστικά! β) Στη Δημοκρατία όλα πρέπει να λέγωνται, καθένας δε έχει την δυνατότητα να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Με τo να δημoσιοποιούμε την Ανάλυση των γεγονότων, όπως την παρουσιάζει ο κ. Παναγιώτης Τραϊανού, δεν σημαίνει ότι την αποδεχόμεθα στο σύνολό της. Είμεθα π.χ διστακτικοί να αποδεχθούμε όσα λέγει για την οικογένεια Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι για την Μητέρα κα Μάργκαρετ Παπανδρέου δεν έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις από τη εποχή που ζούσε ο αείμνηστος σύζυγός της Ανδρέας Παπανδρέου.

Επί παραδείγματι είχε μιλήσει υποτιμητικά για τις Ελληνίδες! Γενικώτερα για τον κ. Πρωθυπουργό είναι πολύ επιτιμητικός. Οπωσδήποτε όμως δεν μπορείς να απορρίψεις ασυζητητί μερικά πράγματα, όπως πχ. εάν είναι όργανο ξένων συμφερόντων! Μπορεί και να είναι χωρίς να το αντιλαμβάνεται! Αλλά μια τέτοια κατηγορία είναι όντως πολύ βαρειά. Μερικά πράγματα τα υποψιάζεσαι, χωρίς όμως και να μπορείς να τα αποδείξεις.
Στοιχεία λοιπόν από την τρέχουσα επικαιρότητα θα αναφέρουμε παρακάτω.
__Πρόκειται λοιπόν για μια εις βάθος ανάλυση της σημερινής καταστάσεως και της οικονομικής κρίσεως, η οποία χρειάζεται προσεκτική και μάλιστα στοχαστική ανάγνωση. 

Την ανάλυση αυτή των πολιτικών πραγμάτων μας απέστειλεν εκλεκτός φίλος με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εξ αφορμής της από 13ης Ιουλίου αναρτήσεως στο δικό μας blog. Όταν την ανεγνώσαμε μας κατέλαβε μια μελαγχολία! Αν όσα ισχυρίζεται ο συντάκτης αυτού του κειμένου είναι έστω και στο 1/10 αληθή, τότε η Ελλάδα έχει τελειώσει πια! Φαίνεται πως πουλήθηκε σε ξένα συμφέροντα! Πουλήθηκε μεθοδικά, συστηματικά! Πουλήθηκε, χωρίς να το καταλάβουμε!(Από το Περιοδικό Κ της Καθημερινής.18.07. 2010)

__Αν όσα περιέχει η ανάλυση αυτή είναι αληθινά, τότε:

1. Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου υπήρξε το εργαλείο ή το εντεταλμένο όργανο, για τη μεγάλη αυτή προδοσία της Ελλάδος. Εύχομαι η σκέψη αυτή να είναι προϊόν αρρωστημένης φαντασίας.
2. Το Δ.Ν.Τ. ήταν το Συμβούλιο των Σοφών, το οποίο σχεδίασε το σχέδιο αλώσεως και καταστροφής της Ελλάδος.
3. Το περίφημο «Μνημόνιο» και οι εν συνεχεία ψηφισθέντες σχετικοί Νόμοι (ασφαλιστικό κλπ.) ήταν τα δεσμά, με τα οποία μας έδεσαν χειροπόδαρα. Η Ελλάδα ως Χώρα και ως γεωγραφικός προσδιορισμός βρίσκεται πλέον στη διάθεση των δανειστών της. Μπορούν ίσως έναντι του δανείου, που μας παρεχώρησαν, να διεκδικήσουν με κατάσχεση ένα τμήμα της Πατρίδος μας!
ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

______Θα προσπαθήσουμε λοιπόν νά προσεγγίσουμε το θέμα ερευνητικά, πρίν ακόμη σας δώσουε το κείμενο για μελέτη. Επισκοπώντας τά πράγματα, ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην σύγχρονη πραγματικότητα:
1. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ψηφίζοντας το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, συνελήφθη να κοιμάται!

Οι μικρότητες και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των κομμάτων, αλλά και μεταξύ των Βουλευτών του ιδίου κόμματος, δεν άφησαν τους Βουλευτές μας να σκεφθούν το μέγεθος των δεσμεύσεων και να πράξουν ελληνοπρεπώς. Δεν προβληματίσθησαν! Ελέχθη, ότι το περίφημο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» αντιβαίνει σε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος.
Το άκουσαν και το .......αγνόησαν! Ουδείς υποβλήθηκε στον κόπο να ερευνήσει αυτή την πτυχή και να μας δώσει μια πειστική απάντηση! Οι μόνοι που κονούνται για την ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ είναι οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών κομμάτων της αριστερής πτέρυγος. Αλλά τα κόμματα αυτά είναι τόσο μικρά και επομένως τόσο ανίσχυρα.
Για τους Βουλευτές μας πέρα βρέχει! Αρκεί να τρέχει ο μισθός τους! Έντονη όμως είναι η φροντίδα τους για να μη μειωθούν οι απολαβές των. Με το πρόσχημα της συμμετοχής των σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής κατορθώνουν να παίρνουν έκτακτες αποδοχές από τό άλλο χέρι. Η Ελλάδα μας λοιπόν αλώθηκε «εκ των ένδον». Οι εκπρόσωποι του Λαού, πού ώφειλαν να την υπερασπισθούν, παρέμειναν ασυγκίνητοι και γι’ αυτό και αδρανείς! Έτσι είτε με την ψήφο τους είτε με την ανοχή τους η Πατρίδα μας δεσμεύθηκε με δεσμά σκληρά και ασήκωτα!
2. Η Μακεδονία χάθηκε πιά! Λέγεται πως η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ως Υπουργός των Εξωτερικών, μυστικά είχε συμφωνήσει στην διπλή ονομασία, στο όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη»! Όλοι οι πολιτικοί μας, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, γαλάζιοι και πράσινοι ως κόμματα Εξουσίας, όλοι τους έχουν το μερίδιο ευθύνης στο ξεπούλημα της Ελλάδος!

Όλα δείχνουν, είναι σχεδόν βέβαιον, ότι αύριο μια τέτοια ονομασία θα καθιερωθή επισήμως κι εμείς θα την αποδεχθούμε.Περί του αντιθέτου δεν υπάρχουν ενδείξεις! Πολλοί Έλληνες προπαγανδίζουν υπέρ των Σκοπίων. Ο Δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη κ. Ιωάννης Κωνσταντίνου κατά το έτος 2008 «είχε αναλάβει την προβολή του λεγόμενου «Μακεδονικού Αναγνωστικού» και συγχρόνως είχε υιοθετήσει «την προπαγάνδα της Εθνικιστικής Κυβέρνησης των Σκοπίων» γράφει η «Ελεύθερη Ώρα» (βλ. φ. της 12.07.2010). Τέλος ο κύριος αυτός, διορισθείς προσφάτως Πρόεδρος του Οργανισμού της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, δηλώνει όχι Έλληνας. «Είμαι ένας Ευρωπαίος ελληνόφωνος, κεντροαριστερός δικηγόρος»! (βλ. Η ΑΞΙΑ, 17.07.2010 σελ. 16) Μάλιστα, ελληνόφωνος Ευρωπαίος πολίτης!

Ο δε κ. Καλαϊτζής ερμηνεύει τον όρο «ελληνόφωνος». «Για κάποιον που ξέρει καλά ελληνικά και δεν τα μιλάει απλώς (γιατί έτσι τα έφερε η τύχη ή η κατάρα) «ελληνόφωνος» είναι αυτός που συνεννοείται στα ελληνικά, χωρίς κατ΄ανάγκην να είναι Έλληνας» (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ της 18.07.2010 σελ. 33).
3. Η Κυβέρνηση επιβάλλει σκληρά μέτρα στο λαό, αλλά τα Κόμματα εισπράττουν αφειδώς και μάλιστα προεισπράττουν τεράστια ποσά από τον Προϋπολογισμό του Κράτους!

Μέχρι τώρα είχαν προεισπράξει 38 εκατομμύρια € για την επιδότηση των Κομμάτων μέχρι του έτους 2013! Τώρα μόλις μαθαίνουμε, ότι τις ημέρες αυτές θα εισπραξουν άλλα 48,8 εκατομμύρια € για το έτος 2010 (βλ. Ελευθεροτυπία, 10.07.2101). Αλλά γι αυτό το έγκλημα κανείς δεν διαμαρτύρεται! Ούτε οι Πράσινοι, ούτε οι Γαλάζιοι, ούτε οι Κόκκινοι κλπ. Στο φαγητό είναι όλοι ομόψυχοι! Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτωχεύσεως, αλλά οι πολιτικές παρατάξεις ευλογούν τα γένεια τους! Παίρνουν από τον Κρατικό Κορβανά, δανείζονται χωρίς περιορισμό και από τις Τράπεζες για να μας κυβερνούν! Και για να οδηγούν την Ελλάδα σε πτώχευση! Είναι πολλαπλώς αποδεδειγμένο λοιπόν, ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί!
4. Υπήρχε ένα οχυρό, η Δικαιοσύνη. Να όμως που κι αυτή πολιτικοποιήθηκε και χάλασε! Την κατηγορούν, ότι καταδικάζονται οι άσημοι και αθωώνονται οι επώνυμοι, πολιτικοί και μη! Μόλις χθές ο Γενικός Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής έδειξε το μέγεθος της αλώσεως της Δικαιοσύνης! Άφησε ευθέως αιχμές κατ’ αυτής Είπε, ότι υπάρχουν «υπόνοιες για φαινόμενα δικαστικής διαφθοράς και για επίορκους Δικαστές».

«Συγκεκριμένα, ο κ. Ρακιντζής έκανε γνωστό, ότι κατά την τελευταία εξαετία έχει στείλει 450 υποθέσεις διαφθοράς στη Δικαιοσύνη, πολλές από τις οποίες εδώ και χρόνια βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης και πάντως καμμιά δεν έχει τελεσιδικήσει»! (βλ. ΕΘΝΟΣ της 14.07.2010 σελ. 9). Αυτή η καταγγελία αποτελεί κόλαφο για τη Δικαιοσύνη!
5. Τα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι τα ίδια είναι ανυπόληπτα και ενώ ασύστολα υπηρετούν το ψέμμα και την παραπληροφόρηση της Κοινής Γνώμης, εν τούτοις κτυπούν αλύπητα την Εκκλησία και τους λειτουργούς της, ώστε να υποσκάπτεται το κύρος της Εκκλησίας, το κύρος των Επισκόπων της, στη συνείδηση του Λαού!

Η υπόθεση Βατοπεδίου, για την οποία δεν ευθύνεται η Εκκλησία της Ελλάδος αλλά το Άγιον Όρος, παραπέρα δε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μας εκόστισε αιματηρά και ακόμη μας κοστίζει! Εμείς οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι είμεθα αναρμόδιοι καί συνεπώς ανεύθυνοι, πληρώνουμε το τίμημα! Τα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν ξεσχίζουν τις σάρκες μας, μόνο και μόνο για να έχουν τηλεθέαση.

Ότι τα ΜΜΕ είναι πλέον ανυπόληπτα το ομολογούν οι ίδιοι οι άνθρωποί τους. Ο κ. Ιάσονας Τριανταφυλλίδης ομιλεί με σκληρή γλώσσα για την τηλεόραση. «Όλοι καταφεύγουν στα σκουπίδια» λέγει και ως σκουπίδια εννοεί την Τηλεόραση! Προσθέτει δε και τα εξής: «Δεν αλλάζουν τα πράγματα στην τηλεόραση μέχρι να σαπίσουν»! (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 18.07.2010 σελ. 29) Σάπια λοιπόν κοινωνικά στοιχεία πολεμούν την Εκκλησία και την διαβάλλουν! Παρά ταύτα δηλητηριάζουν τον Λαό μας.
6. Τα ΜΜΕ επίσης δεν διακρίνονται για την εθνοπρεπή συμπεριφορά τους.
Είναι έτοιμα να υπηρετήσουν τα όποια ξένα συμφέροντα, αρκεί να έχουν οικονομικά ωφέλη. Ας θυμηθούμε το Σχέδιο Αννάν στην Κύπρο.

Όλα τα ΜΜΕ υποστήριζαν το καταστροφικό για την Κυπριακή αξιοπρέπεια Σχέδιο Αννάν επειδή, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων Εφημερίδες και Τηλεοράσεις είχαν εισπράξει μυστικά τεράστια ποσά από την αμερικανική πλευρά για να προπαγανδίσουν υπέρ του Σχεδίου. Ευτυχώς το Δημοψήφισμα απέτρεψε το εθνικό αυτό έγκλημα. Ας μη ξεχνάμε ότι τα τριάκοντα αργύρια σταύρωσαν τον Κύριό μας Ιησού Χριστό! Στην εποχή μας όλα πωλούνται, όλα και όλοι αγοράζονται! (Σκάνδαλο SIEMENS κλπ).
7. Εφημερίδες, όπως το σημερινό ΠΟΝΤΙΚΙ, γελειοποιούν την εικόνα της Θεομήτορος! Ουδείς όμως διαμαρτύρεται! Ούτε και η Ιερά Σύνοδος φάνηκε να ενοχλήθηκε!
8. Λέγεται, ότι πρόκειται να σταματήσει η μετάδοση της θείας λειτουργίας από την ΕΤ και από την ΕΤ3 της Θεσσαλονίκης. Προφανώς για να μην ακούγεται η ενοχλητική φωνή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΒΑΘΥΤΕΡΑ

______ Σαν Κοινωνία λοιπόν σαπίσαμε; Έτσι φαίνεται. Η Ελλάδα χάνεται, αλλά καρφί δεν μας καίγεται! Αν όσα η Ανάλυση, που παραθέτουμε κατωτέρω, είναι σωστή, τότε μας περιμένουν πολλά δεινά.

«Η Ελλάδα έχει τελειώσει», σημειώνει ο Καθηγητής κ. Χρ. Γιανναράς και συμπληρώνει: «Ελάχιστες οι πιθανότητες να ξαναβγεί από τη στάχτη φλόγα με Συντακτική Εθνοσυνέλευση και καινούργιο Σύνταγμα. Αλλά αυτή είναι η μοναδική ελπίδα» (Καθημερινή της Κυριακής 18.07.2010) Ελάτε, λοιπόν, τώρα να προσεγγίσουμε συγκεκριμένα γεγονότα και να δούμε τα πράγματα πίσω από τό παραβάν:
1. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι ένα προδοτικό κατασκεύασμα! 
Διότι θέτει τα θεμέλια ενός πολλαπλού γεωγραφικού μερισμού της Ελλάδος διά της δημιουργίας ομοσπονδιών, δίδει δε όπλα στους οικονομικούς μετανάστες για να συσπειρώνονται και να ζητούν ανεξαρτοποίηση.

Πολύ καλά θέτει το ζήτημα ο τέως Πρόεδρος του Α.Π. κ. Βασ. Κόκκινος στην τακτική στήλη του, που διατηρεί στην εφημερίδα « Η ΑΞΙΑ»: «Εξάλλου η επιμονή της Κυβερνήσεως για την επιβολή του άνω Σχεδίου (ενν. του Καλλικράτη), σε συνδυασμό με τη χορήγηση εκλογικού δικαιώματος σε μετανάστες, ενισχύει την ανησυχία πολλών πολιτών, περί του ότι δημιουργείται κίνδυνος ομοσπονδιοποιήσεως ορισμένων κρισίμων περιοχών, διά της εγκαταστάσεως σ΄αυτές μεταναστών, οι οποίοι ενούμενοι με μειονότητες, θα ήταν δυνατόν να συγκροτήσουν πλειοψηφία» (βλ. φ. της 17.07.2010).
2. Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, μετά το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, απολέσθηκε διά παντός!

Το έχει ομολογήσει και ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, αλλ΄ο Λαός δεν το αντελήφθη.

Η ελληνική γη, όπως πρόχειρα είπαμε παραπάνω, υποθηκεύθηκε ήδη στους δανειστές μας. 

Σε λίγο μπορεί να δούμε τους χρεώστες μας να παίρνουν ως αντάλλαγμα της οφειλής μας ένα ελληνικό κομμάτι, κάτι σαν ένα οικόπεδο! Μπορούν να διεκδικήσουν π.χ. την Κρήτη, την Σάμο, την Μύκονο ή κάποια άλλη ελληνική περιοχή, όπως μία Τράπεζα παίρνει το σπίτι ενός οφειλέτη της! Έτσι εξηγείται η απογραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, την οποία έκαμε ο κ. Παπανδρέου, χωρίς κάποιος να την ζητήσει.

Οι ξένοι χρεώστες μας τώρα έχουν τον κατάλογο της ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και την εμπορική της αξία, ώστε μπορούν να επιλέξουν και να διεκδικήσουν ένα τμήμα της ελληνικής γης ανάλογης με την οφειλή μας αξίας. Δηλ. η Χώρα δανείσθηκε, βάζοντας υποθήκη την περιουσία της! Αυτά περιλαμβάνει το περίφημο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ», αλλά το αποσιωπούν οι Κυβερνώντες.
Τώρα πια εξηγείται ό,τι είχε πει η κα Άννα Ψαρούδα -Μπενάκη ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, όταν υπεδέχετο τον κ. Παπούλια για να του ανακοινώσει επισήμως την (πρώτη) εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Χώρας, δηλ. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας:
«Τα εθνικά σύνορα κι ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλ΄ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων.
Πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορεία».

3. Τώρα πια εξηγούνται επίσης και όσα ο τέως Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κίζινγκερ είχε πει για την Ελλάδα και τους Έλληνες: Στην ομιλία του, κατά την βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των Η.Π.Α στην Ουάσιγκτον, τον Σεπτέμβριο του 1994, ο κ. Κίζινγκερ μεταξύ άλλων είπε:
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως να συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα , ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει, για να μην μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς, για την Πολιτική των Η.Π.Α.»
4. Τώρα πια εξηγείται επίσης η θερμή υποδοχή στην Ελλάδα μας του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογκάν, ο οποίος ήλθε εδώ σαν κατακτητής και με μεγάλη Συνοδεία, χωρίς λόγο και χωρίς καμμιά συμφωνία. Η μυστική Διπλωματία έλαμψε σε όλο της το μεγαλείο!

Κανείς δεν έμαθε τι συνεζήτησαν οι δύο Πρωθυπουργοί! Φεύγοντας απ’ εδώ ο κ. Ερντογκάν, οι προκλήσεις της εθνικής μας συνειδήσεως αυξήθηκαν!Έγιναν πιο πυκνές οι παρενοχλήσεις των τουρκικών πλοίων και αεροσκαφών, επυκνώθησαν δε οι αμφισβητήσεις της ελληνικής υφαλοκριπίδος και γενικώτερα της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.
Ήδη μετά τα Ίμια, προσετέθησαν το Αγαθονήσι και το Καστελλόριζο. «Η Τουρκία θέλει να σβήσει από το χάρτη το Καστελλόριζο» γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (15.07.2010 σελ. 11).
Το τουρκικό σκάφος «Πιρι-Ρέϊς» οργώνει ήδη το Αιγαίο και παραμένει ανενόχλητο!
5. Mιά και είπαμε για τα Ίμια νεώτερα στοιχεία λέγουν, ότι στό βιβλίο «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ΄ Γυμνασίου τα Ίμια έχουν παραδοθή ήδη στην Τουρκία!
Στη σελίδα 163 διαβάζουμε επί λέξει τα εξής: «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδος Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις». Αυτό σημαίνει ότι «διεκδικούσαμε τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας», όπως εύστοχα διαβάζουμε στό «ΠΑΡΟΝ»! Η προδοσία της Ελλάδος συντελείται συστηματικά καί πολυεπίπεδα!
6. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί Έλληνες προδότες της Πατρίδος μας. Δεν είναι μόνο η κα Ρεπούση, με τον «συνωστισμό της Σμύρνης»! 

Ούτε η κα Δραγώνα με την φιλοτουρκική πολιτική της! Το Έθνος των Ελλήνων μόλις κατά τον δέκατο ένατο αιώνα απέκτησεν εθνική συνείδηση, μας είπε αδιάντροπα! Ούτε πάλιν μόνον ο Πρόεδρος της ΔΕΘ, ο οποίος δηλώνει ότι είναι «Ελληνόφωνος Ευρωπαίος πολίτης»! Είναι και πολλοί άλλοι προσκυνημένοι, έτοιμοι να προδώσουν την Πατρίδα μας.

Ο κ. Ιάσονας Τριανταφυλλίδης είπε κάτι βαρυσήμαντο: «Εγώ που είμαι παιδί τρίτης γενιάς προσφύγων ……έχω να πω πως όλα αυτά τα πράγματα, που γίνονται και λέγονται σαν τις παραπάνω κυρίες μέσα στα πανεπιστήμια, τα βρίσκω τουλάχιστον ανατριχιαστικά. Το ξέρετε πως υπάρχει Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών που ….ισχυρίζεται , ούτε λίγο ούτε πολύ, πως για να δασωθεί από τη λαίλαπα της Ευρώπης η Ελλάδα κι η Τουρκία θα πρέπει να ανασυσταθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία και να γίνουμε υποτελείς στους Τούρκους»; (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 19.07.2010).
7. Τώρα πια εξηγείται γιατί ο Πρωθυπουργός κ. Γ.Α.Παπανδρέου έδωσε εντολή να μη πετούν τα Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη σε αναχαίτιση των Τουρκικών πολεμικών, όταν αυτά παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο!

Έτσι τουλάχιστον έγραψαν οι Εφημερίδες. Άλλωστε και αυτήν την ώρα ο Τύπος γράφει, ότι το «Πίρι Ρέις» βρίσκεται ανοικτά στο Καστελλόριζο! Η Ελληνική Κυβέρνηση με την άνευρη στάση της φαίνεται σαν να κάνει πλάτες στη Τουρκία. «Ελληνική υφαλοκριπίδα οικειοποιείται η Άγκυρα» γράφει ή Ελευθεροτυπία (β. φ. της 19.07.2010). Η αντίδραση των Αθηνών είναι υποτονική. Πού είσαι καϋμένε Ανδρέα Παπανδρέου να επαναλάβεις εκείνο το « Βυθίσατε το Χώρα»! Ο υιός σου δεν έχει τέτοια κότσια, εκτός αν εκτελεί εντολές «άνωθεν και έξωθεν» της Ελλάδος!
8. Τώρα πια εξηγείται γιατί ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου μετέβη δύο φορές σε συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, προεκλογικώς και μετεκλογικώς.

Αλλά τι είπαν εκεί ποτέ δεν το έμαθε ο Ελληνικός Λαός. Δεν εξεδόθη Ανακοινωθέν, όπως θάπρεπε να έχει γίνει. Αυτά όμως που δεν λέγονται αυτά ακριβώς με φοβίζουν.
Οι προδοσίες δεν γίνονται στα φανερά! Επομένως ο κ. Παπανδρέου οφείλει να πή στον Ελληνικό Λαό και στη Βουλή των Ελλήνων τί είπε με τον κ. Πρόεδρο των ΗΠΑ; Γιατί ήταν ανάγκη να τον συναντήσει δυό φορές; Αλλοιώς εκθέτει τον εαυτό του.

Ο καθένας μας δύναται να υποθέσει ότι ο κ. Παπανδρέου συμπεριφέρεται σαν να είναι εργαλείο της Μυστικής Διπλωματίας, δηλ. εκτελεστικό όργανο των ξένων Δυνάμεων!
Έτσι διατείνονται κάποιοι. 
Αν μάλιστα συνδυάσετε τις επισκέψεις αυτές με όσα γίνονται τώρα στην Ελλάδα, αν δε διαβάσετε προσεκτικά και την Ανάλυση του "Τειρεσία", που παρατίθεται παρακάτω, τότε θα εξηγήσετε πολλά από αυτά, που συμβαίνουν σήμερα στην Πατρίδα μας. Και τότε θα χάσετε τον ύπνο σας, αγαπητοί μου φίλοι και αναγνώστες, αν βέβαια αγαπάτε την Ελλάδα μας και δεν αισθάνεσθε όπως η κα Ρεπούση, η κα Δραγώνα ή καί ο κ. Ελληνόφωνος, ο κ. Κωνσταντίνου ήθελα να πω!
9. Τώρα πια εξηγείται γιατί γίνεται όλη αυτή η κοινωνική αναστάτωση στη Χώρα μας.

Όπως γράφει σήμερα η «Εστία» στην Ελλάδα «καλλιεργείται διχαστικό κλίμα»! «Επιζητούν, προσθέτει, πάση θυσία την δημιουργία συνθηκών πολιτικής αναφλέξεως. Θέλουν να δούν τη Χώρα να γίνεται μαλλιά-κουβάρια. Και να αλωνίσουν ξένοι και Έλληνες κερδοσκόποι» (Εστία 15.07.2010, στο κύριο άρθρο, που υπογράφει ο κ. Β. Κοραχάης).

_____Όλα αυτά λοιπόν τά καταλυτικά συντελούνται σήμερα στην Ελλάδα μας. Κανείς δεν ανησυχεί! Κανείς δεν αντιστέκεται! Ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η Ακαδημία Αθηνών, ούτε οι Στρατηγοί μας, ούτε, δυστυχώς, και η Εκκλησία.

Η Εκκλησία, η οποία θίγεται! Θίγεται και ηθικώς και πνευματικώς και οικονομικώς! Επί παραδείγματι οι Εκκλησιαστικές Σχολές, με το πρόσχημα της συγχωνεύσεως, καταργούνται! Και όχι μόνον καταργούνται, αλλά ο χαρακτήρας των αλλοιώνεται!

Έτσι αύριο η Εκκλησία θα δυσκολευθή στην ανανέωση των στελεχών της. Αλλά και οικονομικώς θίγεται η Εκκλησία. Καθ’όσον οι μεν Τράπεζες φορολογούνται ως φιλανθρωπικά Ιδρύματα με χαμηλό συντελεστή (4%;) , η δε Εκκλησία ως Α.Ε. με πολύ υψηλό συντελεστή (40%;)! Η Κυβέρνηση με το πρόσχημα της δικαίας φορολογήσεως θέτει σε κίνδυνο το κοινωνικό, φιλανθρωπικό, ιδρυματικό, παιδαγωγικό, ιεραποστολικό και πνευματικό σωστικό έργο της.

Έτσι λοιπόν:
10. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδριάζει συχνά-πυκνά τώρα τελευταία. Ασχολείται με πολλά άλλα ζητήματα, αλλ’ όχι και με τα εθνικά μας θέματα. Είχαμε χαράξει ήδη τις γραμμές αυτές, όταν ελάβαμε Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου, διά του οποίου πληροφορούμεθα, ότι στην προσεχή τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας (Οκτώβριος 2010) έχει ορισθή σαν θέμα «Η σύγχρονη κρίση από εκκλησιαστικής πλευράς»!
Ταπεινά φρονούμε, ότι τότε θα είναι πολύ αργά. Τώρα είναι η ώρα της μάχης! Αύριο τα πυρά μας θα είναι άσφαιρα! Τώρα είναι η ώρα για να ακουσθή η φωνή της Εκκλησίας. Τώρα ο Λαός θέλει στήριγμα. Αύριο, δηλ. τον Οκτώβριο, θα είναι άργά πιά. Οι Νόμοι θα έχουν ψηφισθή! Το έγκλημα θα έχει συντελεσθή! Η Σύνοδος φαίνεται πως προσπαθεί να ρίξει "στάχτη στα μάτια" του κόσμου! Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν παρενοχλεί την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
11. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από της εκλογής του καθιέρωσε την τακτική της σιωπής και της προσευχής! Αλλά ο τρόπος αυτός δεν συνάδει με την εκκλησιαστική μας παράδοση. Αν δεν υπήρχαν Κληρικοί ως ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄, Ιεράρχες ως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Σαλώνων Ησαΐας κ.ά., Κληρικοί ως ο Παπαφλέσσας, ο Αθανάσιος Διάκος κ.ά, η Ελλάδα σήμερα δεν θα υπήρχε!

Αλλ΄ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος, με το πρόσχημα των χαμηλών τόνων, τηρεί σιγήν ιχθύος! Με τον τρόπο του σιγοντάρει και χωρίς προσχήματα στηρίζει την πολιτική της Κυβερνήσεως. Η σιωπή του λοιπόν είναι νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ! Μερικοί μάλιστα τόν θέλουν νά είναι φίλος της ......αριστεράς του Κυρίου!

________Παρά ταύτα ως Μητροπολίτης Θηβών αλλοιώς μας είχε συνηθίσει. Όσο ζούσε ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε φωνή καί μάλιστα πολύ δυνατή φωνή. Είχε δε και αποκλειστικά τους δικούς του δημοσιογράφους.

Τότε λοιπόν, ως Μητροπολίτης Θηβών, όχι μόνον ήταν λαλίστατος, αλλά και -ως άτυπος αρχηγός της ομάδος των αντιφρονούντων Ιεραρχών- εξέφραζε και υποστασίαζε την σκληρή εκκλησιαστική αντιπολίτευση της τότε εποχής. Το μόνο αξιοσημείωτο και άξιο βαθυτέρας ερμηνείας, που μας είπε μέχρι σήμερα ήταν ότι «οι αριστεροί είναι πιο καλοί χριστιανοί από τους δεξιούς!»

______Όλα αυτά δεν τα γράφουμε επικριτικά. Απλά περιγράφουμε πραγματικά περιστατικά. Σεβόμεθα και αγαπάμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Άλλωστε είναι ο Ηγήτωρ της Εκκλησίας μας! Αλλά το χρέος της αγάπης επιβάλλει να λέμε πάντοτε την αλήθεια.
12. Μητροπολίτες, οι οποίοι αντιστέκονται και αγωνίζονται για τα εθνικά μας δίκαια, όπως ο Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, χλευάζονται! Τα ΜΜΕ προσπαθούν να τους εντάξουν στην κατηγορία των «φανατικών» ή και των «φαιδρών» προσώπων!
13. Η σημερινή Ελλάδα είναι αγνώριστη! Όλοι μας το έχουμε ρίξει στην καλοπέραση, όλοι μας ενδιαφερόμεθα να μη θίξουν το μισθό μας, πολλοί χρηματίζονται ασυστόλως, σχεδόν όλοι οι κρατικοί λειτουργοί έγιναν μιζαδόροι! Η Ελλάδα χάνεται και ημείς τραγουδάμε πάνω στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ» ή και ασχημονούμε δημοσίως, όπως ο υιός πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου, ο υιός Ζ., στο Πολεμικό Μουσείο, όπου ανερυθριάστως και σε χώρο ιερό «έβαλε χέρι» σε κάποια γυναίκα-συνοδό του δημοσίως!

Ξεπέρασε σε αναίδεια ακόμη και αυτήν των σκυλιών, όταν ζευγαρώνουν στούς δρόμους και τις αλάνες.

_______Τό συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι σχεδόν όλοι μας, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, δικαστικοί, ακαδημαϊκοί, στρατιωτικοί, έχουμε περιέλθει σε ένα ιδιότυπο Νιρβάνα! Όταν ξυπνήσουμε, τότε θα είναι πολύ αργά!
Αγαπητοί μου Έλληνες,
________Σαν ταπεινός Επίσκοπος της Εκκλησίας και εργάτης της αλήθειας σας παρέθεσα μερικές σκέψεις, ανησυχίες, διαπιστώσεις ή εκτιμήσεις, σχολιάζοντας την Ανάλυση του «Τειρεσία», την οποίαν σας παραδίδω, χωρίς να την επικροτώ στο σύνολό της.

Παρά τις υπερβολές ενίοτε στους χαρακτηρισμούς έχει την αξία της. Επιτελώντας περαιτέρω το χρέος μου ως κραυγή αγωνίας θα αποστείλω τα κείμενα τόσο της παρούσης, όσο και της προγενέστερης αναρτήσεώς μου (με θέμα «ούτε ολίγιστος ο ένας, ούτε κάθαρμα ο άλλος» της 13ης Ιουλίου ε.έ.) προς την Ιερά Σύνοδο και προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για να ενημερωθούν και διά τα κατ’ αυτούς. Διότι εάν η Διοίκησις της Εκκλησίας δεν λάβει θέση, τότε εμείς οι μικροί και ασήμαντοι ελεύθεροι σκοπευτές καταντάμε να είμεθα απλως κάποιοι ασύνετοι μαχητές της αληθείας, θέτοντες όμως σε κίνδυνο εξοντώσεως τον εαυτό μας.
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Από τα ιστορικά, ηρωϊκά και μαρτυρικά Καλάβρυτα, 20 Ιουλίου 2010, επί τη εορτή του Προφήτου Ηλία, του Μεγλαου Προφήτου και Αγωνιστού του Θεού!

Σημ. Το κείμενο αυτό κατ’ ανάγκην είναι πολύ μεγάλο. Το έγραψα στίς 16 Ιουλίου, αλλά χρειάσθηκε να το συμπληρώσω μετά ταύτα. Καλή υπομονή να το διαβάσετε.http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/blog-post_805.html