Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Πάγκαλος: Μύθευμα η επαναδιαπραγμάτευση – Τα κόμματα λένε ψέμματα


Η επαναδιαπραγμάτευση είναι ένα μύθευμα που συντηρούν και τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση, επισήμανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας σήμερα με αφορμή την ηλεκτρονική έκδοση, χθες, του πολυσυζητημένου του βιβλίου «Μαζί τα φάγαμε»....

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, που μίλησε στην τηλεόραση του Σκάι, «είναι ψέμα το να μιλάμε για την επαναδιαπραγμάτευση ενώ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα».
Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι ο τίτλος του βιβλίου θα έπρεπε να είναι «μαζί τα τρώμε» καθώς συνεχίζουμε να παράγουμε ελλείμματα για τα οποία μάλιστα λαμβάνονται σήμερα τα επαχθή μέτρα
των 11,5 δισ. ευρώ που δεν αφορούν στη μείωση του χρέους.
Τόνισε ότι η μείωση των δαπανών του κράτους δεν έχει γίνει και επισήμανε την «παντελή έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη χώρα».
Ως παράδειγμα έφερε το νόμο Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια που τελικά δεν εφαρμόστηκε, λόγω των αντιδράσεων των πανεπιστημιακών.
Σημείωσε ακόμη, ότι υπάρχουν κλάδοι της δημόσιας διοίκησης που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, όπως η Εφορία και η Πολεοδομία και αναρωτήθηκε «ποιο πολιτικό κόμμα ήρθε και ζήτησε μεγαλύτερες κυρώσεις, ποιο συνδικαλιστικό όργανο πήρε θέση, πότε ζήτησε η ΑΔΕΔΥ μεγαλύτερο ήθος» Για να συμπληρώσει ότι ο ίδιος είχε το θάρρος να πει πράγματα που σκέφτονται όλοι, αλλά κανείς δεν τολμά να τα πει δημοσίως.
Αναφερόμενος, τέλος, στην ευθύνη των πολιτικών, υπογράμμισε ότι «για να μιλήσει ένας πολιτικός πρέπει να βγει από την πολιτική», ενώ είπε ότι «έπρεπε όλοι να φύγουν, όλη η Βουλή».
L1 από iefimerida.gr