Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πολίτες καταγγέλλουν γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι ζητούν χρήματα ή τους απαξιώνουν


Πληθαίνουν οι καταγγελίες στον ΕΟΠΥΥ από ασφαλισμένους που υποστηρίζουν ότι πολλοί συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί τούς ζητούν χρήματα για τις επισκέψεις, με το αιτιολογικό ότι έχουν ξεπεράσει το όριο των 150 έως 200 δωρεάν επισκέψεων τον μήνα...



Μετά τις καταγγελίες, όπως αναφέρει το "Έθνος", εκδόθηκε εγκύκλιος από τον ΕΟΠΥΥ για την "τήρηση συμβατικών όρων και κανόνων ιατρικής δεοντολογίας από τους συμβεβλημένους γιατρούς".

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι η διοίκηση του Οργανισμού έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες συμβεβλημένοι γιατροί απαιτούν από ασφαλισμένους χρηματική αμοιβή ή τους απαξιώνουν με τη συμπεριφορά τους.

Η σύμβαση που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές προβλέπει ότι ο γιατρός αμείβεται από τον ΕΟΠΥΥ με 10 ευρώ ανά επίσκεψη, με ανώτατο μηνιαίο όριο επισκέψεων 150 ή 200, ανάλογα με την περίπτωση.
Πέραν της παραπάνω αμοιβής, ο γιατρός δεν επιτρέπεται να έχει ουδεμία οικονομική απαίτηση από τον ασφαλισμένο.

Πάντως, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προτείνει να επανεξεταστεί το ποσό των 10 ευρώ που αποδίδεται στους γιατρούς, καθώς κρίνεται πολύ χαμηλό και αποτελεί αντικίνητρο για τη στελέχωση μονάδων του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Γεράσιμο Βουδούρη, κατά την πρόσφατη διαδικασία πρόσληψης 5.000 θεραπευτών με διετή θητεία, υποβλήθηκαν μόλις 2.000 αιτήσεις.



πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη αν εχει ξεπερασει το οριο των 150 η 200 ο γιατρος πρεπει να δουλευει δωρεαν απο εκει και περα;
οι νοσοκομειακοι και οι ειδικευομενοι και οι αγροτικοι ήδη δουλευουν δωρεαν απο ενα σημειο και μετα. τωρα θα βαλουν και αυτους του εοπυυ να δουλευουν δωρεαν στα ιατρεια για τα οποια τα εξοδα ειναι δικα τους και οχι του εοπυυ.
μπραβο στον κ. βουδουρη και στους τεως και νυν του υπουργειου υγειας.προτεινω να κανουμε μια καμπανια προς το 4ο ραιχ, δντ και λοιπους αρχοντες του νεου μεσαιωνα γιατι ειναι οι πρωτοι παγκοσμιως που καταφεραν στην εποχη μας να μετατρεψουν σε δουλους (γιατι τι αλλο σημαινει δουλεια χωρις αμοιβη;)τους ελληνες γιατρους. αξιος ο μισθος τους. και των προηγουμενων και των τωρινων του υπουργειου υγειας , και του...διαχρονικου βουδουρη.
ουστ ρεμαλια.

Ανώνυμος είπε...

Κατα αρχήν δεν δουλέυουν δωρεάν όταν ξεπεραστεί το πλαφόν των 200 ατόμων.Η οικογενειά μου μέχρι και τώρα έχει επισκεφτεί 12 φορές διάφορους γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, τις 11 φορές πληρώσαμε από 25 έως 40 ευρώ για μιά επίσκεψη και δεν αναφέρομαι σε καρδιολόγους οι οποίοι αμοίβονται εξτρα για εργαστηριακές εξετάσεις ούτος η άλλος.Ο μοναδικός γιατρός που απαίτησε μόνο 10 ευρώ όσα λέει η σύμβαση και είναι προς τιμή του ήταν ο Κος Ζαγανάς στην πόλη της Λάρισας, και οποίος είναι ο ένα κούκος που δεν φέρνει την άνοιξη.Πιστέυω όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ότι αυτή οι επαγγελματική κατηγορία των ''doctors'' όπως αρέσκονται φιλάρεσκα να αυτοαποκαλούνται ανήκουν σε τόπους όπου η ηθική, η ανθρωπιά και η ευαισθησία δεν υπάρχουν. Έχω μείνει άναυδος βλέποντας με τι λατρεία αντιμετωπίζουν το χρήμα, σίγουρα την δεκάρα την καρφώνουν στο τοίχο. Αλλωστε οι περισσότεροι έχουν φτιαχτεί για τα καλά ακόμα και αυτοί των ασφαλιστικών ταμείων, γιατί εκμεταλέυονται τον ανθρώπινο πόνο και ίσως να είναι οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες. Να δούμε αυτός ο χώρος πότε θα καθαρίσει.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μπορώ να πώ είναι οτι μέχρι στιγμής ώσες φορές έχει παέι η μητέρα μου στο παθολόγο έχει πληρώσει 20 ευρώ.

Αλλά απο την άλλη ο γιατρός εξετάζει για 6 ώρες(αυτός ο παθολόγος) την ημέρα 5 μέρες την εβοδμάδα. Ένας ασθενής ανα 20 λεπτά είναι 3 την ώρα οπότε 3Χ6=18 ασθενείς την ημέρα (περίπου) και 18Χ5 μέρες = 90 ασθενείς την εβδομάδα, οπότε οι 180 φεύγουν τις πρώτες δυο εβδομάδες και μένουν μόνο 20 για τις επόμενες δυο εβδομάδες του μήνα... άρα αναγκαστηκά όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν.

Αλλά να σου τυχαίνει να πληρώνεις κάθε φορά!;