Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την Ευρωζώνη έως και το 2013...


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στη Γαλλία το 2012 και το 2013, καθώς η ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες αναταράξεις.
 
Το γαλλικό ΑΕΠ αναμένεται ότι θα αυξηθεί φέτος κατά 0,3%,...
(δηλαδή 0,1 μονάδα λιγότερο απ' όσο προέβλεπε....
το ΔΝΤ τον Απρίλιο) και κατά 0,8% το 2013 (μείωση κατά 0,2% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη).
 
Στις αρχές Ιουλίου ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό είχε επίσης αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη που πλέον είναι ταυτόσημες με αυτές του ΔΝΤ για φέτος αλλά πιο αισιόδοξες (στο +1,2%) για του χρόνου.
 
Στη σημερινή ανακοίνωσή του το Ταμείο δεν κάνει κανένα συγκεκριμένο σχόλιο για τη Γαλλία για να εξηγήσει την αναθεώρηση αυτή αλλά αναφέρεται γενικότερα στα προβλήματα της ευρωζώνης, τις πιέσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την υπερχρέωση των χωρών.

 Για την πρώτη οικονομία της ευρωζώνης, την Γερμανία, το ΔΝΤ είναι πιο αισιόδοξο. Έτσι, αναθεωρεί προς τα πάνω την ανάπτυξη της για φέτος στο 1% και στο 1,4% για το 2013.
 
Όσον αφορά την Βρετανία -χώρα εκτός ευρωζώνης- το ΔΝΤ προχώρησε σε σημαντική αναθεώρηση της πρόβλεψής του. Έτσι, θεωρεί ότι φέτος η ανάπτυξη θα φτάσει μόνο το +0,2% (αντί για 0,8%) και του χρόνου θα είναι 1,4% (αντί για 2%).
πηγη