Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν καταψήφιση της κυβέρνησης Παπαδήμου 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Ζητούν καταψήφιση της κυβέρνησης Παπαδήμου 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Εκατόν ένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημήτρη Σακελλάρη, υπογράφουν κείμενο με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία θεωρούν ότι είναι μια "συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ακροδεξιάς" και τάσσονται κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.



Τα στελέχη αυτά προέρχονται, κατά βάση από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και ανήκουν σε μια άτυπη κίνηση, την αποκαλούμενη "Πρωτοβουλία για την προοδευτική έξοδο από την κρίση" , η οποία έχει σχέσεις με την "Αριστερή Πρωτοβουλία" της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Μεταξύ αυτών που υπογράφουν υπάρχουν αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Εθνικού Συμβουλίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος και κοινωνικά στελέχη.
Οι υπογράφοντες επικρίνουν την πολιτική που εφάρμοσε τα δύο προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν "νεοφιλελεύθερη", μια πολιτική η οποία "δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση".
Επίσης υποστηρίζουν ότι αντί να σχηματιστεί η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε γίνει προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΤΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΒΓΑΛΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΚΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΤΕ.

ΦΙΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΝΑΙ,ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ σε συγκυβέρνηση ΝΑΙ σε εκλογές ! Αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα !!!

Συγκεκριμένα: 

Στις 4.11.2011 η βουλή έδωσε εντολή στη κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές. Στις 9.11.2011 η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραιτήθηκαν για να προκαλέσουν εκλογές.  Στις 11.11.2011 σχηματίσθηκε η παρούσα κυβέρνηση για να τις διοργανώσει .  

Τι προβλέπει το Σύνταγμα : 

" Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί,  …   … Αν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ' "  =   " … ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας …. επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής  για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. " 

Σύνταγμα : http://el.wikisource.org/wiki/Σύνταγμα_της_Ελλάδας

Τα σχετικά προεδρικά διατάγματα ( παραίτηση κυβέρνησης και πρωθυπουργού, διορισμό καινούργιου πρωθυπουργού, Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών.)

ΦΕΚ A 243/2011 
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL88wJO3U0cWHN5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIue6g5k4FEsE3wLKBa8tfM_Qax3x1jh0wENYHw3vrntJe

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να σχηματιστεί μόνο :

α) Μετά από τις εκλογές , εάν ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ  ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ 

β)  ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ.  Αποκλειστικά και μόνο.  Υπηρεσιακή κυβέρνηση δηλαδή. 

γ) Η παρούσα κυβέρνηση ως υπηρεσιακή δεν χρειάζεται και δεν μπορεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης .