Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Δελαστίκ: "Κυβέρνηση-οπερέτα της... «ευρω-χούντας»!"


Tρίτη πρωί, έσχατο όριο για το άρθρο αυτό να οδεύσει προς το τυπογραφείο, και το όνομα του πρωθυπουργού-μαριονέτα της «μνημονιακής» συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εξακολουθούσε να μην είναι γνωστό. Όχι, βέβαια, πως το γεγονός της επιλογής του προσώπου θα είχε κάποια ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κυβέρνηση αυτή είναι εκ των προτέρων πλήρως απονομιμοποιημένη στη... συνείδηση όλων των Ελλήνων, ως τυφλό όργανο των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας, με αποστολή την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων και τον εθνικό εξανδραποδισμό της Ελλάδας.

Λίγο πολύ, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συνειδητοποιώντας σταδιακά τις ολέθριες πολιτικές συνέπειες γι’ αυτόν προσωπικά αλλά και για τη ΝΔ της υποχώρησής του στις αφόρητες πιέσεις των δεξιών Ευρωπαίων ηγετών και των κύκλων του εσωτερικού κατεστημένου που στηρίζουν παντοιοτρόπως την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και στην εκκολαπτόμενη αποστασία «ξοφλημένων» βουλευτών του με επικεφαλής στελέχη-«φούσκα», προσπαθεί τώρα να μετριάσει τις επιπτώσεις της στάσης του, υποκρινόμενος ότι διαπραγματεύεται σκληρά.


Πέτυχε τους στόχους του

Ο μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ολετήρας της χώρας, δεν είχε, φυσικά, κανένα λόγο να επιταχύνει τις εξελίξεις. Ίσα ίσα που όσο πιο τραγελαφική γινόταν η κατάσταση, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο, αφού έτσι αναδεικνυόταν εκ των υστέρων σε παράγοντα... σταθερότητας!

Το σημαντικότερο, όμως, για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι πως μέχρι τώρα πέτυχε όλους τους πολιτικούς στόχους του.

Πρώτα πρώτα, καταβαραθρώνοντας μισθούς και συντάξεις και καταλύοντας όλες τις εργασιακές κατακτήσεις του περασμένου αιώνα, υπηρέτησε όσο κανένας άλλος πρωθυπουργός στη σύγχρονη ιστορία του τόπου τα συμφέροντα των πιο επιθετικών και ανάλγητων κύκλων του κεφαλαίου – ελληνικού και πρωτίστως ξένου.

Αυτά που αποτελούν συμφορά και καταστροφή για τους Έλληνες και την Ελλάδα, την οποία μετέτρεψε στο αθλιέστερο προτεκτοράτο επί Γης σήμερα, σε περίγελο και χλεύασμα του πλανήτη, συνιστούν εξαιρετικά στοιχεία στο βιογραφικό του για μετέπειτα διεθνή καριέρα σε κάποιο πόστο.

Αρκεί να προλάβει να δραπετεύσει στο εξωτερικό εγκαίρως, προτού παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο – μια πιθανότητα που, όμως, απομακρύνεται, από τη στιγμή που θα αρχίσει εμπράκτως η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Πώς θα είναι δυνατόν η ΝΔ να παραπέμψει τον κυβερνητικό της εταίρο, με ποιο ηθικό ανάστημα, από τη στιγμή που δεν έχει ούτε καν το ελαφρυντικό να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τα πεπραγμένα του την ώρα που συναίνεσε να συγκυβερνήσουν;


«Έφαγε» Βενιζέλο, «τρώει» Σαμαρά!

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου, επίσης, να είναι πολύ ικανοποιημένος με την τύχη που επιφύλαξε στους αντιπάλους του – εσωκομματικούς και μη.

Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος «κάηκε» πολιτικά από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου τον τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο ελληνικός λαός τον έχει πλέον μισήσει βαθύτατα, καθώς ο Βενιζέλος είναι αυτός που έφερε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα σε ολόκληρη τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Ο Γ. Παπανδρέου με τον τρόπο αυτό «έφαγε» πολιτικά τον Βενιζέλο και τώρα άρχισε να «τρώει» και τον αρχηγό της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά!

Υποκύπτοντας στις πιέσεις και καταθέτοντας τα όπλα, ο Α. Σαμαράς γκρέμισε σε μια μέρα όλα όσα είχε με τόσο κόπο και πολιτικό ηρωισμό χτίσει με τη γενναία αντιμνημονιακή του στάση ενάμιση χρόνο τώρα. Διασώζοντας, μάλιστα, τον Γ. Παπανδρέου από την εσωκομματική ανατροπή του, που είχε ετοιμαστεί την περασμένη Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το μισό και πλέον Υπουργικό Συμβούλιο, όλοι κατάλαβαν ότι η παράδοση του Α. Σαμαρά ήταν ολοκληρωτική.

Η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ θα δώσει στον Αντώνη Σαμαρά το τε λειωτικό χτύπημα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, παραιτούμενος από την πρωθυπουργία, θα φορτώσει στους Βενιζέλο και Σαμαρά όλο το αίσχος των αποφά σεων για αέναη λιτότητα και εθνική ταπείνωση της Ελλάδας.

Αν παραμείνει, όμως, ο Γ. Παπαν δρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –κι εδώ είναι το κρίσιμο σημείο, γιατί αυτή τη στιγμή ελέγχει τα όργανα του κόμματος–, τότε δεν αποκλείεται καθόλου –για να μην πούμε πως είναι σίγουρο– στις εκλογές που υποτίθεται ότι θα γίνουν τέσσερις μήνες μετά, το Φεβρουάριο, υποψήφιος πρωθυπουργός εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ να είναι ο... Γιώργος Παπανδρέου!

Έτσι σχεδιάζει την επιστροφή του έπειτα από ένα τετράμηνο ο Γ. Παπανδρέου. Καθώς, μάλιστα, είναι πλέον απολύτως βέβαιο ότι μετά τη «μνημονιακή κωλοτούμπα» του Α. Σαμαρά δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ κι ούτε πια θα μπορεί να την πάρει προκηρύσσοντας νέες εκλογές, αφού θα έχει εκλείψει τελείως η δυναμική της, ο Γ. Παπανδρέου ως αρχηγός του ηττημένου ΠΑΣΟΚ θα διεκδικεί με αξιώσεις ρόλο συμμετοχής σε συνασπισμό εξουσίας!

Εξαιρετικό για τον ίδιο σχέδιο και εντελώς ρεαλιστικό. Αν δεν τον «φάνε» από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αμέσως, θα τους ξανακαθίσει στο σβέρκο – και μαζί μ’ αυτούς θα καθίσουν ίσως πάλι στο σβέρκο του ελληνικού λαού...


Χυδαίοι ευρω-εκβιασμοί

Η εσωτερική πολιτική διελκυστίνδα, όμως, όσο ενδιαφέρον κι αν έχει, επειδή αφορά στη ζωή μας, ωχριά πραγματικά μπροστά στην επαίσχυντη, κυριολεκτικά ολοκληρωτική στάση των ηγετών της ΕΕ. Φτάσαμε στο κατάπτυστο σημείο, εξαιτίας του δουλόφρονος Παπανδρέου, ο τελευταίος παραγοντίσκος της ΕΕ, σαν το Λουξεμβουργιανό Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ή το Φινλανδό Όλι Ρεν, να έχει το θράσος να υπαγορεύει όρους για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η Ελλάδα!

Μέχρι... «δήλωση μετανοίας» με υπογραφή –κυριολεκτικά!– του Σαμαρά ζητούν οι Ευρωπαίοι δικτατορίσκοι για να δώσουν την περιβόητη έκτη δόση του δανείου – την πρώτη, δηλαδή, που τμήμα της θα πάει και στην ελληνική οικονομία, γιατί τις πέντε προηγούμενες δόσεις τις χρεώθηκε μεν ο ελληνικός λαός, αλλά εδώ δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ, διότι όλα τα πήραν οι ξένες τράπεζες!

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να είναι εθελόδουλος, αλλά η αποικιοκρατική στάση της Μέρκελ και του Σαρκοζί είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτη. Με ποιο δικαίωμα ηγέτες ξένου κράτους υπαγόρευσαν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας το θέμα του δημοψηφίσματος, την ημερομηνία του και, μάλιστα, του επέβαλαν και ως ποινή τη μη εκταμίευση της δόσης του δανείου; Αν αυτό δεν είναι χυδαία εκδήλωση του ιμπεριαλιστικού ολοκληρωτισμού της ΕΕ, τότε τι είναι;


Ποδοπατούν τις συνθήκες της ΕΕ

Στον παροξυσμό του αυταρχισμού τους και της αποικιοκρατικής νοοτροπίας τους, οι αποκρουστικοί Ευρωπαίοι ηγέτες ποδοπατούν ανερυθρίαστα και ασύστολα τις θεμελιωδέστερες δια τάξεις όχι κάποιων δημοσιονομικών αποφάσεων για τις οποίες εγκαλούν την Ελλάδα, αλλά των ίδιων των συνθηκών της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Πώς τολμούν οι διάφοροι Ρεν, Γιούνκερ ή Σόιμπλε να απειλούν την Ελλάδα με αποβολή από το ευρώ, από τη στιγμή που οι ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωζώνης δεν προβλέπουν απολύτως καμία διαδικασία αποβολής κράτους-μέλους; Από πού αντλούν το θράσος να απειλούν ότι θα διώξουν την Ελλάδα από την ΕΕ, όταν καμιά τέτοια δυνατότητα δεν επιτρέπουν οι συνθήκες ίδρυσης και λειτουργίας της;

Πρόκειται για ωμές πραξικοπηματικές διακηρύξεις. Μας απειλούν ότι θα κάνουν πραξικόπημα για να μας διώξουν, καταπατώντας τις συνθήκες της ΕΕ, και δεν βρίσκεται ούτε ένας Έλληνας πολιτικός των κομμάτων εξουσίας να καταγγείλει τους επίδοξους Ευρωπαίους δικτατορίσκους! Γι’ αυτό παίρνουν αέρα και οι θρασύδειλοι Ευρωπαίοι, αλλά τι να πει κανείς;

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», έλεγε ο ποιητής.
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 10/11/11
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ Α Ν Τ Ρ Α Σ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ???????
ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 11.ΟΟΟ.ΟΟΟ???
ΕΞΕΛΕΙΠΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ.......
ΔΟΛΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.......
ΚΛΑΨΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ!!!!
ΚΛΑΨΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΙ......


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Ανώνυμος είπε...

ο αντρας υπαρχει..οι 10,999,999 δεν ειμαι σιγουρος αν θελουν να ακολουθησουν.....

Ανώνυμος είπε...

Βασανιζώμαστε όλοι γιατί ό Παπανδρέου έκανε αυτά πού έκανε καί γιατί επίσεις καί ό Σαμαράς καθώς καί ό Καρατζαφέρης . Ολοι αυτοί μέ τά επιτελεία τους είναι άνθρωποι τής Λέσχης καί τίς εντολές της εκτελούν . Η Λέσχη σέ κάθε κράτος έχει ...φτιάξει τούς δικούς της ανθρώπους καί τούς χρησιμοποιεί κατά τό δοκούν στήν εξυπηρέτηση τών σκοπών τού Εβραιοσιωνισμού πού είναι ή Παγκόσμια διακυβέρνηση.