ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ….
ΤΙ ΚΑΝΩ?
ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…..
1. Συνεχίζω να μην πληρώνω εισιτήριο, μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα μας.
2. Δεν δίνω τα στοιχεία μου στον ελεγκτή, παρά μόνο αν μου τα ζητήσει οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και...
εκτός υπηρεσίας), πταισματοδίκης ή ειρηνοδίκης, που θα βρίσκεται ή θα έλθει στο λεωφορείο.
3. Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.
4. Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τον ελεγκτή.
5. Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση και από τον ελεγκτή να με αφήσει να κατεβώ και του δηλώνω ρητά, ότι δεν επιθυμώ να παραμείνω στο λεωφορείο.
6. Αν μου κλείσει την πόρτα και μου περιορίσει την έξοδο, ο ελεγκτής ή οδηγός, καλώ αμέσως εγώ ο ίδιος το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα και ζητάω την άμεση επέμβασή τους, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου. Αναφέρω το νούμερο του λεωφορείου, το σημείο που αυτό βρίσκεται και την κατεύθυνσή του. Αν δεν έχω τηλέφωνο, ή εμποδίζομαι, ζητώ από τους συνεπιβάτες μου να καλέσουν αυτοί το 100 και ν’ αναφέρουν το συμβάν.
7. Γράφω και συγκρατώ το νούμερο, που υπάρχει στο καρτελάκι του ελεγκτή, προκειμένου να μπορώ να αναζητήσω κι εγώ και οι αστυνομικοί, τα στοιχεία της ταυτότητας του, από τον ΟΑΣΘ, σε περίπτωση που αυτός φύγει ή που δεν έρθουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να μπορώ να υποβάλλω και μετά την μηνυτήρια αναφορά μου, κατά συγκεκριμένου προσώπου.
8. Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, εξηγώντας τους ότι χρειάζομαι μάρτυρες, ζητώντας την αλληλεγγύη τους, προκειμένου να βεβαιώσουν στα αστυνομικά όργανα, ότι δεν με αφήνουν να βγω από το λεωφορείο.
9. Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα που υπάρχουν στα αναλογα μπλογκ και στα φυλλάδια τους κι αν δεν τα έχω, τηλεφωνώ σε κάποιον γνωστό μου και ζητώ να τα βρει και να τους ειδοποιήσει, ζητώντας αμέσως νομική βοήθεια. Δεν ξεχνώ να δώσω στοιχεία, για το που βρίσκομαι και που κατευθύνομαι, καθώς και το τηλέφωνό μου, για να μπορέσουν να έρθουν άμεσα οι δικηγόροι και να επικοινωνήσουν αμέσως μαζί μου.
10. Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, τους δίνω τα στοιχεία μου και απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τον ελεγκτή ή και τον οδηγό, διότι με κράτησαν παράνομα εντός του λεωφορείου, και ζητώ να εφαρμόσουν την αυτόφωρη διαδικασία και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι, αμέσως στο αστυνομικό τμήμα.
11. Αν υπάρχουν περισσότεροι ελεγκτές που με παρεμποδίζουν να εξέλθω, ζητώ την σύλληψη όλων.
12. Ζητάω από τους αστυνομικούς να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου, που βρίσκονται στο λεωφορείο, κατά την άφιξή τους, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ.4 του 141/1991 Προεδρικού διατάγματος.
13. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, δηλαδή δεν προβαίνουν στην σύλληψη των δραστών και δεν κρατούν τα στοιχεία των παρευρισκομένων μαρτύρων, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα και θα αναγκαστώ να τους μηνύσω.
14. Ζητάω τα στοιχεία των αστυνομικών, σε περίπτωση που δεν ενεργήσουν τα νόμιμα, δηλώνοντας τους, ότι θέλω να τους αναφέρω, στους ανωτέρους τους. Αν δεν μου τα δώσουν, κρατάω τα νούμερα που αναγράφονται στην στολή τους και καλώ ξανά το 100 ενημερώνοντας τους, για τα αδικήματα που διαπράττουν οι αστυνομικοί.
15. Στο αστυνομικό τμήμα, αναφέρω το συμβάν, στον αρμόδιο αξιωματικό υπηρεσίας και του ζητώ να ενεργήσει αυτεπάγγελτα, να λάβει αμέσως την μαρτυρική κατάθεσή μου και να σχηματίσει αμέσως δικογραφία, σε βάρος των δραστών, διότι το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, δεν διώκεται κατ’ έγκληση, αλλά αυτεπαγγέλτως. Για τον λόγο αυτό, αρνούμαι να καταβάλλω το παράβολο μηνύσεως, αξίας 100 ευρώ, εάν μου ζητηθεί, καθώς δεν έχω τέτοια υποχρέωση, εκ του νόμου.
16. Σε περίπτωση, που ο αρμόδιος ανακριτικός υπάλληλος, αρνηθεί να σχηματίσει δικογραφία, του υπενθυμίζω ότι διαπράττει κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239 Π.Κ. εδ. β) και παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.) και θα αναγκαστώ να τον μηνύσω.
17. Αναφέρω στους αστυνομικούς ότι δεν μπορούν να με συλλάβουν για το πταίσμα του άρθρου 391 Π.Κ. (αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου), γιατί α) ο νόμος δεν έχει δημοσιευθεί, άρα δεν ισχύει ακόμα, β) το αδίκημα διώκεται μόνο μετά από έγκληση και για να την υποβάλει ο ελεγκτής, θα πρέπει να έχει ειδική εντολή και εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ, στην οποία να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία μου, πράγμα αδύνατον, γιατί δεν με γνώριζαν, μέχρι την στιγμή του συμβάντος, γ)τους λέω ότι, σύμφωνα με το άρθρο 409 Κ.Π.Δ. «σε περίπτωση αυτόφωρου πταίσματος, επιτρέπεται η σύλληψη του δράστη, από κάθε αστυνομικό όργανο που έσπευσε, ή από ανακριτικό υπάλληλο, μόνο για την βεβαίωση της ταυτότητας του ή την άμεση εισαγωγή του σε δίκη όποτε αυτή είναι δυνατή», όμως στην πράξη είναι αδύνατη η άμεση εισαγωγή σε δίκη, κάποιου πολίτη για πταίσμα.
18. Παραμένω στο αστυνομικό τμήμα, μέχρι να έρθει ο δικηγόρος μου και δηλώνω ότι επιθυμώ την παρουσία του.
2 σχόλια:
Με έφτιαξες φιλαράκο ! Ιδίως στην αναφορά των νόμων συγκεκριμένα..Αξίζει να το διαβάσει κανείς και να το εφαρμόσει !
Φτάστε το σύστημα στα όρια του, μην τους χαρίζεστε!
Δημοσίευση σχολίου