Στην αντεπίθεση περνά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και του τουρκικού Τύπου για το σχέδιο περίφραξης του Έβρου ώστε να αναχαιτιστεί η ροή μεταναστών προς την Ελλάδα. Ο Χ. Παπουτσής μιλά για "υποκρισία" όσων κατηγορούσαν ως τώρα την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της, ενώ τώρα - όπως λέει - "εμφανίζονται ως επικριτές της γιατί θέλει το αυτονόητο". "Τον.....
τελευταίο χρόνο η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την είσοδο περίπου 128.000 παράνομων μεταναστών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός αυτός άγγιξε τους 512 χιλιάδες.Μόνο από την Τουρκία το πρώτο 11μηνο του 2010 μπήκαν περίπου 50 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, εξ αυτών οι 43.500 από τον Έβρο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και έχουμε ευθύνη απέναντι στον Έλληνα πολίτη να την αντιμετωπίσουμε" δήλωσε ο κ. Παπουτσής.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην εγκατάσταση αποτρεπτικών μέσων των ανεξέλεγκτα εισερχομένων μεταναστών, δηλαδή στην εγκατάσταση του φράχτη στα χερσαία σύνορα.
Απαντώντας έμμεσα και σε επικριτικά σχόλια τουρκικών εφημερίδων αλλά και άλλων παραγόντων εντός και εκτός Ελλάδας δήλωσε ότι "είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της σύμφωνα με τη Συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της επειδή θέλει το αυτονόητο , να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της".
Αποστάσεις παίρνει η Κομισιόν από το ελληνικό σχέδιο. Δεν θέλησε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά τόνισε ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν συμβάλουν στη συνολική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
"Ίσως κάποιοι θα επιθυμούσαν να καταστεί η Ελλάδα κέντρο μακράς παραμονής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των μεταναστών που έρχονται από όλο τον κόσμο και επιδιώκουν να φτάσουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει αυτό το βάρος. Γι αυτό παίρνουμε μέτρα και επιμένουμε στην αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ που φέρνει την Ελλάδα προ δυσβάσταχτων ευθυνών", πρόσθεσε.
Στο ζήτημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση "έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, την αγωνία και την ελπίδα των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή".
"Παίρνουμε όλα τα μέτρα για εκείνους που έχουν το δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας. Όπως, επίσης, παίρνουμε όλα τα μέτρα για την ένταξη στην ελληνική κοινωνία όσων το επιθυμούν και αποκτούν το δικαίωμα σύμφωνα με τους νόμους του κράτους" τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Παπουτσής κατέληξε λέγοντας ότι "τα μέτρα δεν στρέφονται σε καμία περίπτωση κατά της Τουρκίας. Αντίθετα, διευκολύνουν και ενισχύουν τη συνεργασία μας με την Τουρκία όσον αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου παράνομης μετανάστευσης, της ουσιαστικής εφαρμογής της διμερούς Συμφωνίας επανεισδοχής και την αποφασιστική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών που δρουν στις δύο χώρες και διεθνώς".
2 σχόλια:
Kala kanei h Die8ndhs amnhstia. Kserei pws to toixos auto den einai gia na tous apotrepsei thn eisodo, alla gia na empodisei thn eksodo twra pou 8a er8oun ta nea metra.Amartia na mhn mporoun na to skasoun oi an8rwpoi!
+1 Στον Παπουτσή να λέμε και τα καλά έτσι ;)
Δημοσίευση σχολίου