Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Παράλληλη με την κυβέρνηση απογραφή θα πραγματοποιήσει το αλβανικό κόμμα DPA στην πΓΔΜ


Ουσιαστικά καταργώντας την εξουσία του κράτους, το αλβανικό κόμμα του Μεντούχ Τάτσι, DPA, ανακοίνωσε ότι θα κάνει και αυτό μαζί με τις επίσημες κρατικές υπηρεσίες της πΓΔΜ μια παράλληλη απογραφή του πληθυσμού.
Στόχος της απογραφής, σύμφωνα με το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, είναι να αποδειχθεί ότι το κράτος θα παραποιήσει τα απογραφικά στοιχεία σχετικά με τον....
αλβανικό πληθυσμό. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αλβανικού κόμματος DPA Λουάν Τρέσι «Θα διοργανώσουμε μια παράλληλη απογραφή των τοπικών εθνικών κοινοτήτων και στις αμιγείς αλβανικές αλλά και στις κοινότητες που έχουν μικτή εθνοτική σύνθεση.
Ο σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να αποδείξουμε την χειραγώγηση που σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της απογραφής του πληθυσμού». Με απλά λόγια όπως φαίνεται μέρα με την ημέρα οι Αλβανοί της γειτονικής χώρας στέλνουν μηνύματα στη ηγεσία της χώρας για τις αληθινές τους προθέσεις που εκφράστηκαν φωναχτά από τον ηγέτη του μουσουλμανικού πληθυσμού της πΓΔΜ  ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για καντονοποίηση της χώρας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr