Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Δε ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα!!!




PsycHo...

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πόλ Τόμσεν μιλώντας σε δείπνο επιχειρηματιών που οργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο υπογράμμισε ότι «Μόνο με την εφαρμογή κρίσιμων διαρθρωτικών αλλαγών στην....
οικονομία η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Ο κ. Τόμσεν είπε, ότι οι κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, η συγκέντρωση των φόρων, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ειδικά στο δημόσιο τομέα είναι ο έλεγχος των δαπανών παντού και ιδιαίτερα στους τομείς υγείας και φαρμάκων.


Σημείωσε μάλιστα, ότι τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει ένα σύστημα παρακολούθησης των δαπανών, γεγονός που θα βοηθήσει στην ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή.


Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Το συζητήσαμε εκτενώς με την κυβέρνηση, αλλά συμφωνήσαμε ότι σε συνθήκες ύφεσης και πληθωρισμού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη».


Αντιθέτως, σημείωσε ότι ήταν αναγκαία η μείωση κατά 15% των μισθών στο δημόσιο τομέα που έγινε το 2010, καθώς επρόκειτο για ένα μέτρο άμεσης απόδοσης.



Τα συμπεράσματα δικά σας…



http://epiloyes.blogspot.com/