Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σε παγκόσμια εφαρμογή το σκοτεινό σχέδιο της παγκόσμιας κυβέρνησης - Προβλέπεται λήψη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ηλεκτρονική αποτύπωση (σκανάρισμα) της ίριδας του ματιού και καταγραφή προσωπικών δεδομένων


Ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμός στον κόσμο θα πρέπει να καταγραφεί στο πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Θεμέλιο». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», προβλέπεται η λήψη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, η ηλεκτρονική αποτύπωση (σκανάρισμα) της ίριδας του ματιού και η καταγραφή διαφόρων προσωπικών δεδομένων, από την ημερομηνία γέννησής τους μέχρι τον..... αριθμό των τραπεζικών λογαριασμών τους. Η απογραφή ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες και κανείς δε γνωρίζει με ακρίβεια πόσο θα διαρκέσει. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα εκδώσει τις πρώτες 100 εκατομμύρια ταυτότητες με ειδικό δωδεκαψήφιο αριθμό για κάθε πολίτη μέσα στο Μάρτιο και ότι θα εκδώσει άλλες 600 εκατομμύρια ταυτότητες μέχρι το 2014.

Με τις ταυτότητες, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα διασφαλίσει ότι τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας προς τους φτωχότερους, που θα ανέλθουν συνολικά σε 250 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2015, για τρόφιμα, καύσιμα, λίπασμα και για θέσεις εργασίας θα δοθούν στους σωστούς ανθρώπους. Με το ισχύον σύστημα των εγγράφων για τα επιδόματα, τα οποία είναι εύκολο να αντιγραφούν, το 40% από αυτά θα καταλήξουν σε λάθος ανθρώπους, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας CLSA Asia Pacific Markets. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τις ταυτότητες θα βελτιωθεί γενικότερα η καθημερινότητα των Ινδών, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβασή τους στις δημόσιες υπηρεσίες. Η ινδική κυβέρνηση έχει εμπιστευθεί τους Ινδούς «γκουρού» της τεχνολογίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να εκτελέσουν την αποστολή. Επικεφαλής είναι ο Ναντάν Νιλεκάνι, ο δισεκατομμυριούχος διευθυντής της εταιρίας ηλεκτρονικών δικτύων Infosys Technologies, ο οποίος ευελπιστεί ότι με την καταγραφή εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα βγουν από το περιθώριο. Ηδη, έχουν δημιουργηθεί κέντρα απογραφής στο κρατίδιο Ανταρ Πραντές, όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας προθυμοποιούνται να δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να αποκτήσουν ταυτότητα. Πολλοί από αυτούς βλέπουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ωστόσο, η απήχηση φαίνεται να είναι μεγάλη, διότι οι κάτοικοι του κρατιδίου ελπίζουν ότι με την έκδοση των ταυτοτήτων θα τερματιστεί η αρπαγή επιδοτημένων αγαθών που προορίζονταν για τους ίδιους, από επιτήδειους που επιδεικνύουν πλαστά έγγραφα.

Ερωτηματικά για την ασφάλεια
Μεγάλα εμπόδια ορθώνονται στην αποστολή. Είναι άγνωστο με ποιον τρόπο θα καταγραφούν όλοι οι κάτοικοι της Ινδίας, μιας αχανούς χώρας, με έναν πληθυσμό χωρισμένο σε κάστες και με έναν τεράστιο αριθμό κατοίκων να ζουν εντελώς απομονωμένοι, όπως παιδιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες σε φτωχογειτονιές και με το 66% του πληθυσμού να μη διαθέτουν έστω τραπεζικούς λογαριασμούς.
Πέρα από τα βιομετρικά στοιχεία, συγκεντρώνονται προσωπικές πληροφορίες, όπως η κάστα, στην οποία ανήκει κάθε κάτοικος, η θρησκεία και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. Ολα αυτά είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κανείς δε γνωρίζει αν οι ινδικές αρχές θα τα διαχειριστούν με ασφάλεια ή όχι, παρότι προωθείται σχετική νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τριετή φυλάκιση των παραβατών. Επίσης, πώς είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί ο κάτοχος κάθε ταυτότητας; Σε τράπεζες και διάφορα καταστήματα θα τοποθετηθούν ειδικές συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και η επιβεβαίωση θα γίνεται μέσω Ιντερνετ. Ωστόσο, η τοποθέτηση των συσκευών αυτών και η πρόσβαση στο Ιντερνετ σε πάνω από 500.000 συχνά δυσπρόσιτες περιοχές, όπου πωλούνται φτηνά τρόφιμα στους φτωχούς, θα είναι δαπανηρή και ίσως δεν έχει καμία πρακτική σημασία.


http://greeknation.blogspot.com/2010/10/blog-post_9330.html