Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΘΥΜΗΣΘΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΤΗΝ ΜΕΤΩΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΕ ΟΔΟ ΤΟΥ (ΣΦΑΓΕΩΣ) ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ;;



Ο ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΩΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕ ΟΔΟ .... ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ (!!!!), ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ!

(ΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΔΕΝ ΕΓΕΝΝΝΗΘΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΗΛΘΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ.....

ΕΖΗΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΤΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ, ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ - ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ -, ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ! ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΠΕΛ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΔΟΘΕΙ!). ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ..

p d

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Ο ΒΑΘΥΣ ΦΙΛΟΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΚΕΜΑΛΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ – ΚΚΚΑΣΟΡ – Δ. Α. ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ.
NO PASARAN – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η πόλη της Θεσσαλονίκης κατοικείται από ανθρώπους που στον προηγούμενο αιώνα υπέστησαν πολιτικές γενοκτόνας βίας. Γνώρισαν δύο ιδεολογίες του θανάτου, τον ναζισμό και τον κεμαλισμό.Η πόλη αυτή γνώρισε την νεοφασιστική βία με θύμα έναν μεγάλο άνδρα, έναν άνθρωπο της ειρήνης τον Γρηγόρη Λαμπράκη.Αυτοί οι λόγοι, τα τραγικά αυτά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα καθιστούν τους κατοίκους , τους πολίτες της ιδιαίτερα προσηλωμένους σε μια μεγάλη , θεμελιώδη αξία. Αυτήν του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και της ακεραιότητας της μνήμης των νεκρών.
Τα τραγικά γεγονότα της γενοκτόνας βίας καθορίζουν την μνήμη, το πνεύμα, την ταυτότητα, την ατμόσφαιρα, την αύρα αυτής της πόλης.Αν οι δημοτικές και εθνικές αρχές είχαν συνείδηση του τόπου, της πόλης αντί να την διοικούν ως ξύλινοι γραφειοκράτες, θα είχαν δημιουργήσει ήδη ένα Μουσείο των Ολοκαυτωμάτων και θα αναδείκνυαν την πρωταρχική, κυρίαρχη ταυτότητα της πόλης. Την Θεσσαλονίκη ως πόλη της ζωής.
Σε αντίθεση με το πνεύμα της πόλης, την αξιοπρέπεια, την μνήμη των κατοίκων, των ζωντανών και των νεκρών κινήθηκε ο Γ. Μπουτάρης. Πρότεινε συμβολισμούς, ονομασίες δρόμων , οδός Κεμάλ Ατατούρκ που επιβραβεύουν, υμνούν την βία, τον ρατσισμό, την γενοκτόνα βία, τον θάνατο. Την ιδεολογία του θανάτου. Γιατί ο Κεμάλ, ο κεμαλισμός και ο ναζισμός είναι πρώτα και κύρια δύο ιδεολογίες του θανάτου.
Ο Γ. Μπουτάρης συμβολίζει πλέον μετά την ασέβεια, την ύβρι προς την πόλη της Θεσσαλονίκης όχι την ζωή αλλά τον θάνατο. Την δημιουργία των συνθηκών για την εκ νέου επώαση εκατό χρόνια μετά 1908 – 2010 του κεμαλικού Αυγού του Φιδιού όπως θα έλεγε ο Μπρέχτ.Στην γιάφκα αυτή των οπαδών μιας ιδεολογίας του θανάτου πρωτοστατεί προσχεδιασμένα και συστηματικά ο εγγονός και υιός Παπανδρέου.Ήρωας αποκρουστικών πράξεων νομιμοποίησης του κεμαλισμού: χορός στην Σμύρνη, του Άουσβιτς δηλαδή, προσκύνημα του Κεμάλ, εμπνευστής, εντολοδόχος και εντολέας συγγραφής του ρατσιστικού βιβλίου της Ρεπούση, κλπ.
Πρόκειται για έναν βαθύ, αόρατο και ορατό, με «αριστερές παραφυάδες » συνασπισμό καριεριστών, γραφειοκρατών, ρατσιστών που τυγχάνει ιδιαίτερης προώθησης, προστασίας και ασυλίας.
Δολοφονούν, όχι μόνο από βλακεία, το πνεύμα της πόλης της Θεσσαλονίκης ως πόλη της ζωής. Θέλουν μια πόλη μη πόλη, Αντιπόλη που θα συμβολίζει τον θάνατο, τον ρατσισμό, τους φραγκεστάιν, τους δράκουλες της Ιστορίας.Όταν ο κεμαλισμός καταρρέει, αυτοί παρουσιάζονται ως Ηρακλειδείς του. Προκαλούν εμάς τους ζωντανούς και τους νεκρούς μας που είναι ζωντανοί.
Όλο αυτό το διάστημα αρχίζοντας από σήμερα μέχρι την ημέρα των εκλογών θα πάρουν πανελλαδικά με όλες τις μορφές, με όλους τους τρόπους την απάντηση που αρμόζει στον ολοκληρωτισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό, την χυδαιότητα. Η αντιπαράθεση των εκλογών στην Θεσσαλονίκη έχει τον εξής συμβολισμό. Αυτοί που είναι με την ζωή, την ανθρώπινη και εθνική αξιοπρέπεια και αυτοί που είναι με τον θάνατο, τον απανθρωπισμό, τον εκβαρβαρισμό των Θεσσαλονικέων και των Ελλήνων. Εμείς πάντοτε και τώρα και εις τους αιώνες των αιώνων είμασταν, είμαστε και θα είμαστε με την πρώτη επιλογή. Την ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Δεν θα επιτρέψουμε την επώαση στην Θεσσαλονίκη του κεμαλικού Αυγού του Φιδιού.
No pasaran – Δεν θα περάσουν.
http://polis-agora.blogspot.com/ 



http://ksipnistere.blogspot.com/2010/09/blog-post_7854.html