Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα





Ένα χρόνο μετά την -θρυλική πλέον- ατάκα του πρωθυπουργού «υπάρχουν λεφτά αλλά δεν τα δίνουν (η ΝΔ) στον κόσμο» οι εξαγγελίες της κυβέρνησης από την ΔΕΘ δεν θα περιλαμβάνουν παροχές. Οι Βρυξέλλες το ξέκοψαν από τον Αύγουστο καθώς ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Σε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος, αναμένονται εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις επιχειρήσεων και κίνητρα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Για την πολύπαθη μεσαία τάξη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει δέσμευση του πρωθυπουργού να επιστρέψει μερικά... χρωστούμενα «όταν βγούμε από το τούνελ της κρίσης». Επιστροφή στα «θα» δηλαδή.
Πέραν τούτου,..
ο πανικός που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο είναι πλέον εμφανής και διαφαίνεται σε αποφάσεις τύπου « οι φοροφυγάδες θα διώκονται ποινικά ως υπαίτιοι ξεπλύματος χρήματος». Σχεδιασμός δεν υπάρχει γι αυτό και μεγαλώνει η ακατάσχετη σεναριολογία για τα μέτρα που μας περιμένουν. Οι διαψεύσεις ή διευκρινήσεις δεν έρχονται από το επιτελείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου γιατί πολύ απλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Περιμένουν, βλέπετε, την τρόικα την επόμενη εβδομάδα.
Την χαοτική αυτή κατάσταση μετέφεραν και οι κοινωνικοί φορείς στις συναντήσεις τους  με τον πρωθυπουργό στην .......
Θεσσαλονίκη.
Η Κουκίδα μαθαίνει ότι ο Γ. Παπανδρέου θορυβήθηκε από τα νούμερα που άκουσε. Δηλαδή μέχρι τώρα η ενημέρωση που είχε ήταν διαφορετική; Εάν ναι, τότε πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και άμεσα μάλιστα. Γιατί η εικόνα διάλυσης αργά ή γρήγορα θα βγει και προς τα έξω και τότε ποιος είδε τα spread και δεν τα φοβήθηκε..