Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

H αλληλεγγύη των "αριστερών" στους τουρκόφρονες της Θράκης


Τα άκρα των «πρόθυμων ηλίθιων» έχουν αρχίσει και παίζουν τους ρόλους τους. Τους ρόλους για τους οποίους δημιουργήθηκαν εξαρχής.

Λίγο μετά το Πανθρακικό συλλαλητήριο στην Κομοτηνή, που διοργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς ενάντια στη μετατροπή των αστυνομικών σχολών της Θράκης σε κέντρα κράτησης...
μεταναστών, ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε με μπουκάλια και χυδαία συνθήματα στο στέκι της Ένωσης «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής.

Η Ένωση «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής είναι μια ακροδεξιά εθνικιστική – αυτονομιστική οργάνωση μουσουλμάνων, η οποία επιθυμεί την τουρκοποίηση της Θράκης. Είναι, δηλαδή, οι ιδεολογικοί «συγγενείς» της Χρυσής Αυγής από… απέναντι δεξιά!

Όπως είναι γνωστό, στη Θράκη δεν αναγνωρίζεται καμιά «τουρκική» μειονότητα, αλλά μόνο μουσουλμανική. Και αυτό είναι λογικό, αφού οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι είναι Τσιγγάνοι, Πομάκοι και Οθωμανικής καταγωγής. Αυτοί, οι τελευταίοι, πρόκειται είτε για Έλληνες που αλλαξοπίστησαν κατά την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής, είτε για μουσουλμανικούς πληθυσμούς που εγκατέστησαν οι Οθωμανοί στην περιοχή ως «χωροφύλακες». Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είναι φυλετικά ή εθνικά Τούρκοι. Την αναγνώριση της μειονότητας ως μουσουλμανικής έχει υπογράψει και η Τουρκία, βεβαίως η Τουρκία σπανίως σέβεται τις υπογραφές της.

Για τη Θράκη τον τελευταίο καιρό «παίζουν» διάφορα σενάρια. Με κυρίαρχο εκείνο της «αυτονομίας», σχέδιο που προωθούν και οι «τουρκόφρονες» της περιοχής. Έχουν μάλιστα φτιάξει και σημαία της ανεξάρτητης ή αυτόνομης Θράκης. Σοβαρές πηγές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι η μετατροπή περιοχών της Θράκης σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες είναι το πρώτο βήμα προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Έχοντας να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ανθελληνικούς σχεδιασμούς, η διαχείριση των θεμάτων της Θράκης οφείλει να είναι προσεκτική και δεν πρέπει να επιτρέπεται σε κανέναν θερμοκέφαλο ή ανεγκέφαλο ακροδεξιό ή άλλον, να ρίχνει λάδι στη φωτιά με ενέργειες που μπορούν να μετατρέψουν την περιοχή σε ελληνικό Κόσοβο!


Δυστυχώς, ο στείρος εθνικισμός της Χρυσής Αυγής, προσφέρει τους «πρόθυμους ηλίθιους» για να προκαλέσουν την προβοκάτσια, μια προβοκάτσια που θα μπορούσε να φέρει την Ελλάδα σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία. Η Άγκυρα που ήδη έχει ανοιχτό ολομέτωπο ανταρτοπόλεμο να αντιμετωπίσει από τους Κούρδους αυτονομιστές και ένταση πολεμική στις σχέσεις της με Συρία και Ρωσία, δεν θα της κακοφαινόταν εάν «αναπλήρωνε» την απώλεια εδαφών της στην Ανατολή με μια «αυτόνομη» Θράκη, αντίστοιχη του ψευδοκράτους της «Βορείου Κύπρου». Μην λησμονούμε εξάλλου, ότι το πράσινο φως για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δόθηκε από μια αντίστοιχη ακροδεξιά ηλιθιότητα της Χούντας, όταν έγινε πραξικόπημα ανατροπής του Μακαρίου.
Βεβαίως, τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία, είναι τα πιόνια στην σκακιέρα μεγάλων δυνάμεων, που επιθυμούν για τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα τη διχοτόμηση και των δύο «αιωνίων αντιπάλων», με τη δημιουργία νέων, μικρών και πλήρως ελεγχόμενων κρατών.
Εάν όμως η Χρυσή Αυγή προσφέρει τους «πρόθυμους ηλίθιους» για να κάνουν την προβοκάτσια, ένα μέρος της «αριστεράς» προσφέρει τους άλλους «πρόθυμους ηλίθιους» για την ολοκλήρωση του δράματος. Συγκεκριμένα, μετά την προβοκατόρικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ροδόπης, τροτσκιστικών ιδεολογικών αποχρώσεων, εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης τους «Τούρκους» εθνικιστές που δέχθηκαν την επίθεση. Οι ανεκδιήγητοι τύποι έγραψαν:

Δευτέρα 6/8 στις 21:30, μια ομάδα χρυσαυγιτών (περίπου 100 άτομα), επιτέθηκαν -ρίχνοντας μπουκάλια- στο στέκι της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Να σημειωθεί ότι η Ένωση αυτή ανακηρύχτηκε παράνομη απ’ το ελληνικό κράτος το 1987, με τη δικαιολογία πως «δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα».
Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής, για να διαμαρτυρηθούν για την «μετατροπή των Σχολών Αστυφυλάκων σε Κέντρα Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στη Θράκη».
Στο τέλος του συλλαλητηρίου, ενώ οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν, οι χρυσαυγίτες, με σημαίες, ξεκίνησαν πορεία προς το στέκι της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σκατά στον τάφο του Κεμάλ», «Θα σας κάψουμε στη βουλή», «Τούρκοι, Μογγόλοι, θα πεθάνετε όλοι» κλπ.
Και όταν φτάσανε στο στέκι, άρχισαν να ρίχνουν μπουκάλια στους ανθρώπους που πίνανε καφέ στο προαύλιο του στεκιού.
Επίσης, είναι αξιοσημείωτο, ότι την ίδια μέρα το απόγευμα, έγινε επίθεση και στην ομάδα του ΣυΡιζΑ Ροδόπης στο facebook. Χρυσαυγίτες, δηλαδή, μπήκαν μέσα στην ομάδα κι έγραφαν πως «εδώ μέσα είναι 269 άτομα, 200 Τούρκοι με τουρκικό όνομα και 69 Τούρκοι με ελληνικό όνομα», «Τούρκοι και Σκοπιανοί, θα σας στείλουμε δίπλα στα αδέρφια σας, τους Συριους» και άλλα τέτοια εμετικά συνθήματα. Και απείλησαν μάλιστα προσωπικά και κάποια μέλη του ΣύΡιζΑ, λέγοντας «θα σε βρω στην Καβάλα και θα τα πούμε κωλότουρκε» και άλλα τέτοια.
Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ροδόπης καταγγέλλει τα γεγονότα και καλεί τους τοπικούς φορείς στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό στην περιοχή, όπως επίσης σε αλληλεγγύη με την τουρκική μειονότητα.
Επίσης θέλουμε να τονίσουμε πως ξέρουμε πολύ καλά ότι στην περιοχή μας, σε ότι αφορά την τουρκική μειονότητα, δεν κουνιέται φύλλο χωρίς να το πληροφορηθεί το κράτος και η αστυνομία. Την επίθεση, λοιπόν, στο στέκι την θεωρούμε προσχεδιασμένη για εκφοβισμό των μειονοτικών που τον τελευταίο καιρό αυξήσανε την ένταση στον αγώνα τους για την αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας, με αποτέλεσμα μάλιστα και την καταδίκη του ελληνικού κράτους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εχθροί μας το μνημόνιο κι όχι οι μειονότητες κι οι μετανάστες!
Ούτε στη Ροδόπη, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ροδόπης

Εάν αυτοί οι κύριοι που θέλουν να απελάσουν τον ρατσισμό ήταν πράγματι Αριστεροί, θα καταδίκαζαν την επίθεση της Χρυσής Αυγής που επιθυμεί να δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ Ελλήνων Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων πολιτών. Θα μιλούσαν για ειρήνη, αρμονική συμβίωση, συνύπαρξη, αλληλεγγύη των δύο κοινοτήτων που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.
Δεν έγραψαν όμως κάτι τέτοιο, όπως είδατε. Αντιθέτως, αυτοί που υποκρίνονται τους Αριστερούς, αναγνώρισαν την παράνομη Ένωση ως Τουρκική και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των «Τούρκων» ακροδεξιών – αυτονομιστών, να είναι «Τούρκοι», ακροδεξιοί και αυτονομιστές! Απίστευτο αλήθεια, η αλληλεγγύη τους να είναι ολόψυχη σε «Τούρκους» φασίστες την ώρα που καταδικάζουν τους Έλληνες φασίστες!
Βεβαίως μια τέτοια «Αριστερά» είναι επικίνδυνη για το λαό και την πατρίδα, την ειρήνη και τη δημοκρατία. Ανησυχητικό ακόμα είναι, ότι το εν λόγω κείμενο αναρτήθηκε στο κομματικό site του ΣΥΡΙΖΑ, το left.gr.
Αναμένουμε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του οποίου τον πατριωτισμό ακόμα εμπιστευόμαστε, να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις διακοπές του και να συμμαζέψει, όπως έχει υποχρέωση, όλους αυτούς τους απίθανους τύπους που έχουν βαλθεί να υποσκάψουν τόσο τις δικές του ενέργειες για δημιουργία δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς όσο και τον εθνικοαπελευθερωτικό και κοινωνικό αγώνα που ηγείται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κατανοήσει, επιτέλους, ότι ο λαός που τον ψήφισε, ο δημοκρατικός λαός, έχει πατριωτικές ευαισθησίες και όσο εύκολα τον εμπιστεύθηκε τοποθετώντας τον στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με επιθυμία να τον δει κυβέρνηση, τόσο εύκολα μπορεί να τον στείλει πίσω στο περιθώριο που βρισκόταν.
Είναι απαράδεκτο οι υποτιθέμενοι αντιρατσιστές και αντιφασίστες να βγάζουν ανακοινώσεις υποστήριξης ακροδεξιών, εθνικιστών και αυτονομιστών «Τούρκων», οι οποίοι τρομοκρατούν και εκφοβίζουν τους Έλληνες μουσουλμάνους για να τους τουρκοποιήσουν με τη βία!
Είναι αδιανόητο, είναι τρελό, η ό,ποια Αριστερά να στέκεται αλληλέγγυα στον εθνικισμό, επειδή είναι τουρκικός!
Τέλος, δεν είδαμε ποτέ μια ανακοίνωση συμπαράστασης της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό» Ροδόπης στους Έλληνες Πομάκους που καταγγέλλουν τρομοκρατία και βία για να τουρκοποιηθούν! Εκείνοι που «επιλεκτικά» υπερασπίζονται τα «ανθρώπινα δικαιώματα», όταν αυτά στρέφονται εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού έθνους, δεν είναι ούτε Αριστεροί, ούτε αντιρατσιστές! Είναι είτε επικίνδυνοι πράκτορες, είτε πρόθυμοι ηλίθιοι στις υπηρεσίες ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Στέφανος Μυτιληναίος
mytilineos@tsantiri.gr και στο twitter: Stephanos Mytilineos
 πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

A ρε χρησιμοι ηλιθιοι νεοταξικα τσιαρακια ολοι σας παλι η ΧΑ σας φταιει ανθελληνες προβοκατορες.....γιατι δεν λετε τα πραγματα με το ονομα τους ρε λαμογια...? Γιατι δεν λετε καθαρα και ξαστερα στο κοσμο οτι ολοι αυτοι οι υποστηριχτες των "τουρκοφρονων" πρακτορων της Θρακης δεν ειναι αλλοι απο μελη του ΣΥΡΙΖΑ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπων ψευτο-αριστερων συνιστωσων...? Γιατι αποκρυπτετε εντεχνως απο το κοσμο την αληθεια ωστε να μαθει ποιοι ειναι οι πραγματικοι ανθελληνες και απο ποιους καλυπτονται και υποστηριζονται...? Παρα μπονο χρησιμοποιειτε τον γνωστο αποδοπομπαιο τραγο της ΧΑ οπως ακριβως σας βολευει και σας εχουν πει τα αφεντικα σας να κανετε λαμογια εθνομηδενιστες νεοταξικα γουρουνια!!!! Γραφετε για "στειρο εθνικσμο" μηπως εχετε να αντιταξετε κανενα "γονιμο" προοδευτισμο η πατριωτισμο ..? Μπα δεν νομιζω ....κανεναν τουλαχ. που να μην ειναι αδρα πληρωμενος με τα βρωμικα λεφτα των σιωνιστων σπονσορων σας. Η αληθεια θα λαμψει λαμογια ανθελληνες καποτε οσο και να την κρυβετε και τοτε να δουμε ποια γωνια του πλανητη μες τοσο μεγαλο και βαθυ λαγουμι θα βρειτε εσεις για να κρυφτειτε....αν προλαβετε!