Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στην Θράκη


Χθες στις 8.8.2012 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στην ΠΑΜΘ σύσκεψη φορέων.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ήταν οι μόνοι που καταθέσαν εγγράφως τις προτάσεις τους και ζητούν την συνεχεία των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην μετατροπή των Αστυνομικών Σχολών σε Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών...


Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Προς: Την Συντονιστική Επιτροπή Φορέων
Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Αξιότιμοι Κύριοι,

Όλη η Θρακική κοινωνία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, γίναμε μάρτυρες της ύποπτης, ανθελληνικής και απάνθρωπης πολιτικής της Συγκυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη με τα σχέδια τους που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά το κλείσιμο της Βουλής των Ελλήνων.

Τα στολίδια της Θράκης, οι σχολές Αστυνομίας Κομοτηνής-Ξάνθης-Διδυμοτείχου αποτελούν πλέον παρελθόν. Μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών κοινώς Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή», σε ερώτηση του δημοσιογράφου: «Έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες, δηλαδή στην Κομοτηνή είναι απ’ έξω από το προσωρινό κέντρο και φωνάζουν. Το ξέρετε.»

Απάντησε: «Να δείτε λίγο τους αριθμούς. Πόσοι είναι αυτοί που είναι έξω από το κέντρο και φωνάζουν; Μην αποδίδετε συνολικά σε μία κοινωνία μια απόφαση την οποία δεν έχει λάβει. Και όλη αυτή η επιχείρηση έχει να κάνει με την προστασία και της Θράκης».

Έτσι ο κ. Υπουργός αντιλαμβάνεται τον κόσμο που αντέδρασε ενάντια στην απόφαση του. Μάλλον δεν κατανοεί ότι τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα των πρακτικών αυτών είναι τεράστια, ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποια από αυτά:

1) Την απαξίωση από την κυβέρνηση ως προς τα πρόσωπα σας, ως τοπική αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ βαθμού, καθώς και την απαξίωση όλης της Θρακικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων που ούτε καν ενημερώθηκαν αλλά ούτε και ερωτήθηκαν αν συμφωνούν;
2) Την περαιτέρω οικονομική συρρίκνωση των επαγγελματιών μας, μιας και οι Σχολές αυτές ήταν «ανάσα» και «πνοή ζωής» για τις τοπικές κοινωνίες.
3) Τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες από εγκληματικές ενέργειες που τυχόν θα υπάρξουν από μερίδα λαθρομεταναστών καθώς και τις μολυσματικές ασθένειες που μεταφέρουν κάποιοι από αυτούς, καθιστώντας υπαρκτό τον κίνδυνο πανδημίας ασθενειών, που από καιρό έχουν εκλείψει από την Ευρώπη.
4) Τον άμεσο κίνδυνο των Αστυνομικών Υπάλληλων που καλούνται να φυλάσσουν λαθρομετανάστες, οι οποίοι «φιλοξενούνται» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (Δηλαδή σε μη κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους κράτησης) και όχι σε χώρους υποδοχής και φύλαξης με τις προδιαγραφές που αρμόζουν σε ανθρώπους οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί μεγάλες ταλαιπωρίες.
5) Υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει άραγε ποινική και πειθαρχική ευθύνη σε όλες αυτές τις πρακτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση;

Εμείς σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Θράκη, με την παρούσα επιστολή υποβάλλουμε προτάσεις για την δυναμική συνέχεια των κινητοποιήσεων στη Θράκη. Προτάσεις που ακράδαντα πιστεύουμε ότι θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την διακοπή των σχεδίων της Συγκυβέρνησης εις βάρους του Θρακικού Λαού:

1) Μας βρίσκει σύμφωνους η πρόταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου, για το κλείσιμο κομβικών οδικών σημείων του Νέστου, και μόνο για τα λεωφορεία που μεταφέρουν λαθρομετανάστες στην περιοχή της Θράκης, μετατρέποντας τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αστυνομίας σε Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών
2) Ζητούμε την χρησιμοποίηση όλων των κρατικών οχημάτων και μηχανημάτων έργων που έχει στην ιδιοκτησία της η ΠΑΜΘ και οι Δήμοι της Θράκης, στην φραγή όλων των καίριων οδικών σημείων.
3) Ζητούμε την προσωρινή κατάληψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης-Ξάνθης-Έβρου, με πρωτοστάτη τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Α. Γιαννακίδη.
4) Ζητούμε την προσωρινή κατάληψη όλων των Δήμων της Θράκης καθώς και όλων Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων.
5) Ζητούμε την προσωρινή κατάληψη των ΔΟΥ της Θράκης για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, το Αθηνοκεντρικό Κράτος να διασφαλίσει την μεταφορά των λαθρομεταναστών σε νόμιμες εγκαταστάσεις εκτός Θράκης και να επαναλειτουργήσουν οι Αστυνομικές Σχολές Κομοτηνής – Ξάνθης - Διδυμοτείχου.
6) Ζητάμε την φυσική παρουσία όλων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων στα σημεία αποκλεισμού των οδικών αξόνων και στις Σχολές Αστυνομίας Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Με την κατάθεση αυτών των προτάσεων και την έμπρακτη υποστήριξη σας πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Θράκη μας.

Με τιμή

Χαράλαμπος Ευστρατίου
Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Ξάνθης
Αν. Τομεάρχης Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας – Θράκης

Κωνσταντινιά Παπαχρήστου
Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Ροδόπης
Μέλος Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας – Θράκης
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτους θα οπλισουν οι υπηρετες του συστηματος κυβερνώντες και θα τους ξαμολισουν να κανουν γενοκτονια των Ελληνων.