Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Εκτελέστηκαν οι μισθοφόροι που πολεμούσαν στο πλευρό των Ισλαμιστών ανταρτών στο Χαλέπι


Τρέχοντας εγκαταλείπουν το Χαλέπι οι Αντάρτες, πάνω απο 1000 οι νεκροί σε επιχειρήσεις των ειδικών Δυνάμεων της Συρίας !
Μονάδα  των ειδικών δυνάμεων της Συρίας απέκοψε και εξόντωσε μονάδα μισθοφόρων στην περιοχή Hanano και στο Khan al-Wazir όπου είχαν μετατρέψει μια οικεία σε βάση εξορμήσεως τους...

Η μεγαλύτερη μάχη της ημέρας έγινε στα περίχωρα του Χαλεπίου στην περιοχή Hritan, όπου μεγάλος αριθμός μισθοφόρων από Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν σκοτώθηκε και τραυματίστηκε.

Όσοι ξέφυγαν από εκεί, παγιδεύτηκαν στην συνοικία Bustan al-Basha, όπου οι περισσότεροι εκτελέστηκαν επί τόπου από τον Στρατό (οι μισθοφόροι δεν συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι).


Συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις καταδίωξης των ανταρτών και μισθοφόρων στις γειτονιές του Χαλεπίου, μονάδες του συριακών ενόπλων δυνάμεων μπήκαν στα Bab al-Nasr, Sabaa Bahrat, Bab al-Hadeid και στις αγορές της πόλης. Κάτοικοι της πόλης υποδέχτηκαν θερμά τις δυνάμεις του Άσαντ (η πόλη κατοικείται από φιλοκαθεστωτικούς Αλεβίτες), εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο καθεστώς.Μια σημαντική νίκη κατέγραψε το καθεστώς στο ξενοδοχείο Carlton (φώτο) όπου είχε εγκατασταθεί η επιμελητεία των ανταρτών και με επιχείρηση αστραπή, κατάφεραν να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις και μηχανοκινητα, να αποκόψουν το ξενοδοχείο και να καταλάβουν την βάση, συλλαμβάνοντας περι τους 100 αιχμαλώτους και μεγάλες ποσότητες οπλισμού.
Συνοριοφύλακες απώθησαν τρομοκράτες που προσπάθησαν να εισέλθουν στη χώρα από τη Λιβανέζικη μεθόριο διαμέσου της Noura τοποθεσία της Tal Kalakh περίχωρο της Homs.



Οι αρχές αντιμετώπισαν επιθέσεις ανταρτών στο Tal Kalakh προκαλώντας βαριές απώλειες στους εξεγερμένους.

Δυνάμεις ασφαλείας στη  Hasaka, με την βοήθεια της πολιτοφυλακής συνέλαβαν ηγετικά στελέχη των ανταρτών. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο οι αρχές συνέλαβαν τους Majed Abdul-Rahman Mohammad, Adel Hamdan, Qussai Hammoud, Ghazi al-Eleiwi και Mohanad al-Eleiwi που πρακτικά αποτελούσαν το "Γενικό Επιτελείο" των ανταρτών.

Στο κατασχεμενο οπλισμό περιλαμβάνονταν RPG-7, ΑΚ-47, πολυβόλα, νάρκες κλπ. καθώς και ένα κινητό ιατρείο!

Συγκρούσεις έλαβαν χωρα και στη Χάμα με τον Στρατό να σκοτώνει τα ηγετικά στελέχη των ανταρτών,   Ahmad Refaat al-Hassan και Hussein Shayes Ajam.
πηγη

4 σχόλια:

HUNTER είπε...

ετσι,για να το σκεφτονται δεκα φορες πριν πανε να αιματοκυλισουν μια χωρα στην οποια δεν εχουν καμμια δουλεια.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλα τους εκαναν γιατι αυτοι οι ρουφιανοι ειναι πληρωμενα ανδρεικελα του κερατα!

Για το χρημα πανε σε αλλες χωρες και τις καταστρεφουν, χωρις ενδοιασμους η λυπη για τους αμαχους, γυναικες, παιδια, ηλικιωμενους και αρρωστους.

Κανεναν οικτο λοιπον γι' αυτους, κι ετσι, ισως λαβουν το μηνυμα για το τι τους περιμενει, οσοι αλλοι εχουν τις ιδιες φιλοδοξιες.

Ανώνυμος είπε...

Με τις ευχές μου, οι Σύριοι πατριώτες, να αποθήσουν και να σκοτώσουν την απόληξη τουλάχιστον, του πολυπλόκαμου τέρατος της Νέας Τάξεως, στην προσπάθεια του, να κατακερματίσει τη Συρία.

Φωτιά στις πληγές λοιπόν, να ξαναφυτρώνουν τα κέρατα ....

Ανώνυμος είπε...

Φωτιά στις πληγές λοιπόν, να MHN ξαναφυτρώνουν τα κέρατα ....


(το'φαγα το "μην" ... :P)