Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Οι Σαμαράδες σε πανικό απειλούν Το ΧΩΝΙ!


Ο Πιο Στενός Συνεργάτης του Πρωθυπουργού, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (που προεδρεύει ο αδερφός του πρωθυπουργού) και το Κολλέγιο Αθηνών (που επίσης προεδρεύει ο αδερφός του πρωθυπουργού) μας απειλούν με μηνύσεις.
Απαντάμε με ρεπορτάζ.

- Έργων συνέχεια στο Μπενάκειο. Θα μάθετε πόσο κόστισε το…
κόκκινο σκαθάρι.

- Βρήκαμε την έγγραφη αναφορά για “μαύρη” εργασία” στο Κολλέγιο Αθηνών (που μας έλεγαν ότι δεν υπήρχε)

- Επιστρέφουμε τις απειλές στον Πιο Στενό του Συνεργάτη και του απαντάμε…. Τιμή μας!

ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑι ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ; Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, στα περίπτερα όλης της χώρας τη Κυριακή 12 Αυγούστου!

Εξαλλος ο πρωθυπουργός με Το ΧΩΝΙ!

Ο Πιο Στενός Συνεργάτης μας τηλεφώνησε, εν εξάλλω, για να μας προσβάλει και να μας απειλήσει με μηνύσεις γιατί δεν δημοσιεύσαμε μια επιστολή του Ινστιτούτου που δεν υπήρχε! Και δεν το ήξερε καν..

Κυριακή πρωί, 5 Αυγούστου. Χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι ο Πιο Στενός Συνεργάτης του Πρωθυπουργού (ΠΣΣΠ, για συντομία). Ωρύεται και, μεταξύ άλλων, μας ρωτά αν… γνωρίζουμε τι είναι το κόκκινο σκαθάρι!

Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. Μας συνέβη την περασμένη Κυριακή. Οταν σήκωσαμε το τηλέφωνο, δεν περίμεναμε ότι ο Πιο Στενός Συνεργάτης θα ήταν και χαρούμενος, αφού είχε διαβάσει το πρωτοσέλιδο Στο ΧΩΝΙ της ίδιας μέρας και τις νέες μας αποκαλύψεις σχετικά με τον πρωθυπουργικό αδελφό, Αλέξανδρο Σαμαρά.

Αυτό που δεν περίμεναμε ήταν να μας κατσαδιάσει («δεν έχεις ιδέα», «δεν ξέρεις τι σου γίνεται» και άλλα τέτοια όμορφα) επειδή αγνοούσαμε την κορυφαία συνεισφορά του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ) -όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδελφός- στον τόπο, μέσω της σωτηρίας του φοινικόδασους της Δαδιάς, από το… κόκκινο σκαθάρι!

Αλλά δεν μας κατσάδιασε μόνο γι’ αυτό. Το πιο βασικό επιχείρημα του Πιο Στενού Συνεργάτη ήταν ότι αρνηθήκαμε να δημοσιεύσουμε την επιστολή με την οποία το Ινστιτούτο απαντούσε στα προηγούμενα δημοσιεύματά μας. Μικρή Λεπτομέρεια: Τέτοια επιστολή δεν υπήρχε! Και ο Πιο Στενός Συνεργάτης, που είχε τη φαεινή ιδέα του κυριακάτικου τηλεφωνήματος για να μας καταλογίσει τα μύρια όσα, το αγνοούσε!

Πάμε πάλι: Μας τηλεφώνησε, εν εξάλλω, για να μας προσβάλει και να μας απειλήσει με μηνύσεις γιατί δεν δημοσιεύσαμε μια επιστολή που δεν υπήρχε! Και δεν το ήξερε καν. Και από αυτούς τους ανθρώπους περιμένουμε (καλά, όχι εμείς, αλλά λέμε τώρα…) να σώσουν την Ελλάδα…

Οταν συνειδητοποίησαν την γκάφα τους, έβαλαν το ΜΦΙ να μας στείλει και επιστολή. Οντως, λάβαμε την επιστολή την περασμένη Τετάρτη. Τέσσερις ολόκληρες μέρες ΜΕΤΑ το οργισμένο τηλεφώνημα του Πιο Στενού Συνεργάτη. Και, ασφαλώς, τώρα που ΥΠΑΡΧΕΙ τη δημοσιεύουμε, κύριε Συνεργάτη.

Κι όλη την ώρα που συνέβαιναν αυτά τα απίστευτα, από το βάθος της γραμμής ακούγονταν μουρμουρητά. Οσο περνούσαν τα λεπτά και άναβε η κουβέντα, το πράγμα έγινε ξεκάθαρο: Ο Πιο Στενός Συνεργάτης είχε υποβολέα! Δεν ξέρω αν ήταν ο προϊστάμενός του ή ο αδελφός του ή κάποιο στέλεχος του Ινστιτούτου, ένα είναι σίγουρο: ο κύριος Συνεργάτης δεν ήταν μόνος!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

Ο αρχιτέκτονας των πλουσίων και των ισχυρών

Ο πρωθυπουργικός αδελφός μοιάζει να ειδικεύεται σε βίλες των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας και, κυρίως, σε βίλες με πισίνα. Ο αδελφός του Αντώνη δεν είναι μόνο πρόεδρος του Μπενάκειου και του Κολλεγίου. Είναι και πρόεδρος του αρχιτεκτονικού γραφείου ACS. Και διευθύνων σύμβουλος. Και αρχιτέκτονας. Και σχεδιαστής. Και αστικός ντιζάινερ

Τελικά, ACS δε σημαίνει courier. Ή, τουλάχιστον, δε σημαίνει ΜΟΝΟ courier. Η έρευνα που διενεργεί τις τελευταίες εβδομάδες Το ΧΩΝΙ -και θα συνεχίσει και τις επόμενες- γύρω από τις πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες του πρωθυπουργικού αδελφού, μας οδήγησε στην ανακάλυψη ότι ACS σημαίνει και Alexandros C. Samaras.

Στο πλαίσιο της έρευνάς μας, γνωρίσαμε -αρχικά- τον αδελφό του πρωθυπουργού Αντωνη Σαμαρά, με την ιδιότητά του ως αμισθί προέδρου του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ). Ξέρετε, για την υπόθεση της επιχορήγησης των 12,1 εκατ. ευρω για να χτίσουν κτίρια, που την κυνηγούσαν από το 2007 και την πήραν -με εκτός ημερησίας διάταξης (επείγουσα) διαδικασία- 22 (εικοσιδύο) μέρες μετά την ορκωμοσία του αδελφού Αντώνη στην πρωθυπουργία της χώρας. Μετά, τον γνωρίσαμε και ως πρόεδρο του Κολλεγίου Αθηνών, εις βάρος του οποίου υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες για “μαύρη εργασία”.

Όλα αυτά που αναφέραμε -και όσα δεν έχουμε αναφέρει ακόμα- είναι απλές περιφερειακές ενασχολήσεις του αδελφού Αλέξανδρου. Κάτι σαν κοινωνική προσφορά ένα πράγμα. Ο Αλέξανδρος Σαμαράς βγάζει τα προς το ζειν (ε, και κάτι παραπάνω, εδώ που τα λέμε) από το αρχιτεκτονικό του γραφείο με τον ευφάνταστο τίτλο Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς (και Συνεργάτες).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΟ ΧΩΝΙ.

ofaras είπε...

μπραβο παιδες στο ΧΩΝΙ της ατιστασης.

ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.Εγω τις αγοραζω τρεις τρεις και τις μοιραζω

Ανώνυμος είπε...

Τελικά γερές business τα εκάστοτε αδέρφια και ξαδέρφια για να μην ξεχάσω τον Λιάπη.