Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Πετρέλαιο-φωτιά για τα νοικοκυριά


Στα 1,40 ευρώ το λίτρο από Οκτώβριο
Αυξημένη κατά 40% περίπου αναμένεται να είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, όταν θα εξισωθεί ο φόρος στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. ..

Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης είναι 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, έναντι 412 ευρώ στο πετρέλαιο κίνησης. Η εξίσωση των δύο φόρων στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, θα αυξήσει τον φόρο στο θέρμανσης στα 329 ευρώ/1.000 λίτρα.
Έτσι, με τα σημερινά δεδομένα η λιανική τιμή θα διαμορφωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο 1,40 – 1,45 ευρώ/λίτρο, από 1,05 ευρώ/λίτρο στο τέλος της προηγούμενης περιόδου.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σενάρια για την παροχή επιδόματος με γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια.
newsbeast.gr
olympia.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα ειναι Αρχιμ@λ@κες!!!
Ας υποθεσουμε οτι εβαλαν στοχο να ξεκανουν τους φτωχοτερους...
Ποιος απ τους υπολοιπους εχει λεφτα να βαλει πετρελαιο? Αρα ποσο φορο θα μαζεψουν? στην καλυτερη περιπτωση τον ιδιο με περσι!
Οικονομολογοι του Κωλ0υ!!!

Ανώνυμος είπε...

έχουν ξεφτιλίσει τα πάντα , είμαστε σε ειρηνική περίοδο με συνθήκες πολέμου , χωρίς τροφή χωρίς θέρμανση ,πόλεμος πόλεμος , αγωνιστείτε αδέρφια μη το βάζετε κάτω ,είμαστε σε πόλεμο πάρτε το χαμπάρι(όταν λέω αδέρφια εξαιρώ τους αριστερούς αυτοί είναι όλοι βολεμένοι (σε θέσεις Δ.Υ. και στη τοπική αυτοδιοίκηση ( κομματόσκυλα έρχεται η ώρα σας )