Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ρεσλερ: Οχι σε τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα


Κατά των παραχωρήσεων υπέρ της Ελλάδας τάχθηκε για άλλη μια φορά ο γερμανό υπουργός οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ.

«Δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο ίδιος σε γερμανικό ραδιοσταθμό. Είναι καθοριστικής σημασίας για την αξιοπιστία της ευρωζώνης το να επιμένει η ηγεσία της στην τήρηση των κανόνων...


Ο Ρέσλερ απέρριψε επίσης ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την χώρα, αλλά δεν απάντησε ευθέως στο ερώτημα για το αν κατά πάσα πιθανότητα θα έπρεπε να χορηγηθεί στην Αθήνα περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Αυτήν την πιθανότητα επανέφερε πρόσφατα επί τάπητος ο υπουργός εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλλε, που ήταν προκάτοχος του Ρέσλερ στην ηγεσία του Φιλελεύθερου Κόμματος FDP.

Παρόμοια ευελιξία ζήτησε σήμερα και ο Γκέρχαρτ Σρέντερ. Παράλληλα άσκησε αυστηρή κριτική στη στάση του αντικαγκελάριου έναντι της Ελλάδας. Η Άνγκελα Μέρκελ «πρέπει να ανακαλέσει στην τάξη τον Ρέσλερ» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD. Η στάση του, πρόσθεσε, θέτει υπό κίνδυνο την ενότητα της Ευρώπης και αποτελεί κάτι «που δεν αξίζει στους Έλληνες».
fpress.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΚΕ ΡΕΣΛΕΡ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΡΗΓΩΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΨΥΧΗΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΗ, ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΥΤΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΩ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ