Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Κάτω από μία επικίνδυνη διακυβέρνηση


Οι άμεσοι κίνδυνοι για την Ελλάδα


Του Γιώργου Κασιμάτη

Μόλις ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές και ο ελληνικός λαός βλέπει ήδη με θλίψη να συνεχίζονται 'λες και δεν έγιναν εκλογές- δύο πραγματικότητες που δείχνουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο...
διακυβέρνησης της χώρας: η μια είναι η πλήρης απουσία κάθε προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης και η πλήρης εγκατάλειψη των προεκλογικών εξαγγελιών, η άλλη ειναι η σταθερή συνέχιση της ποδηγέτησης του ελληνικού λαού από το Μεγάλο Δουκάτο με τους έλληνες τσάτσους του προς τον πιο βαθύ γκρεμό που υπάρχει: προς μια έξοδο από το ευρώ με ελεγχόμενη από τους δανειστές πτώχευση.

Οι προγραμματικές δηλώσεις των τριών κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα δείχνουν καθαρά και ξάστερα: (α) καμιά πρόθεση αναδιαπραγμάτευσης των επονείδιστων δανειακών συμβάσεων (των «Μνημονίων»), (β) κανένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης (δεν μιλάμε για ποιοτική κοινωνική ανάπτυξη, γιατί ο όρος είναι άγνωστος από πολλά χρόνια) και (γ) καμιά πρόθεση, καμιά γνώση και κανένα σχέδιο για την περίφημη αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του διαλυμένου κρατικού μηχανισμού. Ένα πρόγραμμα μονάχα υπάρχει σίγουρο -αυτό που υπήρχε εξαρχής: η εκποίηση των δεκάδων χιλιάδων μονάδων της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του δημόσιου πλούτου. Το πιο απλό και το πιο εύκολο για μια ανίκανη κυβέρνηση, το πιο κερδοφόρο για τη βουλιμία του δανειστή και το πιο επιζήμιο για το φτωχό οφειλέτη. Το πρόγραμμα αυτό, που ήδη εκτελείται, δεν είναι, βέβαια, πρόγραμμα ανάπτυξης ή ανάκαμψης, αλλά καταστροφής της χώρας.

Εν όψει αυτής της κατάστασης, θα ήθελα να επισημάνω δύο τεράστιους κινδύνους που έχουν ήδη δρομολογηθεί και απειλούν για πολλές γενιές την υπόσταση της Ελλάδας:
1ος κίνδυνος: Η απώλεια της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του εθνικού πλούτου.

Όπως επανειλημμένα έχομε καταγγείλει, με τη δανειακή σύμβαση της 10ης Μαΐου 2010 έχει δεσμευτείτο σύνολο της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών, η δε ελληνική κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη μεταβίβαση κρατικού περιουσιακού στοιχείου που έχει ζωτική σημασία για την κυριαρχία και την επιβίωση της χώρας μας (άρθρα 4 και 17 §5 της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης), καθώς και από την προστασία που μας παρέχουν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της ΕΕ (με την υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο, άρθρο 14). Οι ίδιες δεσμεύσεις έγιναν δεκτές και με το Μνημόνιο Β΄ [άρθρα 5 (1) (2), 15 (1) (2) (3) (4)].

Το Μνημόνιο Β΄ περιλαμβάνει, μάλιστα, και ρητό όρο (με το Μνημόνιο Α΄ απαγορευόταν έμμεσα) που απαγορεύει στην Ελλάδα, από τώρα και στο μέλλον, να δεσμευτεί η ίδια και να δεσμεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία απέναντι σε τρίτα πρόσωπα και κράτη! (Πλήρης κατάλυση της κυριαρχίας κράτους).

Η υλοποίηση αυτής της πρωτοφανούς δέσμευσης και ο τρόπος εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έχει θεσμοθετηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων με τον επίσης πρωτοφανή στη σύγχρονη ιστορία των κρατών νόμο υποτέλειας (τον «Εφαρμοστικό» ν. 3986/1.7.2011). Υπενθυμίζω σε σκίτσο τις ρυθμίσεις του νόμου αυτού που ίδρυσε τη διαβόητη Εταιρεία-Ταμείο για την εκποίηση:

Κάθε εταιρεία της υπόδειξης ή της εμπιστοσύνης των δανειστών θα επιλέγει το περιουσιακό στοιχείο που θέλει να πάρει για εκμετάλλευση - το περιουσιακό στοιχείο θα μεταβιβάζεται αμέσως στο «Ταμείο», χωρίς δικαίωμα επιστροφής - το «Ταμείο» με ειδικό συμβούλιο θα εκτιμά (χωρίς διαφάνεια) της αξία του περιουσιακού στοιχείου - σ' αυτή την τιμή, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα μεταβιβάζεται αφορολόγητα και ατελώς στην εταιρεία επιλογής των δανειστών - η μεταβίβαση θα είναι οριστική (πώληση) ή μακροχρόνια (συνήθως 70-99 έτη) για εκμετάλλευση - όλα τα (τεράστια) έξοδα λειτουργίας του Ταμείου και διαχείρισης του περιουσιακού στοιχείου που μεταβιβάζεται κάθε φορά βαρύνουν το ελληνικό κράτος - τα ποσά των εσόδων θα κατατίθενται στο «Ταμείο» από την εταιρεία εκμετάλλευσης ή αγοράς, τα οποία σε προθεσμία ολίγων ημερών (10 ημερών!) θα τα μεταβιβάζει υποχρεωτικά στους δανειστές, χωρίς να επιτρέπεται να εισέλθει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του ελληνικού κράτους. Η εικόνα είναι σαφής ... Η «ιδιώτικοποίηση» των 80.000 περιουσιακών στοιχείων του κράτους (που ανέφερε κυριακάτικη εφημερίδα) και πολλών άλλων που δεν αποκαλύπτονται, καθώς και οι πραγματικοί στόχοι των δραστηριοτήτων της Ομάδας Ράιχενμπαχ εντάσσονται σ' αυτό το σύστημα «αξιοποίησης» της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.
2ος Κίνδυνος: Η επιβολή ελεγχόμενης (από τους δανειστές) χρεοκοπίας.

Έχομε ξαναγράψει ότι η ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία είναι πολύ χειρότερη από την ανεξέλεγκτη πλήρη χρεοκοπία και η χείριστη από όλες τις λύσεις. Γιατί; Για τους εξής λόγους: Διότι στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μπαίνοντας η χώρα σε κατάσταση ανάγκης, η παρούσα γενιά υφίσταται, αναμφίβολα, μεγάλες οικονομικές θυσίες (όπως, για παράδειγμα στη δεκαετία του 1950), αλλά: η χώρα δε χάνει την κυριαρχία της, δε χάνει τη δημόσια περιουσία της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, απελευθερώνεται νόμιμα από τα δεσμά των δανειακών της υποχρεώσεων, αποδεσμεύεται από την απαγόρευση να ασκεί πολιτική προστασίας της οικονομίας της και δεν υποθηκεύονται οι επόμενες γενιές. Μπορεί μόνη της η Ελλάδα, με τα πλεονεκτήματα μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, να ανακάμψει.
Αντίθετα, στην ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία, στην οποία μας οδηγούν η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ με ηγέτη τη Κα Μέρκελ και η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, σημαίνει τα έξης:


Έξοδο από το ευρώ. Επειδή δεν μπορούν να το κάμουν θεσμικά, ούτε είναι εύκολη η άσκηση πολιτικής και οικονομικής βίας, θα εξασφαλίσουν τη συναίνεση της κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα... «με τη θέλησή της».

Ελεγχόμενη ισοτιμία δραχμής, ώστε : ο ελληνικός λαός να χάσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του, οι δανειστές να διασφαλίσουν τα δάνεια και τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας και να συνεχιστεί η ύφεση στο διηνεκές σκληρότερη, για να μας ελέγχουν.
Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τις ρυθμίσεις που περιγράψαμε πιο πάνω, για πολλές γενιές.

Τον πλήρη αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας με τη μεταβίβασή του ελέγχου της στο πολυεθνικό επίπεδο
Τη φυγή ή την υποδούλωση του ανθρώπινου δυναμικού των επόμενων γενιών.
Για να αποφευχθούν και οι δύο παραπάνω καταστροφικοί για την Ελλάδα κίνδυνοι, καθώς και η πλήρης και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μια μόνο σωστή και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο λύση υπάρχει: η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση οικονομικής ανάγκης, η οποία θα συνοδεύεται: (α) με στάση πληρωμών (με την έννοια της αναστολής), (β) με εφαρμογή από την κυβέρνηση της χώρας των νόμιμων μέτρων που επιβάλλει η κατάσταση οικονομικής ανάγκης (π.χ. προστασία ελληνικής παραγωγής και καταναλωτή) και (γ) με επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και επαναφορά τους στη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα τόσο ως προς το ύψος του ποσού των δανείων (στο ύψος του μη «επαχθούς χρέους), όσο και ως προς τη νομιμότητα των όρων δανεισμού.
Εάν οι δανειστές αρνούνται αυτή τη διαπραγμάτευση, τότε μένει ως λύση: η επίσης σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο μονομερής καταγγελία των ούτως ή άλλως παράνομων και ανίσχυρων- δανειακών συμβάσεων (των λεγόμενων «Μνημονίων»). Η λύση αυτή απαιτεί, ασφαλώς, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα άσκησης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και, προ παντός, ικανή και ισχυρή πολιτική ηγεσία.

Προτείνονται διάφορες λύσεις μείωσης του χρέους και οικονομικής πολιτικής. Πολλές από αυτές είναι σωστές. Για την Ελλάδα, όμως, με το διαλυμένο κράτος, την κατεστραμμένη οικονομία και την κατάσταση της πολιτικής της υποτέλειας, αποτελούν ημίμετρα. Αυτό που δεν ακούγεται καθόλου με το όνομά του είναι η διαπραγμάτευση με κατάργηση των τριών όρων που καταλύουν τη κυριαρχία του κράτους: (α) της ολοκληρωτικής δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας και της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής, (β) της παραίτησης από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και (γ) της υπαγωγής μας στο αγγλικό δίκαιο που σημαίνει: αντίστοιχη παραίτηση από την προστασία του διεθνούς δικαίου. Οι όροι αυτοί, αν και ανίσχυροι, εφαρμόζονται καθημερινά από τους δανειστές μας και κυρίως από την κυβέρνηση μας. Αν δε καταργηθούν και στις συμβάσεις και στην πράξη, κάθε υπόσχεση για αναδιαπραγμάτευση είναι απάτη.

Πρέπει να συνειδητοποιήσομε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο όπου δεν έχει να διαλέξει μεταξύ άμεσης οικονομικής ανάκαμψης και πτώχευσης. Έχει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων που της δείχνει η Ιστορία: το δρόμο μεγάλων θυσιών της παρούσας γενιάς, αλλά με διάσωση των επόμενων γενιών και της κυριαρχίας της και το δρόμο της καταστροφής και της υποτέλειας με θυσία και της παρούσας και των επόμενων γενιών. Η Ιστορία επιβάλλει τον πρώτο δρόμο. Οι Έλληνες πρέπει να διαλέξουν.

Όλοι βλέπομε πως το Μεγάλο Τσελιγκάτο, με τη σκληρή γκλίτσα του βοσκού του και με τις κραυγές τρόμου των άγριων τσοπανόσκυλών του, μας ποδηγετεί. Τον εξευτελισμό του κοπαδιού τον ζούμε καθημερινά. Την ασφυξία του μαντριού τη νιώθουμε όλοι οι Έλληνες. Η ασφυξία γίνεται αποπνιχτική, γιατί, δυστυχώς για τη δημοκρατία, τα ΜΜΕ στρατεύθηκαν ως τσοπανόσκυλα στις γραμμές του Τσελιγκάτου. Θα πρέπει, όμως, να πάψομε να ακούμε τις κραυγές τους και να πιστέψομε ότι μπορούμε να πηδήξομε την μάντρα. Και, όπως όλοι οι λαοί πάντοτε, σίγουρα μπορούμε!


* Ο Γιώργος Κασιμάτης είναι ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Αντί σχολιασμού παρακαλώ πολύ διαβάστε.Περιττό νά πώ ότι συμφωνώ απόλυτα μέ τό άρθρο τού αξιοτίμου Καθηγ.Γεωργίου Κασιμάτη

Βρεκεκέξ κουάξ κουάξ!!!
- Λοιπόν, αγαπητοί μου δεν έχω σκοπό να σας κουράσω και πολύ. Μόνο μερικά κοάσματα θα γράψω…σαν κι αυτά, πού ακούω κάθε βράδυ, όλο τό βράδυ, μόλις βασιλέψει ό ΄Ήλιος ! από τους μυριάδες χιλιάδων βατράχους. ..εδώ στην Ελληνική ύπαιθρο πού βρίσκομαι και βιοποριστικούς λόγους, κοντά στους βάλτους όπου ζούν, αυτά τα άκακα δειλά και συμπαθέστατα αμφίβια ζώα. Ένας υπέροχος συντονισμός, μιά απίθανη συγχορδία…μία απολαυστική συναυλία, πού χαίρομαι να απολαμβάνω καθώς γεμίζει τό Φεγγάρι. Έχει την φυσική του χάρη τό όλο πράγμα!. Το κάνουν για να ζευγαρώσουν ή μάλλον για να προσελκύσουν τα ενοχλητικά για εμάς κουνούπια - τού Νείλου ή μή – για να τραφούν, να χορτάσουν την πείνα τους!!!
Κι όλα αυτά από τον περασμένο Φεβρουάριο-Μάρτιο όταν «ξύπνησαν» από την Χειμερινή τους νάρκη.. τότε ακριβώς πού άρχισαν οι άλλοι μυγοχαύτες βάτραχοι να ετοιμάζουν στόν βούρκο τους και στα λασπόνερά τους, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, να διαλέξουν και να «εκλέξουν»άλλους βατράχους. …μάλλον για πιό καλό και πλούσιο βάλτο ή βούρκο ή για καλύτερες ημέρες. Κάτι ντιγκιντάγκηδες τροϊκανούς κάτι μνημόνια, χαροχαράτσια, φόροι, τέλη, ενοικιάζεται, πωλείται, κάτι σχοινιάσματα, βουτήγματα από τον πέμπτο, σκοτωμοί μέ θέα τό Σύνταγμα πρωϊνιάτικα, κάτι ληστείες, μακελαρίσματα, φονικά, απατεωνιές, φοροκλοπές…κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά «ευλογημένα» παντοπωλεία, ουρές στα ταμεία, στα ίκα και εοπύ κι άλλα τέτοια κομψά και συναφή πού προβάλλονται από τα δίδυμα της τηλεκαννίβαλης τού μέγκα και του σκάι- πού να σκάσει ο φουφούζος- ούτε πού τα λαμβάνουν υπ΄όψιν…οι βάτραχοι! >>>>>>>>>>>>>>

Ανώνυμος είπε...

>>>>>>>>>>>>Και ώ!!! κάπου στις έξη του Μαΐου, τού Μάη πού λέει στην πλέρια μαλλιαρή και τό κόμμα του Βασίλη κκε α.ε. ..έκαναν τό θαύμα!!! Εξέλεξαν, λέει, οι βατραχόμυαλοι βατράχους όπως τον Κουνέλη, τον Μπεναρά, τον Σαμαρέλο, τον Πικραμένο, τον Βαρεμένο, τον Κατακαμένο.…. την Βατραχοαλέκα –όνομα και πράγμα- τόν καταραμένο, όπως τότε παλιά στίς βατραχομαχίες του Ομήρου!!! Εκείνος, ο βατραχοσωτήρας καρατζαφύρερ βατραχαράς, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, ως βάτραχος, κατά ξηρά μεριά και κράζει ενίοτε υψώνοντας πατριωτικά και χριστιανικά λάβαρα και κορώνες…όπως κι ο άλλος ο απόλυτος καταστροφέας με την συμμορία του, ο κεκετραυλός μπούλης πήγε, λέει, να ανοίξει σχολή ηγετών με κανώ! για ποδήλατα. Καλά, εκείνοι οι Χρυσοί Αυγοί ..αυτοί ήταν πού έβαλαν σε τάξη τα βατράχια!!! Εγέρθητου ρρρρρέ! και όλοι οι βάτραχοι σιώπησαν μονομιάς … και άρχισαν να ξανακράζουν τήν 17η τού Ιουνίου - του Ιουουούνη όπως θάλεγε ο βατραχοκινέζος Μημίτης εκσυγχρονιστής τού μακέτου - αφού οι βατραχομαχίες τους κράτησαν μόνον ολίγες εβδομάδες. Και ώ !!! νάτοι πάλι οι Παπακαράδες ή Καράπαπαδες ή Παπαχατζήδες ή Χατζηπαπάδες βάτραχοι να συνωστίζονται στον βούρκο, στα λασπόνερα.. πού ευτυχώς λιγοστεύουν!!!!! να ορκίζονται με δόσεις!!! στα ιερά ευαγγέλια και κοράνια ή να θωπεύουν με τετταμένην την δεξιάν τις ράχες των προηγουμένων ομοϊδεατών βατράχων – οι άθεοι!!! – εις ένδειξιν αντιστάσεως! ή να διαγράφονται ή να παραιτούνται μή πάσχοντες από αποκόλληση τού αμφιβληστροειδούς. Αυτοί είναι, είστε!!! βάτραχοι βατραχόμυαλοι (β)ρωμιοί!!! Αντί να δώσετε ένα σάλτο και να βγείτε από τον βούρκο σας…και να απαλαγείτε μια για πάντα ως Έλληνες ‘Ανθρωποι!!! πιά! εσείς εκεί ..βρεκεκέξ κουάξ κουάξ!!! μαζί με τα τροϊκανά παχύδερμα βουβάλια μαζί με τα εδώδιμα παχύδερμα γουρουνοειδή τού ακατονόμαστου τύπου Μαζιταφάγαμε επιμένετε να κοάζετε… με κουρέματα, με επιμηκύνσεις, με συγχωνεύσεις, μέ απολύσεις..μέ δυστυχίες με συμφορές. Όμως, ωσονούπω!!! Βάτραχοι λίγο πριν τα πρωτοβρόχια, ο βάλτος και ο βούρκος σας θα στεγνώσει…. και η γαία σας πυρί μοιχθήτω.-
υ.γ. τό παραπάνω, δεν έχει καμία σχέση με βατράχους καί βατραχόμυαλους. Γράφτηκε εν θερμώ εν μέσω καύσωνος! καιρός του είναι!! και απευθύνεται … σε όσους ομιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι…προς τό παρόν. Οπως η ρεκλάμα της τηλεκαννίβαλης, της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Φρρόγκ!!!! μιλάς σαν άνθρωπος!!!!
Ιων ο Β΄

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΤΑΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΠΛΟ....ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ..! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΠΛΙΖΕΤΑΙ. Ο ΟΙΚΙΟΘΕΛΗΣ ΑΥΤΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ... ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ..? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ..? ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΟ...ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ..!Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΠΟΤΕ...ΕΤΣΙ ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΑΛΛΟΘΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ..? ΑΥΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ,ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ,ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Η...ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΤΕ...? ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ Η ΚΑΝς ΛΑΘΟΣ..? ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η...ΠΑΛΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ...? οΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ. ΛΟΙΠΟΝ ..? ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ....Η...ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΤΣΑΜΠΑ..????