Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Μετά την ΝΔ τι;


Το αντιλαμβάνεται φυσικά ο κάθε εχέφρων άνθρωπος πως έπειτα από τα σκληρά οικονομικά μέτρα που σκοπεύει να λάβει η ηγεσία του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία θα κατέβει σε ποσοστά ΠΑΣΟΚ. Το 18% περίπου που έλαβε την αποφράδα 6η Μαϊου, ήταν ένα...
σαφές λαϊκό μήνυμα για το πόσο εύκολα μπορεί η ΝΔ να διολισθήσει προς την διάλυση. Εδώ που τα λέμε, κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ που όπως και να το κάνουμε είχε εγκαταστήσει ένα ολόκληρο καθεστώς (το καθεστώς ΠΑΣΟΚ) και σχεδόν θεωρούσε αδιανόητο να συμβεί αυτό που συνέβη.

Όπως είναι επόμενο, το ερώτημα που αυτή τη στιγμή απασχολεί ολόκληρη την αποδεκατισμένη κομματική  βάση της ΝΔ και κυρίως τους βουλευτές και τα πολιτικά τζάκια είναι όχι το μέλλον της ΝΔ, αλλά το «ποιο θα είναι το διάδοχο πολιτικό σχήμα». Φυσικά το κάθε επιμέρους κομματικό συμφέρον, προσπαθεί να φανταστεί μια νέα παράταξη στα δικά του μέτρα και οι ζυμώσεις που γίνονται και οι απόψεις που διατυπώνονται κινούνται πάνω στο ίδιο το ισχύον ολιγαρχικό μοτίβο.

Με τέτοιες όμως απόψεις, δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα, ούτε ο φιλελεύθερος χώρος ούτε η εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας και πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας.
Θα πρέπει να τα ξανασχεδιάσουμε όλα από την αρχή, πολίτευμα και κόμματα με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετα τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

εχωμε τη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Αν πεσωμε ολοι πανω τους δεν μπορουν να μας κανουν καλα!
Ασ βοηθεισουν λιγακι και οι δυναμεις καταστολης και ο αξιος Ελληνικος Στρατος, και μετα θα δουμε!!!!!