Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

«Φασίστες κατακτητές της Μακεδονίας» µας λένε οι Σκοπιανοί!


Την ώρα που γιορτάζουµε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας κλώνοι του «Ουράνιου Τόξου» µοιράζουν δωρεάν στην Εδεσσα  ένα κατάπτυστο βιβλίο!ΤΟ ΧΩΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ...


Ενα βιβλίο που µιλάει ευθέως για «κατοχή» της Μακεδονίας από την Ελλάδα και για «µακεδονική µειονότητα» που καταπιέζεται από τις ελληνικές αρχές, διανέµεται δωρεάν τις τελευταίες µέρες στην περιοχή της Εδεσσας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Το προκλητικό γεγονός λαµβάνει χώρα την ώρα που σύσσωµος ο Μακεδονικός Ελληνισµός γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση.

«Το µήνυµα του ντόπιου» είναι ο τίτλος του βιβλίου που εξέδωσε και διανέµει δωρεάν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Εδεσσας», πρόεδρος της οποίας είναι η Ευγενία Νατσουλιδου, πρώην ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου και νυν «ακτιβίστρια» για τα δικαιώµατα της ανύπαρκτης σκοπιανής µειονότητας στη χώρα µας, η οποία πρόσφατα ορίστηκε από τη λεγόµενη «United Macedonian Diaspora», την ισχυρότερη οργάνωση Σκοπιανών των ΗΠΑ, ως… εκπρόσωπός της στην Ελλάδα.

Δείτε μία… χαρακτηριστική σελίδα του:


Το βιβλίο υπογράφει ο Τράικο Πάσκοβ, σύµφωνα µε πληροφορίες πρόκειται για µέλος του δ.σ. της εν λόγω ΑΜΚΕ, ο οποίος, ως θιασώτης της επίσηµης σκοπιανής ιστοριογραφίας, επιχειρεί µεθοδικά να παρουσιάσει το άσπρο ως µαύρο, φτάνοντας στο σηµείο να υποστηρίζει πως πριν από το 1913 δεν υπήρχε ούτε ένας Ελληνας στη Μακεδονία. Ο κ. Πασκοβ παρουσιάζει προκλητικά τον εαυτό του ως… «εκπρόσωπο» των λεγόµενων εντόπιων Μακεδόνων, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των γηγενών αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Ελληνες.
«Η Μακεδονία πριν το 1912 δεν ήταν ελληνική, όπως σας έµαθαν να φωνάζετε, αλλά και από άγνοια να πιστεύετε. Εξελληνίστηκε µε την εθνοκάθαρση, τον εποικισµό και τον βίαιο εξελληνισµό των µη ελληνόφωνων» αναφέρει προκλητικά ο κ. Πασκόβ, κατηγορώντας την Ελλάδα πως φέρθηκε στους Μακεδόνες «ως χειρότερος κατακτητής από όλους τους προηγούµενους».
«Αυτά τα 100 χρόνια δεν µας άφησαν να γευτούµε τα αγαθά της ελευθερίας, της δηµοκρατίας και της δικαιοσύνης. Ηταν χρόνια βάρβαρης καταπίεσης και ακραίας καταπάτησης των δικαιωµάτων µας. Μας ανάγκασαν να απαρνηθούµε την εθνική µας ταυτότητα, την ιστορίας µας, τους συγγενείς µας, τους οµογενείς µας. Μας έκαναν µάλιστα να στρεφόµαστε εναντίον τους, κάνοντάς µας έτσι γενίτσαρους. Μας ‘εξελλήνισαν’ µε τις πιο ακραίες φασιστικές µεθόδους. Μας απαγόρεψαν τη µητρική µας γλώσσα και άλλαξαν τα ονόµατά µας και τα ονόµατα των χωριών και των πόλεών µας, χωρίς να µας ρωτήσουν και χωρίς να επιτρέψουν οποιαδήποτε µορφή διαµαρτυρίας» αναφέρει προκλητικά σε άλλο σηµείο.
«Την ώρα που άπασα η επικράτεια και δη η Μακεδονία και βέβαια και ο νοµός µας ετοιµάζονται για χαρές και πανηγύρια και εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η Μακεδονία συνεχίζει να είναι ‘σκλαβωµένη’ και ‘υποδουλωµένη’ και πως ‘προσαρτήθηκε βιαίως στην Ελλάδα’.
Κάποιοι δεν εννοούν ή µάλλον δεν θέλουν να δεχθούν τα ιστορικά γεγονότα και οραµατίζονται ‘απελευθέρωση’ λες και είναι σκλαβωµένοι και οµιλούν εξ ολοκλήρου του πληθυσµού της Μακεδονίας. Μέσα σ’ αυτό κλίµα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε ελάχιστους µεν θιασώτες και βέβαια οι αρµόδιοι και οι πολιτικοί µας ετοιµάζουν τα κουστούµια τους για τις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης, χωρίς να ασχολούνται ουσιαστικά µε το πρόβληµα» σχολίασε σε άρθρο του στην εφηµερίδα Πέλλα «News» ο Εδεσσαίος δηµοσιογράφος Μάκης Κωνσταντινίδης, που ασχολείται διεξοδικά µε τη φιλοσκοπιανή προπαγάνδα στην περιοχή, καταλήγοντας: «Αυτοί που δηµιουργούν το θέµα είναι ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν και πρόσφατα µέσω ενός βιβλίου που κυκλοφόρησαν και φαίνεται να οµιλούν για λογαριασµό όλου του πληθυσµού της Μακεδονίας. Μιας Μακεδονίας που το 99,9% κατοικείται από Ελληνες και τα σταγονίδια του παρελθόντος εξαλείφθηκαν νόµιµα και βάση της συνθήκη του Νεϊγύ από το 1919».
Ευγενία Νατσουλίδου: Ηθελε να λειτουργήσει φροντιστήριο «µακεντόνσκι»!
Η ΑΜΚΕ «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Εδεσσας», που δεν έχει περισσότερα από 4 µέλη στο ενεργητικό της, «ιδρύθηκε το 2008 και εκτός από αποτυχηµένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου προβαλλόταν η σκοπιανή παράδοση, το 2009 πραγµατοποίησε σεµινάρια εκµάθησης της σκοπιανής γλώσσας, µε συµµετοχές που µετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η πρόεδρος Ευγενία Νατσουλίδου και τα υπόλοιπα µέλη, υπήρξαν στο παρελθόν στελέχη του επίσης φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου», µε το οποίο τα «έσπασαν» κατηγορώντας την οµάδα του Παύλου Βοσκόπουλου για… «ενδοτισµό» απέναντι στην Ελλάδα. Η συνεργασία Νατσουλίδου και Σκοπιανών των ΗΠΑ σηµατοδοτεί το ρήγµα της λεγόµενης «UMD» µε το σχετικά µετριοπαθές «Ουράνιο Τόξο».
Μιλώντας στην εφηµερίδα «Dnevnik» των Σκοπίων, η Ευγενία Νατσουλίδου κατηγόρησε τη ∆ΟΥ Εδεσσας πως δεν την επέτρεψε να λειτουργήσει… φροντιστήριο εκµάθησης της «µακεντόσνκι», επειδή δεν υπέγραψε Υπεύθυνη ∆ήλωση πως τα µαθήµατα δεν χρηµατοδοτούνται από οιονδήποτε.
Βέβαιο θεωρείται πως οι Σκοπιανοί των ΗΠΑ θα είναι πλέον βασικοί χρηµατοδότες των δράσεων της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ και της «ακτιβίστριας» προέδρου της. Προφανώς και του εν λόγω προκλητικού βιβλίου.
πηγη

Λέτε πίσω απ'ολα αυτά να βρίσκεται η μουτσούνα του Σόρος;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως και δεν απαθε τοσα χρονια ....ολως τυχαιος καποιο ατυχημα αυτη η ακτιβιστρια???