Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΤΗΝ... ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ!


Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στο Πολεμικό Ναυτικό λόγω της διέλευσης τουρκικής φρεγάτας στα νησιά του Αιγαίου, που παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα...


Η φρεγάτα "Gokova" από το πρωί της Τετάρτης περιέπλευσε σχεδόν το μισό Αιγαίο! Ο προκλητικός πλους του τουρκικού πολεμικού, που βρισκόταν στην ανατολική Μεσόγειο, κινήθηκε αρχικά μεταξύ της νήσου Kάσου και της Κρήτης. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε βόρεια της Κρήτης με δυτική πορεία, πέρασε ανάμεσα στη Φολέγανδρο και στη Μήλο, συνέχισε την πορεία του προς τη Σίφνο και την Αντίπαρο και εξήλθε μεταξύ της Τήνου και Μυκόνου με βορειοανατολική πορεία.

Καθόλη τη διάρκεια του πλου του, πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούσαν το τουρκικό πλοίο, που παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης.

Η κίνηση της Άγκυρας να αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές των νησιών του Αιγαίου σε μια περίοδο που θεωρείται η καρδιά της τουριστικής περιόδου, δημιουργεί προβληματισμό στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Είναι περιττό να αναφερθεί ότι με τον προκλητικό διάπλου του Αιγαίου, οι Τούρκοι παραβιάζουν το μορατόριουμ για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν το στέλναμε στον πάτο-στον διάολο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα ίσχυε το μορατόριουμ και αυτές οι μ@λ@κίες..?