Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Προχωρά το σχέδιο «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»


Τις τελευταίες "πινελιές" βάζουν στο σχέδιο για "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" δέκα υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με επικεφαλής τον Γερμανό, Γκίντο Βεστερβελε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής "Die Presse", η ομάδα των υπουργών τάσσεται σε άτυπη αναφορά της υπέρ της δημιουργίας Ηνωμένων Πολιτειών της...
Ευρώπης κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ και της υιοθέτησης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

Η υπουργική ομάδα βαδίζει στα... χνάρια της "σιδηράς κυρίας" της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ , η οποία έχει ζητήσει να αποκτήσει η ΕΕ ισχυρότερες εξουσίες σε κεντρικό επίπεδο για την διαχείριση των εθνικών προυπολογισμών.

Με βάση το γερμανικό δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί, ανάμεσά τους οι υπουργοί Εξωτερικών του Βελγίου, της Δανίας, της Ιταλίας, του Λουξερμβούργου, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, καθώς και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, προτείνουν να δοθούν περισσότερες εξουσίες στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος θα είναι εκλεγμένο πρόσωπο και θα μπορεί να δημιουργεί την ειδική του κυβερνητική ομάδα.

Ο Ιούλιος προβκέπεται "θερμός" σε ευρωπαϊκό επιπεδο, καθώς η υπουργική ομάδα έχει προγραμματίσει συνάντηση στην Ισπανία, ενώ τα αποτελέσματα των επαφών της αναμένεται να παρουσιαστούν το φθινόπωρο.

Ουσιαστικά, η δεκαμελής υπουργική ομάδα διερευνά τις πιθανότητες εξέλιξης του νέου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σ' ένα ευρωπαϊκό... ΔΝΤ.

Πηγή