Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Μασούντ Μπαρζανί: «Το Κουρδιστάν δεν θα αργήσει να ενωθεί»



Ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, δήλωσε ότι κάποια ημέρα θα παύσει η διαίρεση και θα έρθει η ενότητα του κουρδικού έθνους, όπως έγινε με την Τσεχοσλοβακία και την Γερμανία. «Το κουρδικό έθνος θα ενωθεί και θα έρθει η ώρα της αυτοδιάθεσης, χωρίς τη βία και τα όπλα. Δεν βλέπω γιατί ένα... τέτοιο ζήτημα δεν πρέπει να επιλυθεί», είπε.
Όπως μετέδωσε η τηλεόραση της Βαγδάτης El-Şarkiye, ο Μπαρζανί τόνισε ότι οι βαρβαρότητες κατά των Κούρδων συνεχίζονται επί πολλά χρόνια, αλλά δεν θα αργήσει η ημέρα κατά την οποία οι Κούρδοι θα ενωθούν.
«Είμαστε ένα έθνος, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί, είμαστε όπως όλα τα άλλα έθνη, οι Πέρσες, οι Άραβες, οι Τούρκοι, και δεν υστερούμε σε τίποτε. Αν και το αραβικό έθνος είναι χωρισμένο σε αρκετές χώρες, το Κουρδιστάν είναι σε λίγες και δεν επιτρέπεται να είναι διαιρεμένο».
Ο Μπαρζανί έθεσε ως παράδειγμα την ένωση της Γερμανίας και της Τσεχοσλοβακίας: «Τα έθνη αυτά, μετά από αναγκαστικό διαχωρισμό 40 ετών ενώθηκαν και πάλι. Για το κουρδικό έθνος θα έρθει κάποτε η ημέρα που θα ενωθεί και θα κηρύξει την αυτοδιάθεσή του. Δεν βλέπω γιατί το θέμα αυτό πρέπει να γίνει με τη βία και τα όπλα. Περιμένουμε τα καλά νέα. Αλλά δεν μπορώ εγώ να ξέρω αν θα δω την καλή αυτή ημέρα ή θα την ζήσουν τα εγγόνια μου. Είναι όμως μια ελπίδα, που θα γίνει γεγονός», είπε στην ιρακινή τηλεόραση ο Μπαρζανί.
geopoliticsdailynews