Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

"Τι τρέχει με τους Έλληνες;" Ολόκληρο το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που χαλάει κόσμο


Δείτε το ντοκιμαντέρ!
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ δημιούργησε για τη σουηδική τηλεόραση η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, με θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Τι τρέχει με τους Έλληνες;", ξεκινά με την εικόνα μιας παιδοψυχολόγου, η οποία ξεσπά σε κλάματα περιγράφοντας τις δύσκολες καταστάσεις που ...αντιμετωπίζει η χώρα μας, υπό τους ήχους του περίφημου "λεφτά υπάρχουν", του...Γιώργου Παπανδρέου.

Το ερώτημα "πώς φτάσαμε από τη μέθη του Euro και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στα σημερινά χάλια τίθεται επιτακτικά για άλλη μια φορά.
Η δημοσιογράφος περιηγήθηκε στους δρόμους της Αθήνας, καταγράφοντας τα λουκέτα και τα άδεια καταστήματα, το κίνημα των "Αγανακτισμένων" και την οργή των πολιτών, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, τους φόρους να πολλαπλασιάζονται και την ακρίβεια να θεριεύει. Κατέγραψε ακόμα την αντίθεση των εικόνων ανάμεσα στα μπουζούκια το βράδυ του Σαββάτου, που θυμίζουν κάτι από τη "φούσκα" που όλοι ζήσαμε στο παρελθόν και τους έρημους δρόμους της Αθήνας, σε ώρες αιχμής.

Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε μεταξύ άλλων την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία αναλύει το πώς φτάσαμε ως
εδώ, ρίχνοντας ευθύνη στους αστούς αλλά και στους μικροαστούς, τον εκδότη και δημοσιογράφο Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της αλλά και τους πολιτικούς μας, που δεν ύψωσαν το ανάστημά τους, αλλά και την... Ελένη Μενεγάκη.
Φιλοξενούνται ακόμα δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία δηλώνει ότι κάθε Έλληνας πληρώνει στην προσωπική του ζωή την ήττα της πολιτικής από την οικονομία. Γροθιά στο στομάχι, είναι οι σκηνές, όπου η δημοσιογράφος επισκέπτεται οικογένεια, που ζει χωρίς ρεύμα και δεν στέλνει τα παιδιά στο σχολείο, καθώς ο πατέρας έχασε και τις δυο δουλειές που είχε. 

Στο κοινωνικό παντοπωλείο, η δημοσιογράφος συναντά ανθρώπους που ζουν χάρη σε αυτό, αλλά νιώθουν συντετριμμένοι. Ένας από αυτούς ξεσπά σε κλάματα μπροστά στην κάμερα, όταν αναφέρει το ύψος της σύνταξής του. Το ντοκιμαντέρ κλείνει με μια εικόνα της Ακρόπολης με φόντο το ηλιοβασίλεμα, υπογραμμίζοντας την ομορφιά της χώρας μας που αντέχει στο σκοτάδι της οικονομικής ανέχειας και την δημοσιογράφο μπροστά από τη Βουλή να αναρωτιέται που θα οδηγηθεί η Ελλάδα, την ώρα που η κρίση εξαπλώνεται σε ολόκληρη την ευρωζώνη.
taxalia.blogspot

14 σχόλια:

tatoo you είπε...

δεν θελω να δω το βιντεο.....ειμαι 55 χρονων...η εταιρεια μου κλεινει μετα απο 35 χρονια....δεν χρωστουσα σε κανεναν .....πληρωνα μια ζωη στην μεγαλυτερη κλιμακα στο ταμειο εμπορων....θα επερνα στα 57 μου συνταξη και τωρα πρεπει να παω στα 60....και οταν ρωτησα στο γνωστο γραφειο του εργατολογου μητροπουλου....μου απαντησαν περιποθ 1000 ευρω στα εξηντα...με την εταιρεια φαληριμενη...και με δανειο απο την ευρομπανκ μεχρι τα 70 μου...στην δε δικαιωσυνη που πηγα για ναπαρω τα λεφτα μου απο τα λαμογια που μου χρωστανε....δεν γινεται απολυτωσ τιποτα....πολλεσ φορες τα βραδια σκεφτομαι να βαλω ενα ριβολβερ...στο κεφαλι μου να τελειωνω...βαρεθηκα την κωλοχωρα του καριολοπασοκ....αλλα δεν εχω και ριβολβερ....

Ανώνυμος είπε...

tatoo you φιλε το βιντεο εγω το ειδα και δεν εκανες λαθος που δεν το ειδες.
δεν ειμαστε ζητιανοι και δεν περιμενουμε τιποτα απο τους ξενους.
ο ζουραρης ειχε πει καποτε (οι μουτσοι που γα@@#σαμε γιναν καπεταναιοι) και δεν ειχε λαθος.
εγω εχω απολυθει απο τη δουλεια μου πριν 12 χρονια.
δεν το εβαλα κατω και εφυγα στην επαρχια ,και τα καταφερα .
μην το βαζεις κατω κοιτα να ξεφυγεις απο το δανειο και τα αλλα θα τα βρεις.
με το οπλο παντως σκεφτεσε λαθος.
θα σου πω κατι αλληγορικο.
ενας αμερικανος στρατηγος ελεγε στους στρατιωτες του καταλαβες.

Ανώνυμος είπε...

ελεγε: μην πεθανετε εσεις για την πατριδα σας ,καντε τους αλλους να πεθανουν για την δικια τους

Ανώνυμος είπε...

tatoo you
ειδα ακομη το ντοκυμαντερ γιατι τρεχω να προλλαβω αλλα πρωτα πρεπει να προλλαβω εσενα!ηλικιακα ειμαστε κοντα 7 χρονια πιο λιγα εγω ομως δεν ειναι λυση αυτο που σκεφτεσαι και πιστεψε με' οχι ο μοναδικος οι περισσοτεροι ελληνες κ'εγω ειχα δικη μου επιχειρηση και γεματο πορτοφολι και τωρα τιποτα απο τα δυο και απο 18 πισω απο ενα κομμα με αγωνες και σε μεγαλου πολιτικου ανδρος το γραφειο αστα πικρη ιστορια ελπιζω να τα λεμε σιγα σιγα αν λυγισουμε θα τους κανουμε την χαρη οχι δεν θα γονατισουμε θα παλεψουμε και δεν θα πεθανω τοσο ευκολα χωρις να ξεκανω εστω εναν και ενα μυστικο ειμαι η...
sot
πηγα πισω και ειπα επειδη περασε αρκετη ωρα ειπα θα κοιμηθηκες

Ανώνυμος είπε...

ηγετη οχι δεν κοιμηθηκα σχολιαζα την πρωτη αναρτηση. σιγουρα δεν πρεπει να το βαλουμε κατω, ομως για ανθρωπους που εχουν κανει ολες τις δουλειες τα πραγματα ειναι πιο ευκολα. για αλλους που εχουν μαθει ενα πραγμα να κανουν ειναι θανατος.
παντως και τωρα μεσα σε αυτη την κριση δεν λειπουν οι ευκαιριες .
ειμαι 52 και νομιζω οτι δεν θα μπορεσουν να με κανουν να τους προσκυνησω.

Alex είπε...

re pedia dn katalaveno xristo .. dn iparxi noima na t anevazete xoris ipotitlous..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ είπε...

Είναι να απορεί κανείς με την αναλγησία των πολιτικών μας. Πως είναι δυνατόν να μπορούν να κοιμούνται, όταν ξέρουν, ότι υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται νηστικοί. Μας οδήγησαν οι αχαρακτήριστοι σε κατοχικά χρόνια, χωρίς πόλεμο να έχουμε εσωτερική κατοχή. Αίσχος ντροπή τους, είναι κατάπτιστοι, όπου εφφανίζονται εισπράτουν την αποδοκιμασία του κόσμου με κάθε τρόπο και όμως, αντί να βάλουν αυτοί ένα ρεβόλβερ στον κρόταφό τους, αναγκάζουν να το βάζουν οι απλοί και αναίτιοι πολίτες. Σας σιχαίνομαι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όλους σας και ελπίζω να βρεθεί ο κατάλληλος έλληνας να σας περιποιηθεί όπως σας αξίζει ανθρωποειδή.

Giannis Mengos είπε...

Και όμως αγαπητοί μου, ενώ αισθάνομαι αηδία και σιχαμάρα για όλους αυτούς τους λεχρίτες, έρχονται στιγμές και απογοητεύομαι και με τους συμπατριώτες μου, όταν ακούω, ότι δίνουν ποσοστά 24 και 30% στα κόμματα. Θα ήμουν ευτυχής, εάν διάβαζα, ότι όλα μαζι τα κόμματα δεν ξεπερνούν σε ποσοστό το 15 με 20% και αυτό είναι γιατί σε αυτό το ποσοστό υπολογίζω τα σκυλολόγια και σόγια τους και αυτούς που τους έχουν υποχρέωση να τους ψηφίζουν. Και μη μου πείτε ποιον να ψηφίσουμε; ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ για να γίνει διεθνής σάλος από την καθολική αποδοκιμασία του λαού. Αυτά για σήμερα

STYLIANOS είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ; ΜΕ ΟΤΙ ΒΡΕΙ.
ΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΤΟ 21 ΟΙ ΑΟΠΛΟΙ.
ΠΟΣΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ;
ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ;
ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ!ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

oxi etsi !!! ΟΧΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Αντι να μουρτζοκλαιμε και να μοιρολατρουμε δεν παιρνουμε καλυτερα τα παλουκια να τους διωξουμε .
θα σωσουμε την ελλαδα και το εθνος μια ωρα αρχιτερα...ετσι κι αλλιως το ειδαμε που μας πανε και τι κανανε τοσα χρονια. δεν εχουμε να χασουμε τιποτα αλλο .
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
και πρεπει να παλεψουμε γι'αυτο .

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως εμεις που ακουμε καμενο και τσιπρα ειμαστε πολυ λιγοι ,ο ελληνας ειναι αμορφωτος και διεφθαρμενος το πασοκ δηλαδη μπηκε στο DNA του.Φιλοι μου φαρμακοποιοι-λογιστες-πολιτικοι μηχανικοι δεν καταλαβαν ακομα που φταιει ο ΓΑΠ, θα ξαναψηφισουν ΠΑΣΟΚ η την θυγατρικη του τον κουβελη, καποιοι μαλιστα υποστηριζουν οτι το ΔΝΤ το εφερε ο καραμανλης με την διογκωση του χρεους, μιλαμε για στοκους που εμειναν στην δεκαετια του 70,δεν διαβαζουν δεν ενημερωνονται εμειναν σαυτα που ηξεραν το 70.Εγω δεν βλεπω ελπιδα,χασαμε και ξανακερδισαν οι αμερικανοι.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε και έναν τουρισμό να ελπίζουμε,που μέχρι τώρα ήταν το 20% του ΑΕΠ.Χιλιάδες άνθρωποι ζούμε από τον τουρισμό.Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να προβάλλουμε την μιζέρια μας.Οι Ευρωπαίοι θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.Ας μην τους αποτρέπουμε.Ας μην απογοητευόμαστε τελείως και κλείνουμε και τα τελευταία παράθυρα ελπίδας.Άλλωστε και αυτον τόν πόρο ζωής θέλουν να μας τον καταστέψουν .Τον τουρισμό μας θέλουν να μας τον καταστρέψουν και να τον εκμεταλευτούν άλλοι οι δικοί τους.Και κάτι για τα υπόψην, τα τελευταία 2-3 χρόνια Εβραίοι του Ισραήλ έχουν αγοράσει γή και ήδη εκμεταλεύνονται τον τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων.Τυχαίο, δεν νομίζω

Ανώνυμος είπε...

φίλε 8:44 που ακους Καμμένο και !!!ΤΣΙΠΡΑ!!! πρέπει να είσαι πολύ μορφωμένος!! Ευτυχώς που είσαστε πολύ λίγοι. Μας έχετε καταστρέψει με τα σημαιάκια σας... κατα τα άλλα συμφωνώ με το Γιάννη Μένγκο πιο πάνω άλλα και με τον 8:44 στο ότι ο Έλληνας είναι αμόρφωτος και διεφθαρμένος σε μεγάλο ποσοστό.