Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Καζάκης: Η κυβέρνηση αυτή δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.


Έχουν βάλει τα κεφάλια τους μέσα στο καβούκι τους όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας και ουδόλως αρθρώνουν λέξη για την συνταγματική εκτροπή που έχει επισυμβεί στη χώρα μας με την συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Δυστυχώς, αυτή την πνευματική ηγεσία έχουμε, γι’ αυτό και το λίκνο της Δημοκρατίας, κατάντησε ο περίγελος της υδρογείου...

Από αυτό εδώ το blog , πρώτοι είπαμε ότι...
γίνεται Παραβίαση του Συντάγματος, σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας;  Περιμέναμε λοιπόν, έστω κάποιον νομικό και κυρίως συνταγματολόγο να αρθρώσει κάποια λέξη, έστω προβληματισμό. Δυστυχώς τίποτα. Απέραντη ολοκληρωτική έρημος.

Τελικά μόνο ο κ. Καζάκης, αν και δεν είναι νομικός, βγήκε μέχρι στιγμής να καταγγείλει την συνταγματική εκτροπή.

Συγκεκριμένα σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», μεταξύ των άλλων γράφει για το θέμα αυτό: «Για να περάσει η συμφωνία ολοκληρωτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ,της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και οι κολαούζοι της Ντόρας και του Κουβέλη, δέχθηκαν να προχωρήσουν σε μια κυβερνητική λύση που δεν προβλέπεται καν από το σύνταγμα της χώρας. Οι διαδικασίες κυοφορίας του νέου κυβερνητικού σχήματος δεν έχουν καμιά συνταγματική ή άλλη νομιμοποίηση. Είναι τελείως αυθαίρετες και απόλυτα καθοδηγούμενες από το εξωτερικό. Πότε και ποιος έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να μαζεύει τα πρώην «μεγάλα» κόμματα και να τους λέει να τα βρουν; Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε έναν ρόλο που υποδείχτηκε από το εξωτερικό και ούτε καν συνάδει με τη συνταγματική και έννομη τάξη της χώρας; Αυτός είναι ο ρόλος του;…» και συνεχίζει με πολύ σκληρές εκφράσεις για τον ΠτΔ.

Θα πρέπει όλοι μας να εγερθούμε και να απαιτήσουμε δημοκρατία εδώ και τώρα, διαφορετικά σε λίγο θα είναι απελπιστικά αργά.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ξεκάθαρο ότι βαδίζουμε προς κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών για λόγους "έκτακτης ανάγκης". Δεν συζητάμε πια αν είναι συνταγματική η κυβέρνηση, αλλά πώς θα αποτρέψουμε την ανοιχτή χούντα που ετοιμάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος ειναι ο μονος που απο την αρχη μας ειπε τα πραγματα πως εχουν και πως θα γινουν και ειναι ο μονος που εχει πεσει μεσα . Ολα τα αλλα ειναι απλα .

Ανώνυμος είπε...

Συνταγματικη εκτροπη ειναι σημερα η συγχρονη μορφη χουντας, για αυτο ειμαι ο Κωλοτουμπας στη κυβερνηση.
Ο Καζακης αποδεικνυεται ο μονος δημοκρατης πατριωτης.

Και για να προλαβω τους κολλημενους, του τυπου, εφοσον κουμουνιστης αρα προδοτης, σημερα προδοτης ειναι, οποιος συνεργαζεται με την κυβερνηση Παπαδημου, γιατι δεν εχει καμια νομιμοποιηση.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα κομμουνιστικά, αριστερά δεξιά κεντρώα! τους είδαμε όλους τι κουμάσια είναι.
Μόνο αυτό ισχύει :
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΜΟΝΟ ΚΟΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ.

ΑΥΤΌς ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Πως κάνετε έτσι .... πότε είχαμε Δημοκρατεία και την χάσαμε;!;!

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι χουντα αυτο που ζουμε τωρα, τοτε μονο με λαικη επανασταση ανατρεπεται. Ολα τ' αλλα ειναι λογια....