Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σίγουρα καλύτερα με το Ευρώ!


Aπό το mykoniato
Το ευρώ τους, αυτό το περίφημο «κοινό νόμισμα», είναι το νόμισμα υπό το οποίο - και μάλιστα προ κρίσης - το 25% των Ελλήνων ζούσε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Μέσα στο ευρώ τους, σε αυτό το «απάνεμο λιμάνι» είναι που - κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού - η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες «Τιτανικού», «εντατικής», «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» και «κουρέματος».
Το ευρώ τους είναι το νόμισμα υπό το οποίο συντελείται η απολύτως ανεξέλεγκτη πτώχευση του ελληνικού λαού.

Το ευρώ είναι το νόμισμα υπό το οποίο πάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνες έχουν πεταχτεί στην ανεργία.
Το ευρώ είναι το νόμισμα υπό το οποίο το 99% των Ελλήνων βιώνει μια πρωτοφανή ανασφάλεια.
Το ευρώ τους είναι το νόμισμα υπό το οποίο η Ελλάδα επιστρέφει σε συνθήκες μετανάστευσης που θυμίζουν δεκαετίες του '50 και του '60....

Το ευρώ είναι εκείνο το νόμισμα που άμα τη εμφανίσει του ό,τι κόστιζε 100 δραχμές την αμέσως επόμενη στιγμή κόστιζε 170 δραχμές (δηλαδή μισό ευρώ) και ό,τι το αγόραζες με 200 δραχμές την ακριβώς επόμενη στιγμή κόστιζε 341 δραχμές, δηλαδή 1 ευρώ.
Το ευρώ τους είναι το νόμισμα που ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις κόβονται, που ενώ τα λαϊκά εισοδήματα κατακρεουργούνται, την ίδια ώρα η ακρίβεια στα είδη μαζικής κατανάλωσης καλπάζει και ο επίσημος πληθωρισμός μέσα στη διετία τρέχει με περίπου 10%!

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δραχμη μην μασατε αδερφια αν παραμεινουμε ευρω ε τα θελει ο κ...ος μας

Ανώνυμος είπε...

αν ξαναγυρισουμε στην δραχμη θελω να δω πιο καθηκι του κερατα θα τολμησει να βαλει το ψωμι 300 δρχ το γαλα 600 την ντοματα 1000 κτλ..να δω σε ποια καφετερια θα ζητανε 1.500-2.000 δρχ για 1 καφε ποιος ιδιοκτητης ακινητου θα ζηταει 100.000 δρχ για 1 γκαρσονιερα η 2-3.000.000 δρχ για 1 μαγαζι.ειμαι 35 και παιρνω τα ιδια λεφτα στην δουλεια μου με αυτα που επαιρνα το 1998.τοτε ζουσα παρα μα παρα πολυ ανετα και εβαζα και στην ακρη τωρα και εδω και πολλα χρονια τα βγαζω περα με δυσκολια.φτανει πια οσο και να μας δυσκολεψει η εξοδος απο το ευρω θα την βρουμε την ακρη οσο παραμενουμε σε αυτο το εκτρωμα(Ε.Ε)θα ειμαστε υποχειρια του καθε λακαμα γερμανου γαλλου κτλ.οι πιο πολλοι λενε οτι ειμαστε μια χωρα πλουσια σε ολα και εχουνε δικιο οποτε με σωστους ανθρωπους μπορουμε να κανουμε πολλα και να προχωρησουμε.αυτο που δεν καταλαβαινουνε ορισμενοι ειναι οτι αυτοι μας εχουνε αναγκη οχι εμεις αυτους.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! ΦΤΑΝΕΙ!!!δεν αντεχω αλλο να βλεπω και να ακουω πως μικρα παιδια πεινανε και πεφτουνε κατω απο την πεινα μεσα σε σχολεια.δεν αντεχω να βλεπω και να ακουω για ηλικιωμενους που ζητιανευουνε για να παρουνε 1 κομματι ψωμι.δεν αντεχω να βλεπω και να ακουω για νεους ανθρωπους που αυτοκτονουν γιατι δεν μπορουνε να συντηρησουνε τις οικογενειες τους.και ολα αυτα χωρις να εχουμε φταιξει πουθενα σαν λαος.ολα αυτα να γινονται επειδη ολοι οι πολιτικοι σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παραταξη και να ανηκουνε ΤΡΩΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ τα απιστευτα.δεν ειναι δυνατον να βλεπω τον παγκαλο τον βενιζελο τον καραμανλη την παπαρηγα τον καρατζαφερη και πολλους αλλους να ειναι σαν τριαξονικα απο το παχος και διπλα μου να πεινανε χιλιαδες..δεν μπορω να βλεπω τον τσιπρα να μου κανει ταξικο αγωνα με μπλουζακια που κοστιζουνε οσο το επιδομα ενος ανεργου δεν μπορω να βλεπω την κορη του γκαντεμη να μιλαει για θυσιες και να μην ξερει τι εχει. ολοι η σχεδον ολοι ειναι σαπιοι.δεν ανηκω πουθενα σε κανενα κομμα σε καμια παραταξη ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΙΣΩ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον φίλο/η 1:08.

Συνέλληνες τώρα είναι η ώρα..

Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ...

A.V

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παλίκαρε 1:11..


Δραχμή και πάλη δραχμή....

A.V

Ανώνυμος είπε...

ειτε με ευρω ειτε με δραχμη τη πεινα δεν την αποφευγουμε...τα χουνε κανει σκατα ολα!!τα παιδια μας πως θα τα μεγαλωσουμε....?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΩΜΑ ΣΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

το μονο που καταφερε το ευρω ειναι να ειμαστε παλι ολοι μαζι.........ολος ο λαος να ειναι ενα.
διαβαζοντας αυτες της γραμμες πειρα κουραγιο που δε το ειχα.ολοι μαζι μπορουμε και αυτο φοβουντε γ αυτο δε θελουν διμοψυφισμα τα λαμογια.δραχμη και ολοι μαζι μονο ετσι.
ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Ανώνυμος είπε...

δραχμούλα

Ανώνυμος είπε...

Αφού η νέα κυβέρνηση που θα μας "σώσει", θα δεσμευτεί να εφαρμόσει αυτή τη σύμβαση που διαπραγματεύτηκε ο Παπανδρέου, ΓΙΑΤΙ κάνουν νέα κυβέρνηση ;
Δεν πέρασε από το μυαλό κανενός ; Δεν είδε κανείς ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί προστατεύουν την πορεία που ακολουθούσε ως τώρα ο Παπανδρέου ;
Πόσοι από εσάς είδατε ότι το κεντρικό σύνθημα που ένωσε τους πάντες ήταν ΟΧΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ (ευρωπαϊκή ένωση) ;
Αυτά από μπρος από την κουρτίνα.
Από πίσω ουδέν νεότερο.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΝΘΗ ΧΟΥΝΤΑ !

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Το όλο σκηνικό πανικού που προκάλεσε το μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στην εθνική επέτειο καθώς και
η έκδηλη τάση του κόσμου για εκδίωξη (για να μην πω λυντσάρισμα) των «επισήμων» είχε ως αποτέλεσμα κατά την άποψή μου
την άρων άρων φυγάδευση των υποχειρίων τους από το πολιτικό προσκήνιο.
Κατά αυτόν τον τρόπο ο λαός μη έχοντας πλέον τα «κόκκινα πανιά» (ήτοι ΓΑΠ, Σαμαράς, Τουργκούτσογλου, Πάγκαλος) μπροστά του και
λανσάροντας του έναν τεχνοκράτη (όπως τον αποκαλούνε) ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό μέχρι τις εκλογές, ελπίζουν να αποπροσανατολίσουν
την οργή του κόσμου και συνεπώς οι Έλληνες να αποδεχτούν μοιρολατρικά πλέον την θανατική τους καταδίκη.
Και η εντύπωσή μου είναι ότι το κόλπο πετυχαίνει."
Οι κύβοι, προφανώς, έχουν ριφθεί και οι αποφάσεις τους έχουν προ πολλού παρθεί. Τα παγκόσμια καθάρματα που σχεδιάζουν την δική μας κατάρρευση (και κατόπιν της Ε.Ε. και των Η.Π.Α.) συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο λάθος: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ και δεν μασάει (για πολύ καιρό) κουτόχορτο. Ίσως να είναι πολύ κοντά η ώρα που θα κληθούμε να δώσουμε ξανά τον ύστατο αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας.

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΣΑΝΤΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ?ΕΕΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ...ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ.....ΚΛΕΙΔΩΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΡΘΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ...ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΑΝ....ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝΚΩΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ........ΗΜΑΡΤΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον κ.Καζάκη για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα είναι η αφετηρία για ανάταξη της οικονομίας. Δυστυχώς όμως η προπαγάνδα των μέσων μαζικής εξημέρωσης έχει πετύχει και η δραχμή, από την συντριπτική πλειονότητα του κόσμου, θεωρείται ως ο υπέρτατος μπαμπούλας τον οποίο δεν θέλουν καν να ακούσουν καθώς θα είναι η καταστροφή για την Ελλάδα. Οι ίδιοι οι Έλληνες δυστυχώς θα απαιτήσουμε την αυτοκτονία μας. mykoniato συνέχισε την προσπάθειά σου.

Ανώνυμος είπε...

ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΡΑΧΜΗ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ. ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΟΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΤΕ;;;;;; ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΔΑΦΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΙΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ) ΕΦΑΓΕ.

Ανώνυμος είπε...

EΥΡΩ : ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΟΑΩΝΗΣ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΘΕΣΜΟ.

ΔΡΑΧΜΗ : ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΚΟΥΔΟ,ΠΕΣΣΕΤΑ,ΒΕΛΓΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ κλπ.
ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΕΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

ΕΥΡΩ : ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΝ ΠΛΗΡΟΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ.ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΓΥΙΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ.

ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟ,ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ- ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
Η, ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ,Η, ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ,ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά και εγώ είμαι υπέρ της Δραχμής, υπάρχει όμως ένα αλλά. Αν επιστρέψουμε πάλι στην δραχμή τα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν, δεν θα αντιστοιχούν 341 δρχ. προς 1 ευρώ και ποιος ξέρει πόσο θα αλλάξουν την ισοτιμία.

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούτε τις μαλακίες των καναλιών για τον απλό Έλληνα φτωχό εργαζόμενο η λύση είναι μόνο η Δραχμή. Μπορεί να ζοριστούμε κάνα 2 χρόνια αλλά μετά θα πάρουμε μπρος και δε θα μασάμε.Αυτό λένε όλες οι μελέτες.Δραχμή και πάλι Δραχμή.

dbarlag είπε...

Σχόλιο στον 9:41.
Η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας (και των περισσότερων χωρών) είναι ιδιωτική και ο διοικητής της δεν διορίζεται από τον πρωθυπουργό αλλά από το διοικητικό συμβούλιο η σύνθεση του οποίου είναι με νόμο μη αποκαλύψιμη. Πάντως ιδρυτικό μέλος της Εθνικής τράπεζας ήταν οι Rothchild!

Νίκος Λιάκος είπε...

Δραχμή και ξερό ψωμί....

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ
ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ!!!
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

το πιο πολυτιμο ειναι ο χρονος (απ τη ζωη μας)
νεα μοναδα ανταλλαγης (νομισμα)
η εργατοωρα

Ανώνυμος είπε...

του Γιάννη Μαρίνου στο ΒΗΜΑ

Λόγω ηλικίας έχω ζήσει τον πόλεµο του ’40 και την κατοχή από Γερµανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους, τη µετακατοχική ανέχεια και τον Εµφύλιο. Έτσι, καθώς άκουσα στην τηλεόραση αρχηγό κόµµατος και πολλούς άλλους να δηλώνουν ότι προτιµούν τη φτώχεια της δεκαετίας του ’50 αλλά µε αξιοπρέπεια, θεωρώ χρήσιµο να σας πληροφορήσω εκ πείρας αλλά εντελώς ενδεικτικά τι σηµαίνουν αυτά και κατά πόσον θα είναι ευχάριστα ως περιγράφονται.

Προηγουμένως να υπενθυμίσω ότι η Ελλάς τελούσε υπό διεθνή οικονοµικό έλεγχο ακόµη και τη δεκαετία του ’70. Τα ανεξόφλητα αλλεπάλληλα δάνεια και οι 3-4 πτωχεύσεις µας, που επισήµως κηρύξαµε, αυτή την αυστηρή εποπτεία είχαν ως επακόλουθο. Επί πολλά χρόνια µετά τον πόλεµο ζούσαµε ως ζήτουλες εξαρτώμενοι από την αµερικανική βοήθεια και το Σχέδιο Μάρσαλ, η διατροφή µας βασιζόταν στη διανοµή ψωµιού και τροφίµων µε δελτία, τα ελάχιστα ευτελή ρούχα µας διακοσμούσαν µπαλώµατα, οι τσαγκάρηδες συντηρούσαν µε επιδιορθώσεις το µμοναδικό συνήθως ζευγάρι παπούτσια που είχαµε, ενώ οι χιλιάδες µανταρίστρες συντηρούσαν µε την τέχνη τους τα ελάχιστα ζευγάρια γυναικείες κάλτσες.

Εισαγόµενα είδη ήταν...
ελάχιστα και για γενική χρήση (π.χ. αυτοκίνητα δηµοσίας χρήσεως, πετρελαιοειδή). Καθώς οι εξαγωγές µας ήταν πάντα πενιχρές και ο τουρισμός ελάχιστος, δεν υπήρχε συνάλλαγµα για εισαγόμενα που δεν παράγονταν στην Ελλάδα.

Και φυσικά τα ταξίδια στο εξωτερικό ήταν αδιανόητα, καθώς το σχετικό συνάλλαγµα διδόταν µε το σταγονόμετρο. Τα µμικρότερα παιδιά ντύνονταν µε τα αποφόρια των µμεγαλύτερων και σχεδόν όλοι µε δωρεές ξένων φιλανθρωπικών οργανισµών. Αυτοκίνητα ΙΧ και µμηχανάκια ήταν σχεδόν άγνωστο είδος.

Στα σχολεία, µε 80 µαθητές σε κάθε τάξη κάναµε µάθηµα µε το παλτό και τα γάντια, καθώς ούτε καλοριφέρ υπήρχε, τα δε πορτοπαράθυρα έµπαζαν από παντού. Πάντως τα γράµµατα τα µαθαίναµε πολύ καλά και µπαίναµε στο Πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήρια.

Ο κινηματογράφος ήταν η κύρια διασκέδασή µας και κάποια ελάχιστα πάρτι κατ’ οίκον. Τη διατροφή µας εξασφάλιζε όσο µμπορούσε η εγχώρια αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς οι εισαγωγές ήταν αδύνατες χωρίς συνάλλαγµα. Αυτό θα συµβεί και τώρα αν σταματήσει ο δανεισµός µας από την τρόικα, ενώ οι αποδοχές των περισσοτέρων θα υποβαθμισθούν σε επίπεδα πλήρους ανέχειας.

Οι νεότεροι θα µπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τι σηµαίνουν όλα αυτά αν συνειδητοποιήσουν ότι τέρµα η βενζίνη για ΙΧ αυτοκίνητα και µόνο µε δελτίο κατ’ εξαίρεση, τέρµα οι φραπεδιές, τα φαστφουντάδικα, τα κινητά τηλέφωνα και γενικά τα ηλεκτρονικά και τα σινιέ ρούχα γυναικών, ανδρών και παιδιών. Φυσικά τα εισαγόμενα καλλυντικά αλλά και τα εκ της αλλοδαπής τρόφιµα και φάρµακα θα µειωθούν µέχρις εξαφανίσεως. Θα ξαναγίνουν άγνωστο είδος και οι ξένοι προπονητές και παίκτες ποδοσφαίρου και µπάσκετ, αφού κανένας δεν θα δέχεται να πληρώνεται σε δραχµές. Θα ξεχάσουµε και πάλι τα τουριστικά ταξίδια µας και δεν θα µπορούν οι φανατικοί φίλαθλοι να συνοδεύουν τις οµάδες τους στο εξωτερικό.

Και το σημαντικότερο: οι τράπεζες θα περιορίσουν στο ελάχιστο τα δάνεια, καθώς θα τους λείπουν οι καταθέσεις µας. Και µόνη µας ελπίδα θα είναι να διατηρηθεί ο τουρισμός προς την Ελλάδα, αν δεν τον παρεμποδίζει κι αυτόν το ηρωικό ΠΑΜΕ και οι αγωνιστικές απεργίες. Και θα γνωρίσουμε και πάλι τη χαρά της υποδοχής των εμβασμάτων από τα ξενιτεµένα παιδιά µας, που ήδη άρχισαν να εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Και φυσικά θα εκλιπαρούµε όπως και τώρα τη βοήθεια των ξένων χωρίς αξιοπρέπεια και, το χειρότερο, χωρίς ελπίδα φωτός για το αύριο, αν η βία και το αίµα δεν προλάβουν να µας διαλύσουν ως χώρα.

ΥΓ.: Τα εκ πρώτης όψεως ανακουφιστικά που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες µάλλον θα ενισχύσουν το κίνηµα των «Αγανακτισμένων», που επαγγέλλονται την αξιοπρεπή πτώχευση.

Ανώνυμος είπε...

σεβαστα όλα τα παραπάνω αλλά το μέλλον της των μικρότερων σε ηλικία μήπως ξερετε πως θα είναι;; Η εμπειρια της ζωής σας τι προτείνει ;;καθώς οι επόμενες γενιές θα έχουν εξευτελιστικούς μισθούς, και φυσικά ουτε λόγος για υγεία, παιδεία, οικογένεια...ποιο το μέλλον των νέων με τη δέσμευση της Ελλάδας σε αυτόν τον οικονομικό λαβύρινθο;;;

Ανώνυμος είπε...

Πείνα με το ευρώ, πείνα και με τη δραχμή...
Προτιμώ να πεινάω με τη δραχμή.
Έτσι, για το γαμώτο!

Ανώνυμος είπε...

πως γίνετε όλα τα κανάλια να διαδίδουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών να θέλει την παραμονή μας στο ευρώ κι εδώ να γίνεται χαμός από υπερμαχους της δραχμής...η γνωστή παραπληροφόρηση ;

Ανώνυμος είπε...

Και εγω σέβομαι τα παραπάνω που πέρασε ο γιάννης μαρίνος, αλλα φιλε μου μάλλον δεν κατάλαβες μιλάμε για πόλεμο, για κατοχή από γερμανούς, για εμφύλιο, κατεστραμμένα όλα υποδομές μηδέν έτσι δεν είναι η κάνω λάθος?εσύ βλέπεις ότι είναι το ίδιο σήμερα με τότε? υποδομές υπάρχουν αδερφέ έλληνα το μονο που θέλουμε έναν πατριώτη έλληνα ρε γαμώτο.Ο έλληνας θα δωση και την ψυχή του, το φιλότιμο του, για τα παιδιά μας όλοι μας και να δεις ποσο μπροστά μπορούμε να φύγουμε σε λίγα χρονάκια πιστεψετο έλληνας είσαι. Γρηγορης.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί τότε φοβήθηκαν την ψηφοφορία αφού όλοι θέλουν το euro,άντε βρε τις κότες σημασία μην τους δίνετε η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο τις.

Ανώνυμος είπε...

καλύτερα πεινασμένος και ελεύθερος παρά πεινασμένος και δούλος.Δραχμούλα αδέρφια!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Με το ευρώ είμαστε τελειωμένοι, μας εχουν βαλει σε διαδικασια χρεωκοπίας με τους δικους τους όρους.
Θα γίνουμε χειρότερα και απο τη Βουλγαρία ή τα Σκοπια, κάτι σαν Νιγηρία ένα πραμα.

Η μόνη λύση για καθε χώρα είναι το εθνικό νόμισμα, που εκδίδεται από κρατική τράπεζα.
Είναι ανοησία να εχεις παραχωρήσει το δικαίωμα της δημιουργίας του χρήματος σε ιδιωτικές τράπεζες και κατόπιν να το δανείζεσαι από αυτές ΜΕ ΤΟΚΟ.

FREAK BROTHERS είπε...

Όσοι σας φλωμόνουν με ψέμματα για τα καλά της δραχμής, είναι ή ηλίθιοι ή βαλτοί σαν το Καζάκη , τον επιχορηγούμενο του Λαυρεντιάδη. Και γενικότερα, του ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Γιατί με τις διαρκείς υποτιμήσεις, το 1% θα μαζέψει το εισόδημα του 99% . Εγώ πάντως, και να επιστρέψουμε σε "εθνικό νόμισμα" (δλδ ζωγραφισμένα χαρτάκια) πάλι Ευρώ θα εισπράτω. Και ξεχάστε και το 98, και το 88 και το 78. Γιατί τότε, όποια οικονομική ευμάρεια υπήρχε ήταν λόγω ΠΕΤΣΙΝΟΥ ΤΟΞΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ . Οι προηγούμενες γενιές, ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ. Θα μου πεις, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Διαλέγω ρέμα.Να κολυμπήσω μπορώ, να πετάξω όχι. Περισσότερα, με ένα κλικ στο όνομα μου

Ανώνυμος είπε...

Βρε παπαγαλάκι μακάο του euro αυτά να πας να τα πεις σε κάνα παππου και καμια γιαγιά σε κάνα χωριο και σε κάνα πεντάχρονο να σε πιστέψουν κατάλαβες πληρωμένε απατεώνα,ο κόσμος επιτέλους ξύπνησε, ντενεκέ χωρίς περιεχόμενο.