Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αντιστέκονται στη ψυχολογία της κρίσης με πάρτι στις γειτονιέ



Αντιστέκονται στη ψυχολογία της κρίσης με πάρτι στις γειτονιές [φωτο]
Η οικονομική κρίση έχει κάνει ημικαταθλιπτικούς όλους τους Έλληνες. Σε όποια παρέα και αν βρεθείς, η λέξη κρίση κυριαρχεί και η μιζέρια δεν έχει τέλος. Οι άνθρωποι κλέινονται στα σπίτια τους και τα προβλήματά τους. Εκτός εαν αποφασίσουν να δουν την...
κατάσταση διαφορετικά… όπως παλιά.
Αυτό κάνουν συχνά πυκνά οι κάτοικοι στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου δίπλα στο ΟΛυμπιακό Στάδιο που αυτοοργανώνονται κόντρα στην κρίση. Με το που δύσει ο ήλιος στην κεντρική παιδικη χαρά της γειτονιάς, παιδιά κα μεγάλοι γίνονται ένα.
Τα στοιχειώδη βρώσιμα, χυμοί και ελαφρά ποτά κρατούν όλους στο πόδι μέχρι τα μεσάνυχτα.
Στα πηγαδάκια «απαγορεύονται» οι οικονομικές συζητήσεις και τη θέση τους παίρνουν τα πειράγματα και η τσίκνα.
Σε μια περιοχή όπου το όνειρο των Ολυμπιακών αγώνων με τις πανάκριβες εγκαταστάσεις και τις υποτιθέμενες προοπτικές άφησε μόνη κληρονομιά τα εμπορικά κέντρα τα χρέη και το κυκλοφοριακό χάος, οι πολίτες  παιρνούν με απλούς τρόπους σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, μέτρου και άνθρώπινων αξιών.
Και δεν σταματούν εκεί, με περιβαλλοντικές δράσεις, δεντροφυτεύσεις, ποτίσματα και καθαρισμούς αφήνουν στην άκρη την απάθεια της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης που κρύβονται πίσω από την κρίση και την συστημική λογική σε ότι κάνουν.
Τα καλοκαίρια σε αυτή τη γειτονιά έχουν κάτι από το πρόσφατο παρελθόν. Απλότητα και καλώς εννοούμενη ανεμελιά που οδηγούν  σε μια νέα, καλύτερη ζωή.
ΠΗΓΗ: blog

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ @@@@@@!!! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

akrivos.arki auti i antmetopisi na min gini auto pou leme den varise kai ypnos vathis.