Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Το Ευρωπαικό δικαστήριο επικύρωσε το πρόστιμο στη Siemens, ενώ οι δύο κύριοι της φωτό πάνε να το κάνουν αβαβά!..




Kι ενώ το Ευρωπαικό δικαστήριο επικύρωσε το πρόστιμο στη Siemens ύψους 400 εκατ. ευρώ, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς-αιχμάλωτοι του Μιχ. Χριστοφοράκου (δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση τους), πάνε να κάνουν αβαβά το πόρισμα της Εξεταστικής και δεν προχωρούν στην συγκρότηση Προανακριτικής για την Siemens!

Tα δύο κόμματα και οι δύο αρχηγοί έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και επιλέγουν την συγκάλυψη, κάτι που ούτε οι Μαορί δεν έπραξαν. ....



Η Μίζενς καταδικάστηκε ακόμη και στα πιο υποανάπτυκτα κράτη.
Είναι αίσχος η υποτίμηση της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειάς μας από τους δύο εν λόγω κυρίους.

Η απόφαση του Ευρωπαικού δικαστηρίου

  1. Ο πολύ γνωστός γερμανικός όμιλος Siemens είδε να παραμένει ως είχε, το πολύ μεγάλο υψηλό πρόστιμο, που τού είχε επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το Ευρωπαϊκό δικαστήριο το επικύρωσε.
  2.     Το εν λόγω πρόστιμο χρονολογείτο από το 2007 κι είναι ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ (550 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Η έφεση που άσκησε η Siemens ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου απορρίφθηκε σήμερα.
  3.     Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε έναν επιχειρηματικό όμιλο, για μία μοναδική επιχειρηματική του πράξη.
  4.     Η εταιρεία, κρίθηκε τελικά ένοχη, για μονοπωλιακές πρακτικές και πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω της σύστασης καρτέλ στο πεδίο της προηγμένης τεχνολογίας για δίκτυα ηλεκτροδότησης και πιο συγκριμένα για τον εξοπλισμό μεταγωγής με μόνωση αερίου (GIS).
  5.     Εντούτοις, μειώθηκαν με την ίδια απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου τα πρόστιμα γιά μικρότερες εταιρείες του καρτέλ, τις γαλλικές Areva, Alstrom, όπως επίσης γιά πολλές θυγατρικές της ίδιας της Siemens.
  6.     Εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου, εξέφρασε "λύπη" που δεν εισακούστηκε η επιχειρηματολογία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού
kourdistoportocali

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕ ΑΒΑΒΑ ΦΙΛΕ..ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ Ο ΤΟΠΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

καλά αυτοί για αυτούς γνωρίζει ο κόσμος τι γουρούνια είναι κι όλοι οι σύντροφοί τους ,αλλά ρε παιδί μου αυτοί η χώρα έχει στερέψει από επιστήμωνες,από πατριώτες διπλωμάτες,από μορφωμένους τίμιους ανθρώπους γενικά; Αν είναι έτσι τότε πρέπει να περιμένουμε με το άλλο σχέδιο Μάρσαλ,να μας στείλουν οι"φίλοι" μας, από το χοιροστάσιό τους, ξέρουν αυτοί.