Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Γίνε μετανάστης να σωθείς...



Του Θανάση Μαυρίδη

Αγαπητέ συμπατριώτη. Το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση με την υπόθεση της Υπατίας είναι ξεκάθαρο και δεν χωρεί αμφισβήτηση: «Γίνε μετανάστης για να σωθείς»! Οι παράνομοι μετανάστες μπορούν με μία απεργία πείνας να απαιτούν και να......
πετυχαίνουν ό,τι θέλουν. Ταξιδιωτικά έγγραφα, άδεια εργασίας, ενδεχομένως και κάποιο επίδομα του δημοσίου (αυτό το τελευταίο το ξέχασαν). Οι Έλληνες πολίτες είναι καταδικασμένοι να πληρώσουν για όλα!
Στη χώρα του παραλόγου συνέβη κι αυτό. Κάποιοι αποφάσισαν να σύρουν μερικούς ταλαίπωρους στην Αθήνα και να τους χρησιμοποιήσουν για να ανοίξουν το δρόμο στη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Και τα κατάφεραν. Επειδή γνώριζαν ότι παραβιάζουν ανοικτές θύρες. Αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη ακόμη και να εφαρμόσει το νόμο, όπως το ίδιο ανίκανες αποδείχτηκαν και οι προηγούμενες.
Για μία στιγμή πιστέψαμε ότι υπάρχει κράτος. Όταν ακούγαμε τον κ. Ραγκούση να χαράζει μία μεγάλη κόκκινη γραμμή και να λέει «ως εδώ». Δυστυχώς, όμως, όνειρο ήταν και πάει. Μέσα σε λίγες ώρες διαλύθηκαν οι όποιες ψευδαισθήσεις. Αν υπήρχαν εκλογικά βιβλιάρια θα τους τα έδιναν εκείνη την ώρα μπροστά στις κάμερες.
Τώρα ξέρουμε τη συνέχεια. Μία άλλη ομάδα παράνομων μεταναστών θα κάνει μία νέα απεργία πείνας για να απαιτήσει ακριβώς τα ίδια που πέτυχε η προηγούμενη. Ή ακόμη καλύτερα, μπορούν να προσφύγουν και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, απαιτώντας ισονομία!
Η κυβέρνηση με την υποχωρητικότητά της έστειλε προσκλητήριο για να μας έρθουν μερικές εκατοντάδες ακόμη μετανάστες από όλη την Οικουμένη. Τους κάλεσε στην Ελλάδα να ζήσουν το δικό τους μύθο. Όταν η ίδια η κυβέρνηση μιας χώρας δεν εφαρμόζει τους νόμους, πώς μπορεί να περιμένει από τους πολίτες της να κάνουν θυσίες αυτή τη δύσκολη ώρα; Για ποιόν λόγο; Για να πληρώνουν τα αεροπορικά εισιτήρια των εκβιαστών της Υπατίας, όταν οι τελευταίοι θα θέλουν να επισκεφτούν την πατρίδα τους για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα;
Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες. Η οικονομία δεν αντέχει άλλους μετανάστες, η κοινωνία δεν αντέχει άλλους μετανάστες. Κατά πάσα πιθανότητα δεν αντέχει αυτούς που ήδη έχει. Το κακό είναι ότι τα όσα έγιναν συνέβησαν σε μία περίοδο που τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να γίνουμε μάρτυρες ενός νέου κύματος μεταναστών προς τη χώρα μας.
Όσο υποχωρητική είναι η κυβέρνηση με τους μετανάστες, τόσο αδιάλλακτη είναι με τους πολίτες της. Απειλεί να τους φυλακίσει για χρέη προς το δημόσιο μερικών χιλιάδων ευρώ, κόβει τις συντάξεις από απόμαχους της ζωής που καλούνται να ζήσουν με ψίχουλα. Τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες για να επιβιώσουν; Να μεταμφιεστούν σε μετανάστες ή να γίνουν πραγματικοί μετανάστες και να ξεριζωθούν από τα σπίτια τους, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή σε μία άλλη πιο σοβαρή χώρα; Και τώρα που είναι ακόμη καιρός, όσο είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

www.capital.gr/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για δοκιμάστε ως χριστιανοί να κάνετε κάτι τέτοιο σε μουσουλμανική χώρα και θα σας πω εγώ.
Ούτε σε πηγάδι πεταμένους δεν θα σας βρούνε.
Και εμείς ως φιλάνθρωποι, τουε βαβαλίζουμε και τους ταίζουμε.
Αει στο καλό πιά.

Ανώνυμος είπε...

αν εισαι απολυμενος συμβασιουχος και κανεις απεργια πεινας 8α σε παρουν τηλςφωνο τοσοι υπουργοι?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απορώ, πως ενώ ήταν όλοι ετοιμοθάνατοι ξαφνικά μετά την απόφαση της κηβερνησης βρήκαν δύναμη για τόσα πανυγήρια!! ??

Ανώνυμος είπε...

αυριο θα παω να αλαξω το ονομα μου.λεω να το κανω νασαραμ και θα λεω πως ειμαι απο το μπαλι.δεν μπορει ολο και σε καποιο υπουργειο θα με βαλουν να δουλευω και αν δεν το κανουν θα απεργησω και θα αλαξω και αλλους νομους ετσι ωστε να ειμαι ικανοποιημενος.αν παλι βαριεμαι να το παιζω πεινασμενος θα παω κατευθειαν στο σπιτι κανενος υπουργου η θα διακυνω ναρκωτικα στην ομονοια.ετσι κι αλλιως πανω κατω το ιδιο μεροκαματο βγαινει.για καλητερα αποτελεσματα βαφτειτε σε ολο το σωμα με χρωμα μαυρο.προσοχη οχι κιτρινο.μπορει να βρεθειτε ο μισος στα λιοσα και ο μισος στην κερατεα.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΑΙ ΑΚΟΜΑ.

ΝΤΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΩ. ΟΣΟ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ . . . . ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ, ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΕΣΤΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ. ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΜΑΣ.