Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Διευρύνεται στην Ηλεία το Κίνημα Ενάντια στο Μνημόνιο



Σχεδόν γέμισε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Κίνημα Ενάντια στο Μνημόνιο με θέμα τα διόδια και το κίνημα «Δεν Πληρώνω»... Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωπος του σωματείου "Γαλαρία", ο Σωτήρης Λυκουριώτης από το σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Πάτρας, ο
εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων - εργαζόμενων Πάτρας Ενάντια στα Διόδια Νίκος Τζίρης και η εκπρόσωπος του Κινήματος "Δεν Πληρώνω" Σοφία Μπανιά. Ανάμεσα σ’ αυτά που επισημάνθηκαν από τους ομιλητές ήταν το δικαίωμα των πολιτών να μην πληρώνουν έργα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» εκφράζει και την δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην αλόγιστη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τους πολιτικούς. Οι ομιλητές επεσήμαναν ακόμη ότι παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει την έκταση του Κινήματος αυτό διαρκώς διευρύνεται ενώ κάλεσαν τους πολίτες της Ηλείας να ακολουθήσουν αυτή την πρακτική και να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την αντίδρασή τους στα όσα αποφασίζουν κυβέρνηση και «τρόικα».

Έγινε ακόμη αναφορά και στις επαχθείς συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια της κοινοπραξίας «Ολυμπία Οδός» η οποία κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο «Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος». Ο εκπρόσωπος του σωματείου «Γαλαρία» τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ρυθμοί στα εργοτάξια είναι εξοντωτικοί, ότι δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφάλειας, δεν πληρώνονται υπερωρίες, επιδόματα και αρκετοί εργαζόμενοι από μόνοι τους ζητούν να φύγουν γιατί δεν αντέχουν άλλο.

Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να πιεστούν οι τράπεζες που παράνομα, όπως είπε, δεν χρηματοδοτούν το έργο. Υπογράμμισε επίσης ότι η κατασκευαστική κοινοπραξία δεν θέλει να φτάσει ο δρόμος μέχρι την Τσακώνα ενώ καυτηρίασε την έλλειψη προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας της Αχαΐας ώστε να γίνονται έλεγχοι και να επιβάλλονται κυρώσεις για τις αυθαιρεσίες που γίνονται στα εργοτάξια.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης εκτιμούν ότι το Κίνημα Ενάντια στο Μνημόνιο πυκνώνει τις τάξεις του με περισσότερα μέλη καθώς η εκδήλωση είχε σχεδόν διπλάσιο κόσμο από την προηγούμενη που είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο.

iliatora.gr