Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Στα 8,5 δισ. ευρώ ετησίως η κρατική ζημιά από το παραεμπόριο-Αιμορραγία για μικρομεσαίες και κράτος το παραεμπόριο




11

 Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) το 20% με 30% του εμπορίου στη χώρα μας διακινείται μέσω του παραεμπορίου, ενώ ο τζίρος του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Από τα στοιχεία αυτά συνάγεται ότι οι απώλειες στα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ και φόρους ανέρχεται στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στο μεταξύ, αυξήθηκαν σε ποσοστό 60% οι κατασχέσεις σε προϊόντα παραεμπορίου από μικτά κλιμάκια της δημοτικής και ελληνικής αστυνομίας το τελευταίο δίμηνο, μόνο στον Δήμο της Αθήνας, σύμφωνα με τον Τάσο Αβραντίνη, αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας του δήμου Αθηναίων. ...

«Ουσιαστικά το ιστορικό κέντρο της πόλης δεν έχει πια παραεμπόριο. Τα μόνα κέντρα παραεμπορίου που έχουν διατηρηθεί είναι αυτά που έχουν σχέση με το πανεπιστημιακό άσυλο, δηλαδή στην ΑΣΟΕΕ, στη Μασσαλίας και τα Προπύλαια», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αβραντίνης και αποκαλύπτει ότι στα συγκεκριμένα σημεία έχουν γίνει επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, γι’ αυτό και είναι πολύ προσεκτικοί, «γιατί δεν επιθυμεί κανείς να μπουν σε κίνδυνο ζωές και να προκληθούν συγκρούσεις», επισημαίνει.
eglimatikotita.blogspot.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα παραπονά τους στον υπερπατριώτη πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών.