Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κουρέλι το σύνταγμα.


Τα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο ότι θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου, καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου.
(από ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου
Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου...
Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης
Ηλία Νικολόπουλου, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Κώστα Χρυσόγονου,Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

3 σχόλια:

Αλ Καπονε είπε...

καλά ρε παιδιά οι συνταγματολόγοι που είναι; Κοιμούνται;

Παράξενο δεν είναι όλοι λένε το Σύνταγμα το έχουν κάνει κουρέλι αλλά δεν τα βλέπει κανένας από αυτούς το τη γίνετε; Που είναι ο Παπούλιας τι κάνει αυτός; Μονο η οικονομία και το καθισιό του αρέσει;

Ανώνυμος είπε...

σκεψου να μας κανει και κανενας κανενα ντου τυπου τουρκια.θα μας πουνε πως δεν εχουμε λεφτα για καυσιμα στα αεροπλανα.σιγα.εξαλου ενα κωλονησι ητανε.δεν εχουμε λεφτα για να θρεψουμε φανταρους.χεστο.ετσι κι αλλιως ενα κωλοχωρι ηταν.και σιγα σιγα θα μεινουμε 3 και ο κουκος.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ BLOGS.ΑΝ ΝΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ.

ΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΗΣ.