Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πως καταστρέφεις το μέλλον μίας χώρας: 100.000 νέοι ψάχνουν για εργασία στο εξωτερικόImageΑποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία σχετικά με την μετανάστευση των νέων της χώρας που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, Κώστας Καλτσάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το 2008 συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό 22.000 Έλληνες, ενώ δύο χρόνια μετά το 2010 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 46.000, και φέτος μόνο μέσα σε τέσσερις μήνες συμπλήρωσαν τέτοιο βιογραφικό 27.000 άτομα !


Μέσω της συμπλήρωσης του ευρωπαϊκού βιογραφικού οι νέοι Έλληνες κατά το πλείστον επιστήμονες προσπαθούν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό όπου η αληθινή οικονομία ακόμα υπάρχει.
Και αυτό διότι την τελευταία εικοσαετία γίναμε μάρτυρες μίας συνειδητής αποβιομηχάνισης και αποβιοτεχνοποίησης της οικονομίας της χώρας στηρίζοντας όλες τις ελπίδες για την ανάπτυξη της χώρας στον τουρισμό και στο Life Style.
Στην χώρα που γέννησε τις επιστήμες, την έρευνα, και την τεχνολογία οι λέξεις αυτές αντιμετωπίζονται ως μίασμα ως κάτι περιθωριακό το άχρηστο αφού όλα αυτά τα χρόνια συνηθίσαμε στα δανικά και στην Life Style ζωή και στη Show Business χωρίς να προβληματιζόμασταν ότι αυτή η κατάσταση κάποια στιγμή θα τελείωνε.
Σε μία χώρα που δικαιούται αλλά δεν εισπράττει από την ΕΕ και δεν αξιοποιεί 1,7 δις ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη ποιο μέλλον μπορεί να υπάρχει. Όταν άλλες χώρες όπως η Τουρκία λαμβάνει δάνεια για έρευνα και ανάπτυξη ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας μας τα δίνει η ΕΕ δωρεάν και δεν τα αξιοποιούμε γιατί μας προκαλεί απορία η τεχνολογική πρόοδος της γειτονικής χώρας.
Όλα αυτά προφανώς είναι γνωστά στους νέους Έλληνες επιστήμονες των οποίων την εκπαίδευση την έχει πληρώσει η ελληνική πολιτεία και η ελληνική οικογένεια, αλλά τελικά τους καρπούς αυτού του κεφαλαίου θα τους δρέψει μία άλλη χώρα, η οποία δεν έχει δώσει δεκάρα για αυτά τα παιδιά και η οποία κάποια στιγμή θα δανείσει στην Ελλάδα για να μπορούμε εμείς οι Έλληνες να ζούμε ως ανεπτυγμένοι Ευρωπαίο πιστεύοντας ότι οι υπηρεσίες και το Life Style μπορούν να στηρίξουν την οικονομία της χώρας.
Με την πολιτική αυτή που βασίστηκε σε μία εντελώς λανθασμένη προσέγγιση της σχέσης κόστους οφέλους απλά κατεβάσαμε τους διακόπτες της οικονομίας μας και διώχνουμε μόνο μέσα στο 2011 περίπου 100.000 νέους από τη χώρα.
Το άνθος της Ελλάδας φεύγει και πίσω μένουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένων αγράμματων και ανεκπαίδευτων λαθρομεταναστών ασιατικής και αφρικανική προέλευσης που με το φτηνό τους εργατικό δυναμικό θα συμβάλλουν στην περεταίρω τεχνολογική υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας, οδηγώντας την στην «αφικανοποίηση» της και στην οπισθοδρόμησης της.
Ότι χτίστηκε στον τομέα της παιδείας και της επιστήμης στην χώρα τα τελευταία 50 χρόνια καταρρέει δυστυχώς μέσα σε μία τριετία γιατί ποτέ δεν δώσαμε την ευκαιρία σε αυτά τα νέα παιδιά στους νέους επιστήμονες να σταθούν στα πόδια τους και ως επιχειρηματίες.
Πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντι Νεα Ταξη Πραγμάτων άντε γαμήσου απο το φλεβάρη έχεις κατατρομοκρατήσει όλο τον κόσμο άν το δόγμα του σοκ ο πρώτος που το εφαρμόζει είσαι εσύ. Κάθε μήνα λές πότε και πότε θα πτωχεύσουμε και σου απαντώ ότι δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε ποτέ......

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΘΝ ,ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ