Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονταιΗ πρωτοβουλία ακαδημαϊκών στήνει ξόβεργα για μπούφους


Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.Ποιος είναι ο στόχος αυτής της ανοιχτής συγκέντρωσης; Να καταγγελθεί η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης θα έλεγε κάποιος που είναι τόσο αφελής, ώστε δεν μπορεί να διακρίνει τις μεθοδεύσεις νομιμοποίησης του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης της χώρας που κρύβονται πίσω της.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ποντάρει στο γεγονός ότι αρκεί κάποιος να φωνάζει αρκετά δυνατά ενάντια στην Δανειακή για να φανεί ότι δήθεν είναι ενάντια και στο καθεστώς που της έχεις επιβληθεί από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.
Όμως εντελώς τυχαία δεν λένε απολύτως τίποτε ούτε για το χρέος, ούτε για το ευρώ. Οι μεγάλοι μας αυτοί καθηγητές και ποικίλοι επώνυμοι επικεντρώνουν την κριτική τους στην Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης για να πετύχουν τι; Μα για να απαλειφθούν οι επαχθείς όροι της, όπως μας λέει ο κ. Κασιμάτης. Δηλαδή αν οι επαχθείς όροι έφευγαν από την εν λόγω Σύμβαση, όλα θα ήταν εντάξει; Θα έπρεπε να αποδεχθούμε τον «μηχανισμό στήριξης» με βάση τον οποίο εκποιείται η χώρα;
Και το επαχθές χρέος, τι πρέπει να γίνει με αυτό; Γιατί μιλάτε για την επαχθή σύμβαση και δεν λέτε κουβέντα για το επαχθές χρέος; Γιατί δεν καλείτε τον ελληνικό λαό να απαιτήσει την μη αναγνώριση και τη διαγραφή του; ‘Η μήπως περιμένετε να βγάλει τα «επιστημονικά» της πορίσματα η δήθεν έρευνα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, ενώ την ίδια ώρα η χώρα και ο λαός της χάνεται;
Μήπως τελικά αυτό που επιδιώκετε είναι να καλύψετε το κενό της πολιτικής νομιμοποίησης που υπάρχει σήμερα στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης;


Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα: Με το ευρώ και ξερό ψωμί, ή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Εσείς τι απαντάτε σ’ αυτό; Ή μήπως δεν σας ενδιαφέρει;
Πώς γίνεται και ενώ κόπτεστε για την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας, δεν λέτε κουβέντα για το καθεστώς κατάλυσής της μέσα στην ΕΕ και την ΟΝΕ; Γιατί άραγε; Εκτός πάλι κι αν είστε τόσο αδαείς ώστε να θεωρείτε ότι μια χώρα υπό κατοχικό νόμισμα, όπως είναι το ευρώ και υπό τον έλεγχο του πιο αδίστακτου καρτέλ κεντρικών τραπεζών που έχει γνωρίσει ποτέ η ευρωπαϊκή ιστορία, μπορεί να διατηρεί την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ διαρρηγνύεται τα ιμάτιά σας για την επαχθή και παράνομη δανειακή σύμβαση, δεν λέτε κουβέντα για την ενσωμάτωσή της στην Συνθήκη του Ευρώ μέσα από την «οικονομική διακυβέρνηση» και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό ελεγχόμενων χρεοκοπιών και εκποίησης χωρών; Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας; Να καταγγείλετε την εκποίηση της χώρας μέσω της δανειακής σύμβασης για να την παραδώσετε ήσυχα-ήσυχα στην εκποίηση και την διάλυση μέσω του Συμφώνου του Ευρώ και του ΕΜΣ;

Την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία δεν μπορούν να την επικαλούνται όσοι δέχονται να την ξεπουλούν προς όφελος της ΕΕ και του ευρώ. Δεν μπορούν να μιλάνε για την αντίθεσή τους στην απαξίωση του δημόσιου πλούτου της χώρας όσοι αποδέχονται την εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού και απολύτως καταχρηστικού δημόσιου χρέους της χώρας. Δεν είναι παρά εξίσου δωσίλογοι, όσο και οι σημερινοί κυβερνήτες. Ότι κι αν προφασίζονται. Ότι κι αν επικαλούνται.

Δυστυχώς οι ίδιοι που για δεκαετίες δεν είπαν κουβέντα για την καταστροφική πορεία της χώρας. Οι ίδιοι που συνέργησαν ή συγκάλυψαν αυτήν την πορεία, όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα τιμητές με πρόσχημα την καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Χωρίς βέβαια να λένε κουβέντα για την ταμπακέρα, δηλαδή το καθεστώς χρεοκοπίας, εκποίησης και πτώχευσης υπό το ευρώ. Αλλού στοχεύουν. Προτάσσοντας ο καθένας την προσωπική του ατζέντα, τις δικές τους ιδιοτελείςφιλοδοξίες, εξαργυρώνοντας διαμαρτυρημένες επιταγές ή σκοτεινές υποχρεώσεις προς το σύστημα εξουσίας, έρχονται να θέσουν ανοιχτή υποψηφιότητα για την διακυβέρνηση «εθνική συνεννόησης», που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο. 

Μην τους κάνετε την χάρη. Μην τους αφήσετε να σας ξεγελάσουν με την ρητορική αντίθεσή τους στη δανειακή σύμβαση. Μην τους επιτρέψετε να νομιμοποιήσουν την εκποίηση και την διάλυση της χώρας με το Σύμφωνο του Ευρώ και τον ΕΜΣ.

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν να καταφέρονται ενάντια στην υπάρχουσα κομματοκρατία και στο φαύλο πολιτικό σύστημα απαλλάσσοντας τα αφεντικά του, εντός και εκτός Ελλάδας, από κάθε ευθύνη. Η τυφλή καταγγελία της πολιτικής φαυλοκρατίας ήταν πάντα το πρόσχημα για την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών από κάθε είδους χούντα. Μην τους επιτρέψετε να φέρουν την χούντα της «εθνικής συνεννόησης». 
Δεν έχουμε ανάγκη από «σωτήρες», ούτε από ξεπεσμένους επαγγελματίες που νομίζουν ότι αποτελούν το Α και το Ω αυτού του κόσμου. Την λύση θα την δώσει ο ίδιος ο λαός, αρκεί να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και να μην παραμυθιάζεται από ανούσιες φλυαρίες που καλούν σε σικέ αντίσταση. Είμαστε σε κρίσιμη καμπή. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά. Μην τους αφήσετε να σας καβαλίσουν. Τα δεσμά με τα οποία σφυρηλατείται η υποτέλεια της χώρας και η δουλεία του λαού είναι σήμερα το χρέος και το ευρώ. Όποιος εμφανίζεται να τα αγνοεί, τότε είναι άσχετος, ή πολύ απλά ύποπτος..
Δημήτρης Καζάκης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δείτε κι αυτό, ο κύριος Αντωνίου τους ξεσκεπάζει για τα καλά. (Είναι το πρώτο μέρος του βίντεο, 1/5, τα υπόλοιπα 2/5, 3/5... θα τα βρείτε στα δεξιά αυτού του βίντεο όταν μπείτε στο youtube)

http://www.youtube.com/watch?v=GgG3HW7aE38

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη,κατέβα ανεξάρτητος βουλευτής.Έχεις 4 ψήφους απο εμένα!Συνεννοήσου με τον Κύριο Αντωνίου.

Ανώνυμος είπε...

Ποίος μπορεί να κάνει μια σοβάρή εκτίμηση των επιπτώσεων της παραμονής στο Ευρώ ή να πάμε στη Δραχμή; Μπορεί κάποιος οικονομολόγος να βγεί και να πει σε ποιες περιπτώσεις η επιστροφή στη δραμχή θεωρείται η καλύτερη επιλογή και με ποιες προυποθέσεις και σε ποιες περιπτωσεις θα είναι καταστροφική; Μπορεί κάποιος να κάνει το αντίστοιχο για το Ευρώ; ΟΧΙ κανείς δεν μπορεί για έτσι μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα...ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΟΜΑΤΙΚΑ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ...
Ολοι μιλάνε σε σχέση με τι τους αρέσει να γίνει...τι τους αρέσει να υποστηρίζουν...Δείξτε μου εναν ο οποιος λέει η επιστροφη στη δραχμή θα είναι καλή και υπο ποιες προυποθέσεις...Δείξτε μου έναν ο οποιος να λέει ότι η παραμονή στο Ευρώ είναι καλύτερη και υπο ποιες προυποθέσεις...Γιατι και τη δραχμή τη ζήσαμε και το Ευρώ το ζήσαμε...Το αποτέλεσμα είναι ότι χειροτερέψαμε. Είναι ίδιες οι συνθήκες τότε που όλες οι χώρες είχαν εθνικά νομίσματα με τώρα που υπάρχει ένα ισχυρό Ευρώ και μια ισχυρη Ενωση κρατών? Μην είστε παπαγαλοι αποψεων που δεν έχετε αξιολογήσει.

Ανώνυμος είπε...

Καταργηση της συνθηκης ΓΚΑΝΤ για να πουληθουν Ελληνικα προιοντα και να ξανανοιξουν οι Ελληνικες βιοτεχνιες και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. Κλεισιμο συνορων, για να δουλεψουν ΕΛΛΗΝΕΣ και οχι αλλοδαποι. ΝΑΙ στον τουρισμο ΝΑΙ στη ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΝΑΙ στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των νεων. ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

κΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ,
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ,ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΣΤΕ ΤΑ!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ!!!!

Modestus είπε...

Ξεχνάτε πολλοί που λέτε επιστροφή στη δραχμή ή παραμονή στο ευρώ ότι κανένας μα κανένας οικονομολόγος δεν μπορεί να μας δώσει σίγουρη απάντησει γιατί εκτός ότι είναι πολύπλοκα ζητήματα έχουν και αστάθμητους παράγοντες. Δηλαδή δεν γνωρίζουν τι μπορεί να επηρεάσει την συγκεκριμένη στιγμή μια επιστροφή στη δραχμή ή τι μέλει γενέσθαι με την παραμονή στο ευρώ. Και τα δυο μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικά ή να αποβούν κατά κάποιο τρόπο σωτήρια. Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι κανένας μα κανένας δεν μας είπε από που προέρχεται το ποσό του χρέους, πόσα είναι τα πανωτόκια, ποιοί πραγματικά τα φάγανε ώστε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Ο κ. Καζάκης λέει κάτι σωστό το χρέος πρέπει να κυρηχθεί επαχθές εφόσον δεν υπάρχει καν διευκρίνιση στο που πήγε που. Δεν μπορώ να δεχθώ ένα χρέος επειδή μου το λέει έτσι ο χ ή ο ψ μαλάκας ή ο χοντροπάγκαλος μαζί τα φάγαμε.

Ανώνυμος είπε...

DEN KATALAVAINW GIATI AFAIROUNE TA SXOLIA KAPOIWN ANAGNWSTWN STIS DIAFORES ANARTHSEIS??? DEN TOYS ARESOYN???????