Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Διαδικτυακή τράπεζα σπέρματος για... BeautifulPeople"


Σημείωση δικιά μας και αναγνώστη: Είναι μια βιτρίνα ευγονικής έρευνας...
"Ιστοσελίδα γνωριμιών εγκαινίασε διαδικτυακή τράπεζα σπέρματος και ωαρίων, στην οποία τα μέλη της μπορούν να αναζητήσουν το… ιδανικό γενετικό υλικό για τους απογόνους τους.
Η ιστοσελίδα BeautifulPeople.com θα... μπορούσε να είναι μία από τις δεκάδες διαδικτυακές υπηρεσίες γνωριμιών, με τη διαφορά ότι για να είναι κάποιος μέλος της, απαραίτητη προϋπόθεση είναι... 



να είναι και όμορφος/η, σύμφωνα με τους ψήφους των υπόλοιπων μελών. Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν και ο λόγος που η υπηρεσία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης στην αρχή λειτουργίας, αλλά και μετά την απαγόρευση πρόσβασης σε 5.000 μέλη της που είχαν βάλει κιλά μετά τις διακοπές. Εξηγώντας τη συγκεκριμένη ενέργεια, ο ιδρυτής του Beautiful People, Ρόμπερτ Χίντζε είχε δηλώσει:
«Το να αφήσουμε τους χοντρούληδες να περιφέρονται στην ιστοσελίδα απειλεί το επιχειρηματικό μας μοντέλο και την κεντρική ιδέα ύπαρξης της υπηρεσίας μας».

Η ιστοσελίδα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας μια υπηρεσία που επιτρέπει στα μέλη και μη-μέλη να αξιολογήσουν τα ιδανικά χαρακτηριστικά ενός μωρού. Πίσω από τη νέα πρωτοβουλία δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό όφελος για την υπηρεσία, σύμφωνα με στελέχη του Beautiful People. «Κάθε γονιός θα ήθελε το παιδί του να είναι προικισμένο με διάφορες αρετές και χαρακτηριστικά, με την ομορφιά να περιλαμβάνεται σε αυτές. Για ένα site του οποίου τα μέλη ανταγωνίζονται τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί σε ομορφιά, υπάρχει προφανώς αυξημένη ζήτηση για μια τέτοια υπηρεσία», σχολίασε ο γενικός διευθυντής, Γκρέγκ Χότζ.

Ο Χίντζε συμπλήρωσε ότι αρχική σκέψη ήταν να περιοριστεί η χρήση της υπηρεσίας μόνο στα όμορφα μέλη του site. «Σκεφτήκαμε όμως ότι τελικά, ακόμη και οι άσχημοι, θα ήθελαν να φέρουν όμορφα παιδιά στον κόσμο και ότι δεν μπορούμε να είμαστε εγωιστές με τα γονίδιά μας». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Beautiful People έχει περισσότερα από 600.000 μέλη από 190 χώρες, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα υπηρεσία για να γνωρίσουν άλλα μέλη που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν οικογένεια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Mashable"


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/beautifulpeople.html