Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Σκοτώστε τους γέρους, να σωθούμε


Τόσα ακατοίκητα ξερονήσια έχει η χώρα, πρέπει να αξιοποιηθούν από τον κ. Γ. Στουρνάρα.

Δεν μιλάμε για την κτηματομεσιτική πρόταση που συζητήθηκε, δηλαδή να πωληθούν σε επενδυτές.

Κάτι πιο πρακτικό...


Να στέλνουν εκεί τους συνταξιούχους (άνω των 67 ετών, όχι άνω των 65) και να τους αφήνουν να ψοφήσουν από τη δίψα και την πείνα.

Κοστίζει ο γέροντας, με τις επικουρικές, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα – για να μην υπολογίσουμε τα «δώρα» των 200 ευρώ τα οποία κατά πως φαίνεται έριξαν έξω τον προϋπολογισμό.

Είναι πιο τίμιο να δολοφονήσει το κράτος τους υπερήλικες έτσι άμεσα παρά να τους καταδικάζει σε αργό θάνατο με το τρίτο πακέτο μέτρων που τώρα απεργάζεται. Τελευταία εμπνευσμένη ιδέα καταδίκης είναι η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Με κάτι τέτοια θα σώσει την οικονομία της χώρας ο υπουργός Οικονομικών. Για τη φοροδιαφυγή τσιμουδιά: αυτά τα έλεγε πριν αναλάβει.

Όπως πανηγυρικά έχει ανακοινωθεί, το κράτος πρέπει να κάνει οικονομία 11,5 δισ. Τα μισά από αυτά βρέθηκαν από τις συντάξεις. Η έκθεση των δεδομένων είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν εντυπωσιάζουν από τον ζήλο, από την έμφαση στη λεπτομέρεια. Πολλαπλασιάζουν τα 30 ευρώ από τη σύνταξη αγροτών (σύνταξη των 300 ευρώ), υπολογίζουν κάθε δεκάρα από τους στρατιωτικούς και ασφαλώς καταγγέλλουν τις παθογένειες του συστήματος. Οι ανύπανδρες θυγατέρες που εισπράττουν σύνταξη μπαίνουν μπροστά και διαπομπεύονται σαν να φταίνε εκείνες για την καταστροφή της οικονομίας. Καθώς όμως πρόκειται για το τρίτο πακέτο μέτρων αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουν ήδη καταργηθεί όλες αυτές οι συντάξεις που καταβάλλονται καταχρηστικά. Υποψιαζόμαστε ότι είναι πολύ βολικό να υπάρχουν ακόμη συνταξιούχοι ετών σαράντα και τυφλοί με γερακίσιο βλέμμα που λαμβάνουν επιδόματα. Κάτι τέτοιες προκλητικές καταστάσεις που εξακολουθούν την αφαίμαξη στα ταμεία φτιάχνουν ένα κλίμα δικαιοσύνης σε κατάσταση που είναι άδικη, παράλογη και πλέον δολοφονική.

Τι θέλουμε να πούμε. Ο κ. Στουρνάρας επιχειρεί να σώσει την κατάσταση με τα εύκολα. Εχει μπροστά τους κωδικούς με τις συντάξεις και λέει, «τι θα κόψουμε τώρα;» και σκέφτεται να κόψει τα δώρα. Πάλι οι ίδιοι άνθρωποι στο στόχαστρο. Και έτσι πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, δηλαδή από εκεί που έπαιρναν συντάξεις άτομα που ήταν υπερβολικά νέα ή που δεν είχαν δουλέψει ποτέ, από εκεί που με διάφορα κόλπα διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν τα κενά του συστήματος (κενά θεσμικού και πολιτικού δόλου) τώρα οδηγούνται σε αργό θάνατο όλοι όσοι δούλεψαν σκληρά, υπήρξαν έντιμοι και έπραξαν όσα θα τους εξασφάλιζαν αξιοπρεπή τρίτη ηλικία. Δυστυχώς τα νούμερα δεν βγαίνουν, δεν είναι δυνατόν να μειώνονται κι άλλο οι συντάξεις, να απαιτείται φόρος αλληλεγγύης που αντιστοιχεί περίπου σε ένα μηνιάτικο, να ακριβαίνει μήνα με τον μήνα το κόστος ζωής.

Όλα αυτά οδηγούν σε μιζέρια, σε αργό θάνατο. Καλύτερα να τους πάνε στα ξερονήσια, να βγάλουν μια ανακοίνωση για το πόσα γλιτώνουμε από τη μαζική θανάτωση των συνταξιούχων. Κατόπιν ο κ. Στουρνάρας μπορεί να παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να δηλώσει κάτι δακρύβρεχτο του τύπου «ματώνει η καρδιά μου με τα κουφάρια στα νησιά». Όλα θα αποκατασταθούν σε μερικές δεκαετίες όταν οι Γάλλοι εγείρουν ζήτημα ελληνικής συνταξιουχοκτονίας και ορίσουν μια επέτειο προς τιμήν των νεκρών.

πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ!
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΧΡΥΣΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ, Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΟΜΩΣ ΑΙΩΝΙΩΣ!!!
ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΝΕΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ!
ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ!
ΘΑ ΣΑΣ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΜΕ!!!

ΣΑΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ