Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

H δίκη του Mall


Δύο πρωθυπουργοί, επτά υπουργοί, ένας δήμαρχος και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο… Όλοι μαζί κόπιασαν για να χτίσουν το μεγαλύτερο “αυθαίρετο” της .....
Ευρώπης. Πέντε χρόνια μετά τα εγκαίνια, σε συνθήκες απόλυτης σιωπής των ΜΜΕ, η τύχη του Mall πρόκειται να κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Μόνο που σε αυτή τη δίκη αυτό που παίζεται είναι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το Mall… Πολλοί ίσως ξέρετε το Mall Athens μόνο ως το μεγαλόπρεπο εμπορικό κέντρο στο...
Μαρούσι – «το πιο μεγάλο της νοτιοανατολικής Ευρώπης». Παράλληλα, όμως, πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο της τελευταίας εικοσαετίας. Σκάνδαλο πολιτικό – γιατί έβαλαν την πλάτη τους δύο πρωθυπουργοί (Σημίτης και Καραμανλής), και μερικοί από τους κορυφαίους υπουργούς διαδοχικών κυβερνήσεων. Γιατί χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση η «εθνική ιδέα» των Ολυμπιακών Αγώνων. Σκάνδαλο επιχειρηματικό – γιατί το «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» χτίστηκε από τον Όμιλο Λάτση (που ανήκει σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο), στον οποίο μεταξύ άλλων «δόθηκε δώρο μια υπεραξία 145 δισ. [δρχ.]«. Δεν το λέμε εμείς – ο σημερινός πρωθυπουργός το είπε – ιδού το βίντεο! Σκάνδαλο οικολογικό – γιατί βασίστηκε σε πλειάδα παράνομων αντιπεριβαλλοντικών διατάξεων. Στις 9 Οκτωβρίου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση του Mall, μετά από συνεχείς αναβολές – μιλάμε για μια προσφυγή που κατατέθηκε το 2003! Η ομερτά των ΜΜΕ Τα ΜΜΕ φρόντισαν γι αυτό. Επί 9 χρόνια, και ενώ το σκάνδαλο βρισκόταν σε διαρκή εξέλιξη, αποσιώπησαν με κάθε τρόπο την ύπαρξή του. Ακόμα και σήμερα κάνουν το ίδιο: Αγνοούν τη δίκη στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Ίσως επειδή αυτό που διακυβεύεται σε αυτή είναι τόσο κρίσιμο… Αν χάσει ο Λάτσης… Αν o Όμιλος Λάτση χάσει, θα πρέπει είτε να γκρεμίσει (!) το Mall, είτε (το πιθανότερο) να πληρώσει στο Δημόσιο πρόστιμα για κάθε αυθαίρετο τετραγωνικό (από τα χιλιάδες…). Πέρα από το Mall: Το μεγάλο διακύβευμα Όμως, στη δίκη του Mall παίζεται κάτι μεγάλο, κάτι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το σκάνδαλο. Εδώ είναι το μυστικό: Το 2003, η τότε κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» με την αντισυνταγματικότητα του Mall, σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα ώστε να περνάει αντισυνταγματικές υπουργικές αποφάσεις χωρίς να μπορεί το ΣτΕ να τις κρίνει. Από τότε, η εξωφρενική πατέντα δουλεύει συνέχεια: χθες εκτροπή Αχελώου, σήμερα ίσως Βοτανικός, αύριο Ασωπός… Αυτό διακυβεύεται στη δίκη του Mall: Θα επιβιώσει το ΣτΕ, η μόνη αρχή που μπορεί να σταματάει τις εκάστοτε κρατικές αυθαιρεσίες; Ή θα χάσουμε οι πολίτες ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα που μας απέμεινε….
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΝΤΙ ΔΥΟ ΟΡΟΦΟΥΣ ΥΨΟΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5. ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΗΜΠΩΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΕΛΕΤΕ; ΜΗΜΠΩΣ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΤΕ ΕΦΑΓΕ ΚΑΛΑ; (ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΤΖΑΝΙΚΟΣ ΚΛΠ)

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ Κ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΒΟΥΛΑ Κ ΑΝΑΛΓΗΤΑ.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ?????????