Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οι φλόγες «γλύφουν» την παραλία στη Χίο!


Τη φωτογραφία μας έστειλε αναγνώστης μας από το Λιθί Χίου, που έχει εκκενωθεί.
Είναι τραβηγμένη από την έρημη παραλία και όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται περί εικόνας βγαλμένης από την κόλαση του Δάντη!...

πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από σχόλιο στο olympia κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την φωτιά (copy-paste)

Aρμονία (M.F.) είπε
Αυγούστου 18, 2012 στις 9:57 μμ
.....
Οι τούρκοι που έβαλαν την φωτιά την ξεκίνησαν από την Νεα Μονή κ τον Άγιο Μάρκο,2 μοναστήρια Βυζαντινά.Εκεί φυλάσσουν τα οστά των Χιωτών που έσφαξαν οι τούρκοι το 1822.
Το πιο όμορφο δάσος της Χίου είναι αυτό που καίγεται τώρα.Στο Λιθί οι κάτοικοι βρίσκονται στην παραλία,στη Βέσσα,στα Αρμόλια στον Άγιο Γιώργη το δάσος είναι πυκνό.Τα μαστιχόδενδρα έχουν καεί και η φωτιά πηγαίνει προς το Πυργί.
Μεγάλη καταστροφή φίλε μου.Ο γιός μου με άλλα παληκάρια έχουν κάψει τα πόδια τους να περπατάνε μέσα στα κάρβουνα.Όμως ο αέρας είναι δυνατός και η κατάσβεση δύσκολη.
Ο Θεός μαζί τους

Ανώνυμος είπε...

ποιοι τουρκοι ρε παιδια, δεν βλεπεται, ο εχθρος ειναι εντος , ειναι ολοι αυτοι που εφεραν τη χωρα σε αυτη την κατασταση και τωρα θελουν να επωφεληθουν σε συνεργασια με την τουρκικη και κυπριακη αρχουσα ταξη τον διαμελισμο και των τριων χωρων. μακαρι να βοηθησει ο θεος και τους τρεις λαουσ απο αυτοπου του ετοιμαζουν