Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κύριε Τόμσεν πες αλεύρι! Η Ρουμανία σε γυρεύει...


Η είδηση στα περισσότερα σημερινά πρωτοσέλιδα μαύρη κι άραχλη: Η ύφεση στην Ελληνική οικονομία συνεχίζεται με ρυθμό 6,2% το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς που τρέχει. Στο σύνολο του 2012 αναμένεται ότι θα κινείται περίπου στον 7% ...


Μεγάλη η «επιτυχία» για όλους αυτούς που μας έχουν τριβελίσει τον εγκέφαλο για την ανάγκη να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι ήδη τσεκουρωμένοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου-λέει- να δοθούν κίνητρα ώστε να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Γκρεμίστηκε λοιπόν πριν από λίγους μήνες ο κατώτερος μισθός στα 586 ευρώ από τα 750 που βρισκόταν. Ως εκ θαύματος όμως, η Ελλάδα δεν πλημμύρισε από επενδυτές και η ύφεση συνεχίζει και συνεχίζει και συνεχίζει.

Γι' αυτό το λόγο ο κύριος Τόμσεν και η υπόλοιπη παρέα του στην Τρόικα σκέπτονται να ζητήσουν περαιτέρω μειώσεις στον κατώτερο μισθό έτσι ώστε να φτάσουμε στα επίπεδα άλλων γειτονικών χωρών.

Μόνο που εγώ μόλις χθες διάβασα ότι στην Ρουμανία, το πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς οι ξένες επενδύσεις μειώθηκαν κατά 30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Και ψάχνοντας, διαπίστωσα ότι ο κατώτερος μισθός στην Ρουμανία μόλις και μετά βίας φτάνει τα 160 ευρώ!

Με λίγα λόγια οι θεωρίες περί συμπίεσης των μισθών που θα φέρουν επενδύσεις σε μια χώρα, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ρουμανίας δεν λειτούργησαν. Γιατί άραγε πιστεύει ο κύριος Τόμσεν ότι θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα που όλο και βουλιάζει στη δίνη της ύφεσης, είναι πράγματι αξιοπερίεργο.

Εκτός κι αν κάτι άλλο έχουν για την Ελλάδα στο μυαλό του κι ο Τόμσεν και όσοι μας οδηγούν σε αυτά τα συνεχιζόμενα δραματικά αδιέξοδα με τα απάνθρωπα μέτρα που εισηγούνται.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o τομσεν ενας οικονομικος εκτελεστης ειναι οτι του πουνε οι αγορες κανει με απευθειας διαταγες απο τη Λαγκαρντ. ας μην κοροϊδευομαστε το προβλημα μας δεν ειναι ο τομσεν αλλα οι εγχωριοι ξεπουληταδες που συμπεριφερονται ως κοτζαμπασηδες στο λαο κ σκυβουν στις εντολες του αγα. γιατι αυτο ειναι το προβλημα μας τα 400 χρονια δουλοπρεπειας χαραχτηκαν στο DNA μας κ ενω τους βλεπουμε τι αλητες ειναι παμε κ τους ψηφιζουμε. ειναι αυτη η σχεση η περιπλοκη μεταξυ θυματος κ θυτη , που στο τελος το θυμα ερωτευεται το θυτη του κ τον ηρωποιει. αβουλη κ αβυσος η ψυχη του ελληνα.

Ανώνυμος είπε...

den ta lee h treuka!!!edo h dikimas kibernisi ta skaroni ola!!aplos mas foberisoun me thn treuka!!nemen apetixe h merkel me thn politiki ths!(mpori kai ola na einai ftiaxta me thn merkel thn eksodo euro gia na bgenei ladi h kibernisi)epidi ksafnika 8eli o samara paratasi k.l.p..ksera pos to programa den bgeni kai o samaras kai h merkel!!!mas douleboun den pistebo tipote pia!!!pezoin me ton elhniko lao!!opos grafi to spiegel ean mas dosi h merkel paketo 8a thn dioksoun h bouleftes ths germanias!