Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο Μπιλ Κλίντον έφερε άρον-άρον τον Μανουέλ Μπαρόζο στην Ελλάδα!


Μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση του Γιώργου Αδαλή, για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και ουδείς τα λέει με το όνομά τους! Απλά, διαβάστε την!!!...


Συνδύασε άραγε κανείς την σχεδόν ταυτόχρονη έλευση στην Ελλάδα των Μπιλ Κλίντον και του Ζοσέ Μαουέλ Μπαρόζο; Προσωπικά, δεν διάβασα κάτι ακόμη! Θεωρώ όμως ότι οι δύο μεγαλόσχημοι επισκέπτες, όχι απλά δεν ήρθαν τυχαία στην χώρα, αλλά ο ένας έφερε τον άλλον στα πλαίσια ενός ιδιότυπου ανταγωνισμού που έχει ξεκινήσει στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, σχετικά με το ποιος θα επικρατήσει στην «Μετα-Κατοχική» Ελλάδα, όταν δύσει το ευρωπαϊκό άστρο της Μέρκελ!

Αλλα ας δούμε τα γεγονότα με ψυχραιμία από την αρχή!

Από το 2009 που ξέσπασε η κρίση χρέους στην χώρα μας, ο επικεφαλής της ΕΕ , ο Πορτογάλος επίτροπος, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, όχι απλά δεν ήρθε να επισκεφτεί τη χώρα μας και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει και να δώσει λύσεις, αλλά αγνοούσε επιδεικτικά ακόμη και εκκλήσεις ευρωβουλευτών άλλων χωρών, να έρθει επειγόντως στην Ελλάδα!

Για πολλούς , η στάση του αυτή ήταν ανεξήγητη και μυστηριώδης! Προσωπικά, μπορώ τόσο να την αντιληφθώ όσο και να την εξηγήσω!

Ο κ. Μπαρόζο, εσκεμμένα δεν ερχόταν στη χώρα μας, βάση ενός σχεδίου που είχε στο μυαλό του!

Και εξηγούμαι…

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το 2009, ο νούμερο ένα δανειστής μας, ήταν η Γερμανία της Μέρκελ!

ΛΑΘΟΣ!

Η νούμερο ένα χώρα που είχε αγοράσει Ελληνικά ομόλογα τότε, ήταν η Πορτογαλία! Με απλά λόγια, η μικρή Πορτογαλία ήταν ο νούμερο ένα δανειστής μας!

Μια χώρα πιο αδύναμη από την Ελλάδα, είχε δανείσει το 33% περίπου του συνολικού δημόσιου χρέους που είχε η χώρα μας! Και μάλιστα, μεγάλο μέρος των Ελληνικών ομολόγων, είχαν αγοραστεί, όταν Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ήταν ο Μπαρόζο!!!

Η Γερμανία, τότε, ήταν μόλις στην τέταρτη θέση του πίνακα των δανειστών μας!

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα πάντα έγιναν με ένα «σκληρό» σχέδιο, που «έδεσε» τους πάντες χειροπόδαρα! Και φυσικά, όλοι οι αρχηγοί και οι δελφίνοι των δύο κομμάτων εξουσίας τα γνώριζαν καλά όλα αυτά!

Το σχέδιο αυτό το είχα αποκαλύψει στην προσωπική μου σελίδα, και είχα παραχωρήσει δύο συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο City International 106.1 της Θεσσαλονίκης!

Επί της ουσίας, ένας εκ των διαχειριστών της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, και οπωσδήποτε ένας εκ των ανθρώπων που υλοποίησαν την τελική φάση του σχεδίου φτωχοποίησης της χώρας, ήταν ο Μανουέλ Μπαρόζο!

Συνεπώς, γιατί να έρθει στην Ελλάδα, αφού ο άνθρωπος προσδοκούσε ,πρώτα, να ολοκληρωθεί το σχέδιο και κατόπιν –αν ήταν δυνατόν- να εμφανιστεί και ως σωτήρας!

Για να φανταστείτε πόσο μεγάλος μύθος είναι το Ελληνικό στερεότυπο, «εσείς τα γράφετε αλλά ποιος ακούει», θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς δημοσιογράφους στην Ελλάδα, που έχουν ενστερνιστεί αυτή την λανθασμένη και άκρως επικίνδυνη στάση!

Μέχρι το μεσημέρι της ημέρας που οι Αμερικάνοι γιόρταζαν την επέτειο της Ανεξαρτησίας τους, την 4η Ιουλίου του 2012, ουδείς εδώ στην Ελλάδα, είχε «κράξει» δημόσια τον Ζοζέ - Μανουέλ!

Τουλάχιστον από τα παραδοσιακά ΜΜΕ!

Κι αυτό στις Βρυξέλλες, το εξέλαβαν ως «όριο ανοχής» της Ελληνικής Κοινωνίας, έναντι του εγκλήματος που συνέχιζε να διαπράττει ο Μανουέλ!!!

Διαλέξαμε την μέρα αυτή, όχι τυχαία αλλά κατόπιν σκέψεως, μιας και είχε εκτός του ουσιαστικού αποτελέσματος που θα περιγράψω παρακάτω κι έναν τεράστιο συμβολισμό!

Την ημέρα που οι Αμερικανοί γιόρταζαν την Ανεξαρτησία τους, ένα μεσαίας κυκλοφορίας αλλά ιστορικό site στην Ελλάδα, οι AegeanTimes, «ξεμπρόστιαζαν» τον Μπαρόζο και αποκάλυπταν την πολιτική του ενάντια στη χώρα!

Με τίτλο «Μανώλης Μπαρόζος: Ο «καρπαζο-εισπράκτορας» του τραπεζικού οίκου Ρόθτσιλντ!!!» [Σχετικό άρθρο] και με μια … ανάλογη φωτογραφία , αποκαλύπταμε τις πραγματικές διαθέσεις του καθώς και τον πραγματικό εργοδότη του Μπαρόζο, που σίγουρα δεν είναι η Κομισιόν!!!





Αν το διαβάσετε ξανά, θα καταλάβετε ότι η αποκάλυψη του γεγονότος ότι θα ξοδέψει τέσσερις (4) μέρες από τη ζωή του για μια υπόθεση φαρμακοβιομηχανίας στο Ισραήλ, τη στιγμή που δεν έχει έρθει ούτε μια ώρα στην Ελλάδα, αποτέλεσε χτύπημα στην καρδιά της Κομισιόν!

Δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να μας θεωρήσετε υπερφίαλους, γιατί απλά, όπως θα δείτε παρακάτω, το άρθρο πέτυχε το σκοπό για τον οποίο γράφτηκε!

Στις επόμενες 48 ώρες, σε σύνολο 6.000 περίπου αναγνώσεων, οι 1.450 προέρχονταν από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο!!! Ειδικά για το άρθρο αυτό, το «μεταφραστικό» εργαλείο της Google, πήρε φωτιά!

Ποτέ άλλοτε, από το Σεπτέμβριο του 2011 και μετά, δεν υπήρχε στον server μας τέτοια κίνηση από τις έδρες της Ε.Ε. και της Kομισιόν!
Κάτι ανάλογο είχαμε παρατηρήσει μόνο στην περίπτωση των αρχικών αποκαλύψεων για τη νήσο Ζουράφα, που είχαν προκαλέσει επερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο!


Από την υπηρεσία στατιστικών στοιχείων των Aegeantimes, διαθέτουμε στοιχεία, που αποδεικνύουν, ότι τις επόμενες μέρες, και παρά του ότι το άρθρο είχε σχεδόν μηδενική επισκεψιμότητα προερχόμενη από την Ελλάδα, εν τούτοις, συνέχιζε να διαβάζεται από υπολογιστές στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο!

Σε καμία περίπτωση δεν θα πω ότι το άρθρο αυτό έγινε η αιτία να έρθει ο Μπαρόζο στην Ελλάδα, γιατί κάτι τέτοιο θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, μιας και όπως προείπα, το σχέδιο φτωχοποίησης της χώρας, είχε ήδη ολοκληρωθεί και η έλευση Μπαρόζο ήταν θέμα χρόνου!

Θεωρώ όμως ότι ήταν η αιτία για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για κάτι τέτοιο και βοήθησε στην επίσπευσή της!

Κι αυτό δεν το στηρίζω μόνο στα στατιστικά μας αλλά κυρίως σε πηγές των AegeanTimes στις Βρυξέλλες! Αλλά γι αυτά θα αναφερθούμε σε κάποιο άλλο άρθρο!

Η διοίκηση Μπαρόζο, έσπευσε να προλάβει την καταστροφή του προφίλ του Κομισάριου!

Από την άλλη, όλοι γνωρίζουμε ότι οι τρεις τελευταίοι πρόεδροι των ΗΠΑ, αποτελούν θεσμικά, πρεσβευτές της χώρας και λειτουργούν κατόπιν εντολών του κογκρέσου, ως διαμεσολαβητές σε πολλές χώρες όταν οι ΗΠΑ επιθυμούν να αναπτύξουν σχέσεις μέσα σε πολύπλοκα επιχειρηματικά περιβάλλοντα!

Ο Μπιλ Κλίντον, ήρθε στην Ελλάδα, ως εκπρόσωπος της χώρας που θα μας σώσει από την «Ναζιστική Ευρώπη της Μέρκελ»!

Και ήρθε με το εξής ερώτημα :

«Ηρθα να δώσω! Τι θα πάρω»;;;

Γνωρίζοντας ότι οι Ελληνες «δεν δίνουν» εύκολα πλέον εκτός Ευρώπης, έφερε μαζί του καμιά διακοσαριά Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, γνωρίζοντας ότι το στοιχείο της Ομογένειας είναι ικανό να «σπάσει» τον Ελληνο-Γερμανικό εμπορικό άξονα που δημιούργησε ο Κώστας Σημίτης !

Κι έδωσε υποσχέσεις, που στο μυαλό ορισμένων έφεραν ένα νέο Αμερικάνικο «Σχέδιο Μάρσαλ» !

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μπιλ Κλίντον , εκτός από πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι και ... νυν σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Ομπάμα!

Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ, από την επόμενη μέρα, άρχισε να «λάμπει» στα μάτια των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, τόσο σε Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη!

Φανταστείτε δηλαδή τι θα συνέβαινε στα θεμέλια της Ε.Ε., αν μια χώρα μέλος της, η Ελλάδα, δεν κατάφερνε να σωθεί από την ίδια την Ενωση αλλά, θα την έσωνε η πάλαι ποτέ … «κακιά» Αμερική!!!

Τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στα υπόλοιπα κράτη – μέλη και ιδίως στα κράτη προς ένταξη στην Ε.Ε.!!!

Ο Ομπάμα δεν έστειλε τυχαία τον Κλίντον εδώ, μιας και γνωρίζει καλά, τις σχέσεις που διατηρεί με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα!

Ελάτε λοιπόν στη θέση του Μπαρόζο, και από τη μια να έχετε την πρώτη επίσημη σκληρή αντίδραση στο πρόσωπό του , από ένα ιστορικό site και από την άλλη, να βλέπει τον Ομπάμα, να επιχειρεί να «δέσει» την Ελλάδα, και πάλι ξανά, πίσω στο άρμα των ΗΠΑ!

Σε χρόνο ρεκόρ λοιπόν, η βραδυκίνητη μηχανή της Κομισιόν, «έβγαλε φτερά», και λειτούργησαν τα αντανακλαστικά των Ρόθτσιλντ, που είδαν ότι ο Ομπάμα «κάνει παιχνίδι» ανοιχτά πλέον με την Ελλάδα και τα πετρέλαιά της!

Όχι μόνο με τη Noble Energy αλλά τώρα και με Ελληνοαμερικανούς, ομογενείς επιχειρηματίες!!!

Αρον-άρον λοιπόν, ο οίκος Ρόθτσιλντ - που όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν, εκτός από μεγαλοεπενδυτής του χρηματιστηρίου και της ΤτΕ, επιχειρεί να εξορύξει μέσω της SHELL πετρέλαιο στην Κατεχόμενη Κύπρο- έντυσε με το κοστούμι του ... «καλού πατερούλη» τον Μανουέλ και τον έστειλε «πακέτο» στον Σαμαρά!

Για να του πει, «μην ανησυχείς, θα πάρεις την επιμήκυνση»!

Αρα, ο Μπιλ Κλίντον έκανε το ερώτημα «τι θα πάρω» και o Μπαρόζο, απάντησε «ήρθα για να δώσω αλλά να ρωτήσω πρώτα τον Ρόθτσιλντ»!!!

Οι πλέον υποψιασμένοι φυσικά, γνωρίζετε ότι η επιμήκυνση του χρέους έχει αποφασιστεί ήδη από τις ημέρες που ο Γιωργάκης έκανε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, και απλά όλοι περίμεναν να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα, και να την δώσουν «δώρο» στον επόμενο Πρωθυπουργό που θα υπέκυπτε στις άνομες πιέσεις τους και στα αλλότρια σχέδιά τους!

Καταλήγοντας, μπορώ να πω με σιγουριά, ότι ο Κλίντον εκτός από τους ομογενείς επιχειρηματίες, έφερε στην Ελλάδα και τον ... Μανουέλ!

Και μάλιστα εσπευσμένα!


Διότι, ουδείς ακόμη έχει εξηγήσει τον πραγματικό λόγο που η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένας βραδυκίνητος οργανισμός, παρά του ότι είναι απλό να εξηγηθεί!

Βλέπετε, για να ληφθεί μια απόφαση, πρέπει πρώτα να περάσει η Μέρκελ από τα γραφεία των Ρόθτσιλντ, να καλέσει τους αρχηγούς της συμμορίας των «ΑΑΑ» μετά να ξαναπάει στους Ρόθτσιλντ και μετά να ξανασυναντήσει τους «ΑΑΑ» για να σκεφτούν πως θα το παρουσιάσουν ως απόφαση της Ε.Ε!!!!!!

Πάντως, όλα αυτά, είχα σκοπό να σας τα γράψω κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου, που σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, είχε οριστεί η έλευση Μπαρόζο!

Είμαι βέβαιος ότι ήδη καταλάβατε, ότι ο Μανουέλ, είχε σκοπό να έρθει στην Ελλάδα, ΜΟΝΟ, μετά την καταβολή της μεγάλης δόσης των 60 ΔΙΣ του Σεπτεμβρίου!

Απλά ο ... Μπιλ, του το χάλασε!

ΥΓ
Και για να μην βρεθούν κάποιοι να πουν ότι πατρονάρω τον έναν ή τον άλλον άξονα, σας επισημαίνω ότι στο παρόν άρθρο, απλά … περιγράφω!!!

Όταν υποστηρίζω κάποιον ή κάποια κατάσταση, συνήθως, το γράφω στην πρώτη κιόλας παράγραφο, όπως προχτές με το άρθρο μου για την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου!

Σήμερα απλά … περιγράφω!

πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά, τα οποία λέμε, δεν είναι πρωτοφανή. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε υπό εξέλιξη "στρες τεστ" για τις τράπεζες, θα έπρεπε να το κάνουμε για την Τράπεζα Πειραιώς. Ο τελευταίος ιδιώτης, ο οποίος πουλάει ένα σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο, ζητάει να ελέγξει την "ποιότητα" του κάθε υποψήφιου αγοραστή. Ένα αυτοκίνητο πουλάς και ρωτάς δεξιά κι αριστερά για τον υποψήφιο αγοραστή. Το ελληνικό κράτος γιατί δεν ελέγχει την Τράπεζα Πειραιώς; Αφού ο Σάλλας τόλμησε ν' ανοίξει τον "διάλογο" με αυτό, ας τον ελέγξουν. Να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στην Πειραιώς. Έχει "άπλα" —όπως μας δείχνει— ή όχι; Εμάς δεν μας φαίνεται και πολύ εύρωστη. Άποψή μας είναι πως ούτε τις πινακίδες τους δεν μπορούν να φωτίσουν εκεί στην Πειραιώς. Ποιος όμως θα ελέγξει ποιον, όταν όλοι τους είναι ομοτράπεζοι της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και ομογάλακτοι της Goldman Sachs;

Άρα; Άρα ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι πίσω από αυτά τα χρήματα δεν κρύβονται κάποιες πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων, οι οποίες θέλουν να βάλουν σε "αγρανάπαυση" όλη την ελληνική αγροτική γη, προκειμένου να θησαυρίζουν με τα σκουπίδια που θα τρώνε στο μέλλον οι Έλληνες; Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να βγάλουν αυτά τα χρήματα, με την κερδοσκοπία που θα μπορούν να ασκήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς το εμπόδιο των αγροτών.
Υπάρχουν όμως και χειρότερα.
Καθημερινά γίνονται μάχες για τη διείσδυση των μεταλλαγμένων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο ίδιος ο Μπαρόζο κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις. Ο ίδιος ο Μπαρόζο κατηγορείται ότι προσπαθεί να "σπάσει" την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στα μεταλλαγμένα, μετακινώντας τη στη σφαίρα των εθνικών επιλογών. Τώρα, που δεν τους συμφέρει να είναι κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση τα μεταλλαγμένα, προσπαθούν οι πονηροί να τη μετατρέψουν σε απλή εθνική υπόθεση. Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι πίσω από αυτά τα χρήματα δεν κρύβεται η Monsando, η οποία με εκβιασμούς θα βρει μια μεγάλη μάζα αγροτών να πιέζει, προκειμένου αυτοί να καλλιεργούν τα μεταλλαγμένα προϊόντα της; Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να βγάλουν αυτά τα χρήματα, εφόσον ανοίξουν —μέσω της Ελλάδας— μια "τρύπα" στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρίσκονται από κοινού όλοι αυτοί πίσω από τον Σάλλα; Έτσι κι αλλιώς συνεργάζονται μεταξύ τους σε άπειρα άλλα θέματα και με τον έλεγχο των Ελλήνων αγροτών και της ελληνική αγροτικής γης μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μπορούν με 300 εκατομμύρια να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα φέουδο και τους Έλληνες αγρότες σε δουλοπάροικους, οι οποίοι θα πληρώνονται με ποσοστά από την παραγωγή τους. Από την παραγωγή μιας γης, η οποία θα ανήκει στους φεουδάρχες της Τράπεζας. Από την παραγωγή, η οποία θα γίνεται με μεταλλαγμένους σπόρους, που θα ανήκουν στους "επενδυτές" της Τράπεζας.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2010/07/blog-post_25.html