Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Ζήτησε εξηγήσεις από Ρογκ ο Καπράλος


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ είχε ο πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, με αφορμή της δηλώσεις του για το «σπίτι» των Ολυμπιακών Αγώνων...


Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κατά την ομιλία του στην Τελετή Έναρξης, τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στο «σπίτι» τους, εννοώντας το Λονδίνο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην Ελλάδα και την ελληνική Ολυμπιακή αποστολή.

Για τον λόγο αυτό, το Σάββατο (28/7) ο Σπύρος Καπράλος συναντήθηκε με τον Ζακ Ρογκ και από την ΔΟΕ δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινήσεις:

«O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών. Αλλά χτες στο λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι «το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού» όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών».
Πηγή: onsports.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βάλε φουστάνια ρε αφού είπες αυτό ακριβώς '' στο σπίτι τους , εμείς ξέρουμε και πιο καλά αγγλικά από εσένα, εσύ ξέρεις μια λέξη ελληνική; τι κάθεστε εκεί κάτω είναι όλα μια φιέστα ένα στημένο παιχνίδι που κερδίζουν μόνο οι εταιρίες και χάνουν οι πραγματικοί αθλητές , ελάτε πίσω (ααα φέρτε και κανένα μάρμαρο στο σπίτι του !!!)

Ανώνυμος είπε...

Πες πες στο τέλος θα μας το περάσουν έτσι να το πιστέψουμε και οι ίδιοι. Σαν πολλοί δεν πλάκωσαν τριγύρω μας ε? Κανίβαλλοι !