Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αγγελική Νικολούλη: «Ούτε η Ακρόπολη θα μείνει όρθια…»


ΑΡΘΡΟ της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ

Η Ιστορία ενός λαού είναι ότι πολυτιμότερο έχει! Ποιά είναι η υποχρέωση της εκάστοτε ηγεσίας του; Να την προστατεύει με νύχια και με δόντια. Ιδιαίτερα σε καιρούς χαλεπούς σαν αυτούς που ζούμε, που κατακρεουργείται εντός κι εκτός συνόρων.


Θα περίμενε φίλοι μου και ο πιο αδαής, ένα απ’ τα σημαντικότερα κομμάτια της, να φυλάσσεται σωστά. Μιλάω για τους ναούς της αρχαιότητας, με τους πολύτιμους θησαυρούς. Ιδιαίτερα αυτοί της Αρχαίας Ολυμπίας, που ο κόσμος όλος τιμά και προσκυνά. Κι όμως. Το Παλαιό Μουσείο της, αυτό της Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων, έγινε στόχος ληστών.! Κατά παραγγελία, όπως οι κινήσεις τους μαρτυρούν. Οι ληστές ήταν πληροφορημένοι καλά για την έλλειψη προσωπικού και στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας. Που; Στην Αρχαία Ολυμπία! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ακινητοποίησαν την υπάλληλο, με το που άνοιξε πρωί το Μουσείο. Έσπασαν με σφυρί τις προθήκες – είχαν συναγερμό κι αν ναι, γιατί δεν ειδοποιήθηκε έγκαιρα η αστυνομία; Έψαχναν απ΄την αρχή συγκεκριμένα σπάνια κομμάτια, που ήξεραν ότι υπάρχουν. Τα χρυσά στεφάνια και τη συλλογή από γραμματόσημα. Δεν τα βρήκαν και τελικά αφαίρεσαν 65 αρχαία αντικείμενα χάλκινα, πήλινα και ένα χρυσό δακτυλίδι.

Είχε προηγηθεί μερικές εβδομάδες, η ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη. Και μόνο αυτό το εντυπωσιακό χτύπημα, θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας, γιατί λέει πολλά… Γι΄αυτούς που ξέρουν να αναλύουν τέτοιου είδους «μηνύματα».

«Το κάνουμε για το καλό όλων μας. Θα σου δώσουμε και σένα κάτι», φέρεται να είπε ένας από τους κουκουλοφόρους ληστές, στην υπάλληλο.

Ξυπνήστε εκεί στο υπουργείο και στην ΕΛ.ΑΣ! Γιατί αγαπητοί μου, αν στη κρίση και στη φτώχεια που ο λαός μας βιώνει στο πετσί του, φθάσουν κάποιοι να βλέπουν τη ληστεία στην ίδια την ιστορία μας σαν λύση, τότε δεν θα μείνει όρθια, ούτε η Ακρόπολη!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν αντίποινα προς την πράξη αυτή, αλλά και προς τη συμπεριφορά της νέας τάξης πραγμάτων των τραπεζιτών-δανειστών-λαμογιών προς τη χώρα μας προτείνω : Την ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ...ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ...
ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ...ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ city ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ...
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΩ ΑΠΟΛΙΤΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.