Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση Pulse: 13,5% το ΠΑΣΟΚ – συνεχίζει η κατρακύλα…



Δημοσκόπηση Pulse: 13,5% το ΠΑΣΟΚ – συνεχίζει η κατρακύλα…
Την πόρτα της εξόδου δείχνουν οι Έλληνες ψηφοφόροι στην κυβέρνηση και το Γιώργο Παπανδρέου καθώς -σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο- η ψαλίδα στα 2 μεγάλα κόμματα έχει ανοίξει στο 8%, στη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ μόλις και μετά βίας ....
συγκεντρώνει το 15%!
Οι δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν από την Alco (Πρώτο Θέμα) και Pulse (Τύπο της Κυριακής).
Η πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την Alco, είναι ΝΔ22,5%, ΠΑΣΟΚ 15%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, ΔΗΑΡ 3,7%, Οικολόγοι Πράσινοι2,7%, ΔΗΣΥ 2,2% και Άρμα Πολιτών 0,9%, ενώ πολύ μεγάλο είναι ποσοστό των λευκών/άκυρων αλλά και της αποχής (8,3% και 15,7% αντίστοιχα), ενώ ένα 6,4% δηλώνει αναποφάσιστο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους υπολογισμούς επί των εγκύρων η «ψαλίδα» ανάμεσα στα 2 μεγάλα κόμματα ανοίγει ακόμη περισσότερο με τη ΝΔ να επιτυγχάνει ποσοστό 29,6% και το ΠΑΣΟΚ19,7%..
Ανάλογα είναι τα αποτελέσματα και στη δημοσκόπηση της Pulse η ΝΔ καταγράφει ποσοστό21,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, το ΚΚΕ 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, η ΔΗΑΡ 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5% και το Άρμα Πολιτών 2,5%, η ΔΗΣΥ 1,5%. Τα λευκά/άκυρα και η αποχή αγγίζουν το 20% ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 6,4%.
Μικρή συσπείρωση το ΠΑΣΟΚ – Στο 12% η αποδοχή Παπανδρέου για πρωθυπουργό!
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 60%, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει συσπείρωση μόλις 32%.
Πτώση στο κενό πραγματοποιεί, εξάλλου, και το προφίλ του πρωθυπουργού καθώς στο ερώτημα της καταλληλότητας για πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε ακόμη 3 μονάδες και πλέον έχει φθάσει στο 12%…
«Ναι» στο ευρώ λένε 4 στους 5 Έλληνες – Λάθος το δημοψήφισμα λέει το 79%
Μπορεί ο πρωθυπουργός μιλώντας για το δημοψήφισμα να έκανε λόγο για κορυφαία δημοκρατική πράξη που «πάει» απευθείας στο λαό, αλλά -όπως δείχνει η έρευνα της Alco- ο ίδιος ο ελληνικός λαός κρίνει ως λανθασμένη την επιλογή αυτή!
Στο ερώτημα «σωστό ή λάθος η απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα», 4 στους 5 Έλληνες (79%) απαντήσαν «λάθος», ενώ αντίθετη άποψη είχε μόλις 1 στους 10 (12%). Δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος το 0,9% των ερωτηθέντων.
Στο άλλο κρίσιμο ερώτημα (που ενδεχομένως να είχε σχέση και με το δημοψήφισμα (σύμφωνα με τα όσα είχαν πει από τις Κάννες Σαρκοζί και Μέρκελ) «ευρώ ή δραχμή», ηχηρή είναι η απάντηση των Ελλήνων με το 78% να απαντά πως θέλει παραμονή στο κοινό νόμισμα και μόλις ένα 11% να νοσταλγεί τη δραχμή. Αναποφάσιστο δήλωσε, εξάλλου, το 11% των ερωτηθέντων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα υπαρχουν ακομα ανθρωποι που ψηφιζουν αυτους τους αλητες,απατεωνες[τους παω στα μαλακα τους μαλακες]της βουλης,αυτην την γενια του πολυτεχνειου που το μονο που μαθανε να κανουν ειναι να μας φτασουν σαυτο το σημειο της καταστροφης.Κυριοι ΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ εγω που μη εχοντας αλλο τροπο απαξιωσης τους στις τελευταιες τρεις εκλογες δεν πηγα να ψηφησω και το αποτελεσμα ηταν 65% αποχη-λευκα-ακυρα,βεβαια αυτοι τοτε διναν δικες τους ερμηνιες οπως τους βολευε αυτους.Στις επομενες εκλογες θα παω οποσδηποτε και θα ψηφισω ενα νεο κομμα,ενα κομμα που δεν εχει ξαναμπει στην βουλη και ευχομαι να μπουν στην καινουργια βουλη νεα κομματα.Μονο τοτε πιστευω οτι θα υπαρξη αυτη η περιβοητη καθαρση που ολοι την λενε μα κανενας δεν την κανει,μονο νεα κομματα πιστευω οτι θα μπορεσουν να κανουν αυτα που λενε διαφοροι για αντισυνταγματικα μνημονια τροικες κ.λ.π.Αυτο το ξερουν και δεν θα πανε στις εκλογες με τιποτα και πιστευω οτι θα χρειαστουν μεγαλες μαχες και αγωνες για να φτασουμε ως εκει.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ακόμα τέτοια ποσοστά τα 2 καταστροφικά κόμματα? ΕΛΕΟΣ!!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

Ανώνυμος είπε...

Αιντε θυμα-Αιντε ψωνιο-Αιντε συμβολο αιωνιο-σαν ξυπνησεις μονομιας-θαρθει αναποδα ο ντουνιας... Αργουμε ρε γαμωτο !

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΣΟΣΤΟ ΤΟ ΛΑΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

το ποιο τρελο ειναι να σου ζητουν να αναλαβεις τις ευθυνες σου σαν λαος και εσυ να φωναζεις οτι ειναι λαθος αλλα ειναι και λαθος αυτο που τους λες οτι θα εφαρμωσεις Αυτο γι αυτους που λενε οτι το δημοψηφισμα ειναι εκβιασμος ΚΥΡΙΟΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΣΩΣΤΗ ΕΙΤΕ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ .... ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ; ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Και αφηστε τα προσχηματα εγκαθετοι του κατεστημενου αριστεροι δεξιοι και αμα εχετε τα κοτσια αφηστε τον λαο να αποφασισει