Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Persona non grata στην Ευρωπαϊκή Ένωση o Γιώργος Παπανδρέου



Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.
Το σκληρό τελεσίγραφο που έθεσαν Γερμανία και Γαλλία στον Γ. Παπανδρέου παίζει στις πρώτες ειδήσεις σε όλα τα media του κόσμου σήμερα από Ευρώπη και ΗΠΑ μέχρι Αυστραλία και Κίνα, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως....
ανεπιθύμητο πρόσωπο από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας. Όλοι οι ηγέτες και τα ΜΜΕ του κόσμου λοιδορούν, κατηγορούν και καταγγέλλουν ότι βάζουμε σε κίνδυνο το ευρώ και την παγκόσμια οικονομία με κινήσεις ασυναρτησίας με αποτέλεσμα η χώρα μας να διασύρεται σε πρωτοφανή βαθμό και ένταση.
Δεν λείπουν μάλιστα αναφορές για το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να επισκεφθεί κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ξανά ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Και, βεβαίως, στην προοπτική αποχώρησής του αντιδρούν θετικά τα χρηματιστήρια και το ευρώ, έπειτα από ένα έντονο πτωτικό ξεκίνημα.
Οι FT εστιάζουν στο γεγονός ότι η Ευρώπη σταματάει τη βοήθεια προς την Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη χώρα μας και απαιτεί πλέον καθαρή απάντηση, ενώ η γαλλική Figaro αναφερόμενη στον έλληνα πρωθυπουργό μιλάει για έναν καπετάνιο χωρίς χάρισμα
Ο Guardian αναφέρει ότι ο Παπανδρέου μοιάζει να μην έχει μετανιώσει και υπογραμμίζει πως ενώ ήταν ένας πολιτικός με ευγένεια που πάντα συμπαθούσαν οι ξένοι ηγέτες, κατάφερε με μία κίνηση να τους σοκάρει και να αντιστρέψει το κλίμα.
Ένα πολύ σκληρό άρθρο φιλοξενεί ο αυστραλιανός τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα The Australian. Ο τίτλος είναι «Ο Παπανδρέου αναμένεται να σφίξει τη ζώνη, μόνο που δεν φοράει πια παντελόνι!». Αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει μείνει πλέον μόνος και φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών της Ελλάδας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γ. Παπανδρέου. Τονίζει δε ότι πλέον ό,τι και να γίνει η αστάθεια στην Ελλάδα δύσκολα θα φύγει.
Στις ΗΠΑ τα σχόλια είναι πιο ήπια: Η Wall Street Journal αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου ως έναν πολιτικό με κλίση σε παιχνίδια εξουσίας υψηλού ρίσκου.
Οι New York Times έχουν ως τίτλο «Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού» ωστόσο ρίχνουν περισσότερο τις ευθύνες σε Μέρκελ, Σαρκοζί αναφέροντας ότι «η Ευρώπη έπρεπε να προσέξει περισσότερο τις αντιδράσεις των Ελλήνων και λιγότερο τις αντιδράσεις των τραπεζιτών. Αντί να τιμωρήσουν έπρεπε να σκεφτούν τις επιπτώσεις και όχι να καταδικάσουν την Ελλάδα για πάντα στην ύφεση».
Η Washington post υπογραμμίζει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχασαν πλέον την υπομονή τους με τη χώρα μας και περιγράφουν τη χθεσινή συνάντηση Παπανδρέου, Μέρκελ, Σαρκοζί ως δύσκολη.
Το CNN εστιάζει στην αισιοδοξία του Γ. Παπανδρέου για την έκβαση του δημοψηφίσματος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"O anthropos pou 8a ginotan genikos gramateas"

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοβαρά πιστεύω ότι θα πρέπει να τον δει ψυχίατρος και τονίζω ότι το εννοώ.
Οι κινήσεις του εδώ και καιρό είναι πέρα από τη λογική και από ό,τι δείχνουν οι γνώμες παγκοσμίως συμφωνούν μαζί μου.
Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να επεμβαίνει ψυχίατρος,όπως σε άλλες περιπτώσεις ο εισαγγελέας.
Μπλέξαμε.
Σε περίπτωση που ένας κυβερνήτης κριθεί ότι είναι εκτός λογικής,πρέπει να ακυρώνονται όλες οι συμφωνίες που έχει υπογράψει...
Ίσως γι’αυτό θέλουν και από τον άλλον υπογραφές.
Ας τον δει κι αυτόν κάνας ψυχίατρος.

Ανώνυμος είπε...

αυτο σημαινει οτι δε τους εκανε τα χατηρια

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ,ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΑΣΗΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΡΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ . ΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΤΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ.ΑΥΤΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΤΕ . ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΑΚΟΜΑ ? ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΕΙΣΤΕ ?

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτήτε το ενδεχώμενο να μην βγάλουν τα κόμματα καινούργιο πρωθυπουργό και να πρέπει να κάνουν πάλι με τον Παπανδρέου?

ΚΟΛΑΣΗ

Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες.

ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΛΑΚΕΣ

Τότε τι θα πούνε?

Στο κάτω κάτω έχει την ψήφο εμπιστοσύνης της Ελληνικής Βουλής.

Θέλω να δω τις φάτσες τους στο ενδεχώμενο αυτό.

Για να τους κοπεί και αυτούς το γέλιο. Όχι μόνο το δικό μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΗΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε ακομα κι εδω μεσα παρασερνεστε, σιγα μη τον λυπηθουμε κιολας, να τον παμε σε ψυχιατρο να σωθει, βασικα οχι, να τον παμε, αλλα σε αυτους που δινουν ψυχοφαρμακα στους ασθενεις μεχρι να γινει η τρελα τους μονιμη και αθεραπευτη αιωνιως, εχουν γεμισει τον κοσμο τρελους, ανθρωπους που χανουν το μυαλο τους στην προσπαθεια τους να κυνηγησουν τα γυαλινα ονειρα που τους φυτευουν με οποιο μεσο εχουν στη διαθεση τους καθημερινα, τα οποια οταν σπανε δεν σου πληγωνουν το δερμα με το γυαλι, αλλα την ψυχη και το νου, καθως οι περισσοτεροι δν εχουν στη διαθεση τους την απαραιτητη γνωση και αυτοσυγκρατηση να τον αντιμετωπισουν. Ακομα και σαυτους που δεν εχουν φτασει σαυτο το σημειο παρατηρουνται κρουσματα της 'τρελλας' που μαστιζει την κοινωνια ριχνοντας την στη θαλασσα της αμαρτιας, των ανηθικων, των ψευτων, της υποκρισιας και του παθιασμενου εγωκεντρισμου που οδηγει αναποφεκτα σε μιζερια και διχασμο, στο διαχωρισμο μας σε ταξεις περα για περα αδικες και βασισμενες στη δυναμη της απειλης και οχι του λογου. Αν και τωρα πλεον αυτες οι απειλες ειναι τοσο συνηθισμενες που εχουν γινει ο λογος των πολιτων!
Η καλοσυνη πεθανε και τη θεση της πηρε το πολικο ψυχος που επικρατει εν αγνοια μας, αναμεσα μας, αναμεσα στις πολεις που χτισαμε για να ζουμε ολοι μαζι πιο κοντα, κοιταξτε ποσο μακρια ο ενας απτον αλλον εχουμε καταντησει, σκεφτειτε το.. και αν θελετε να θυμηθειτε πως ηταν να περπατας με ενα χαμογελο στο στομα πηγαινοντας να κανεις τα ψωνια σου στο χωριο ξεροντας πως οποιον και να συναντησεις μπροστα σου θα εχει αρκετα ανοιχτη καρια για να σου χαμογελασει πισω, και οχι να σε κοιταξει λες και δεν εισαι φυσιολογικος πια.. Πρεπει να θυμηθουμε ποια πραγματα ηταν τα φυσιολογικα και πια οχι, για να καθαρισει επιτελους αυτος ο κοσμος απο τις ψευδαισθησεις.