Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ


The bond holder

Την Πέμπτη γύρισα από ένα επαγγελματικό ταξίδι στις 12.00 το βράδυ και πήγα να φιλήσω τα παιδιά μου. Και τα δυο είχαν πάει στο δωμάτιο τους με κλειστή την πόρτα και μιλούσαν. Η γυναίκα μου είπε να τα αγκαλιάσω και να μην πω τίποτα.
Πήγα και τα είδα. Μιλούσαν αλλά ήταν πολύ στενοχωρημένα. Τα αγκάλιασα και ο 14 τετράχρονος γιος μου άρχισε να κλαίει...


«Μπαμπά ένα παιδί ήρθε να το πάρει από το σχολείο του η μαμά του γιατί λιποθύμησε από την πείνα.»

«Στο σχολειό σου;» ρώτησα

« Όχι είναι φίλος ενός συμμαθητή
μου»

« και Μπαμπά, όταν το συζήταγα στο διάλλειμα μια κοπέλα είπε πριν καιρο ότι όταν βγήκε από το σχολικό είδε μια γιαγιά και ένα πάππου να ψάχνουν τον κάδο σκουπιδιών για φαγητό»

Είδα στα μάτια των παιδιών μου την συμπόνια, την λύπη τον φόβο και τον θυμό να έχουν γίνει ένα.

« Γιατί μπαμπά γίνονται όλα αυτά»

«μια διαχρονική συμμορία από άλήτες, κλέφτες και προδότες λεηλάτησαν την χώρα. Ενώ τους είχαμε επιστεφτεί να φτιάξουν αυτοί γκρέμιζαν. Αντί να κάνουν το καλό έκαναν το κακό»

« μα ποια είναι αυτή η συμμορία»

«Όλοι με λίγες εξαιρέσεις οι πολιτικοί αυτής της χωράς»

Τα χάιδεψα και τους είπα.

«ίσως ακούσετε ξανά για παιδιά που λιποθυμούν και παππούδες να ψάχνουν για τροφή αλλά να ξέρετε ότι σύντομα όλα θα πάνε καλά γιατί ήμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν θα αφήσουμε τον συνάνθρωπο μας να υποφέρει για πολύ- αυτή είναι η φάρα μας.

Δεν κοιμήθηκα. Το βλέμμα τους θα το θυμάμαι όλοι μου την ζωή.

Δεν έπρεπε να δει κάνεις ένα παιδί η ένα παππού να πεινάει, το βλέμμα που είδα σήμερα στα παιδιά μου –δεν ξέρω πιο είναι το χειρότερο- στην Ελλάδα του 2011.

Μόνο και μόνο για να έχουν λεφτά οι κλέφτες και σωθεί ένα διεθνές σάπιο σύστημα;

Στο διάολο να πάνε. Είμαι θυμωμένος. Δραχμή και πάλι δραχμή.
Πηγη 

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα γερμανακια και τα γαλακια περνανε ομως καλα

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΣΤΑ LIDL, PRAKTIKER, LEROY MERLIN, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΙΠΟΘΗΜΗΣΕ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΣΑΣ, ΑΥΤΑ ΑΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΦΘΗΝΙΑ!!!!

AKENATON είπε...

ΕΙΣΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ;ΠΗΓΕΣ ΤΟ ΛΙΝΤΛ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΜΠΟΝΤΥΛΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΥΖΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΕΝΤΑΜ ΡΙΓΚΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ;ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ας ημασταν εξυπνοι ρε φιλε τα δικα μας προιοντα να τα κρατουσαμε σε χαμηλες τιμες οπως αρμοζει...Αν ειναι ολα ακριβα τα δικα μας προιοντα και ο αλλος δεν εχει ,τι θα κανει?θα σκεφτει να παει και στα λιντλ και οπουδηποτε αλλου.Εξαλλου και εκει εχει ελληνικα προιοντα σε χαμηλες τιμες...τωρα τι σχεση εχουν αυτα που λετε με το θεμα παραπανω δεν ξερω...

βαγγελης είπε...

ρε φιλε αμα δεν εχω λεφτα να φαω απο εκει θα παω να ψωνισω και ας ειναι γερμανικα και τουρκικα. Λες να το κανουν ολοι επειδη τους αρεσουν τα γερμανικα προιοντα η ειναι μαζωχες? και εγω δυστυχως αγοραζω γιατι πολυ απλα δεν εχω τα λεφτα για να αγορασω τα ελληνικα που εχουν διπλασια τιμη. Δεν λεω οτι ειναι το σωστο να αγοραζουμε τα εισαγωμενα αλλα δυστυχως μας αναγκαζουωε να μην μπορουμε να στιριξουμε τα ελληνικα προιοντα με τα λεφτα που εχουμε στο πορτοφολι μας. Δεν ειναι επιλογη Μονοδρομος ειναι για καποιους... Μακαρι να μπορουσα να στιριζω παντα τα ελληνικα προιοντα και οχι τον βρωμοΓερμανο αλλα δεν εχω την οικονομικη επιλογη...

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ ΑΚΕΝΑΤΟΝ - ΚΕΡΑΤΟΝ ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΝΝΟΕΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ? ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΝΝΟΕΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΨΩΝΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΝΩ ΜΑΓΚΙΑ ? ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΠΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ? ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ. ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΝΗΤΟ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΞΥΠΝΙΟΣ. ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ. Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΠΕΘΑΝΕ. ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ? Ή ΘΕΛΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ?

ΣΟΦΙΑ είπε...

Αγαπητέ φίλε,διαβάζοντας την εμπειρία σου,το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό δεν ήταν ούτε πού ψώνισες,ούτε καλά να πάθεις(αν και είμαι υπέρ των Ελληνικών προϊόντων),ήταν ότι θα πρέπει να είσαι περήφανος που τα παιδιά που μεγάλωσες σε αυτόν τον παλιόκοσμο,έχουν ψυχάρες και το μυαλό να αποκωδικοποιούν γεγονότα που βιώνουν γύρω τους.
Συγχαρητήρια λοιπόν και συνέχισε να τα εμψυχώνεις για να οραματίζονται και να παλεύουν για μία Ελλάδα όπως τους αξίζει να τη χαρούν.
Θα πω μεγάλη κουβέντα,αλλά τέτοιες ψυχές θα έπρεπε να κουβαλάει ένας πρωθυπουργός,οπότε αν τα παιδιά σου είναι καλοί μαθητές,σπρώξτα προς τα εκεί.
Ποτέ δεν ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Σοφία έκανες το καλύτερο σχόλιο..

A.V

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΑΚΕΝΑΤΟΝ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ (Ο 6:04μ.μ.)ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΛΙΓΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕς ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙς.
ΟΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΦΤΑΙΝΕ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ. ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο όπως τους βολεύει μαγειρεύουν τις ψήφους μας...ΙΩΑΝΝΑ, ωστόσο εκείνο που τώρα έχει σημασία είναι από εδώ και εμπρός τι κάνουμε... τα παιδιά ρωτούν και δεν τους αρκούν τα λόγια, χρειάζονται παραδείγματα, δεν θα μας ξελασπώσουν τα παιδιά, εμείς έχουμε χρέος να τους ανοίξουμε τους ορίζοντες και ν΄ αποδείξουμε ότι όσα τους λέγαμε ισχύουν! Ούτε εγώ έχω διάθεση να ζήσω στη μιζέρια γιατί κάποιος το αποφάσισε, δραχμή και πάλι δραχμή! Κυνορόδι

Ανώνυμος είπε...

ενταξη τα ειπαμε τα συμφωνησαμε και ολα καλα.ειμαστε αξιοι της τυχης μας.αν δεν βαρεσουμε το θηριο στο κεφαλι τιποτα δεν κανουμε οταν το καταλαβουμε αυτο κατι θα γηνει

Ανώνυμος είπε...

ΩΣΤΕ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΕΤΣΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ, ΑΝΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι διαβάζουν τα σχόλια και ξεχνούν να διαβάσουν το κείμενο. Είπε ο άνθρωπος ότι ψωνίζει από ξένα super market?

Ανώνυμος είπε...

καλά παίζετε όλοι το παιχνίδι των προδοτών? τα φορτώνετε στον Έλληνα γιατί ψάχνει να βρεί οτιδήπΟτε φθηνότερο, που όμως στην προκειμένη ούτε καν γνωρίζετε Που ψΩνίζει ο άνθρωπος!
ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ , ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΓΕΡΟΝΤΑΚΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Ευη είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΤΕ ΣΕ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΎΠΕΡ ΜΆΡΚΕΤ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΚΑΙ ΈΛΛΗΝΕΣ. ΑΝ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΑΠΛΟΊ ΠΟΛΊΤΕΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΊΝΑΝΕ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΛΊΓΕΣ ΠΑΜΠΛΠΟΥΤΕΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΔΕΣ, ΛΑΤΣΟΙ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ, ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΙ ΚΛΠ ΜΑΥΡΑΓΟΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΉΡΑΝ ΚΑΙ ΈΦΥΓΑΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΥΤΟΊ ΛΕΦΤΆ ΣΤΗΝ ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΈΧΟΥΝ. ΤΙ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΌΝ; ΚΑΙ ΌΛΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΊΡΝΟΥΝ!
ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΆ ΜΑΣ ΛΟΙΠΌΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΈΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΦΌΒΟ Ή ΌΧΙ!
ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΎΜΕ ΚΑΤΈΒΕΙ ΌΛΟΙ ΚΆΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΉ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ! ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΏΣ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΈΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΎ ΜΟΥ) ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΊΠΟΤΑ! ΕΛΠΙΖΩ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΏΤΕΡΗ ΔΎΝΑΜΗ..... ΤΙ ΝΑ ΠΩ.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ.Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.ΠΡΟΣΧΟΜΕΝ