Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Γ.ΠΑΪΣΙΟΣ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»


“Στην κατάσταση πού είναι σήμερα οι άνθρωποι, ό,τι τους λέει ο λογισμός κάνουν. Άλλοι είναι με χάπια, άλλοι παίρνουν ναρκωτικά… Κάθε τόσο τρεις - τέσσερις ξεκινούν να κάνουν μια καινούρια θρησκεία. Ανάλογα, λίγα γίνονται, εγκλήματα, δυστυχήματα κ.λ.π. Βοηθάει ο Θεός. Ήρθε ένας στο Καλύβι και μου...
λέει: “Έχεις καμμιά κιθάρα;” Πίνει χασίς, έχει όρεξη να μιλάη - δεν σε ρωτάει αν έχης εσύ όρεξη - θέλει και μια κιθάρα!!
Άλλοι βαρέθηκαν την ζωή τους και θέλουν να αυτοκτονήσουν ή να κάνουν κανένα κακό, για να γίνει σαματάς. Δεν είναι ότι τους περνάει αυτό σαν βλάσφημος λογισμός και τον διώχνουν. Βαρέθηκαν την ζωή τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Μου είπε ένας: “Θέλω να με γράψουν οι εφημερίδες ότι είμαι ήρωας”. Οι άλλοι χρησιμοποιούν μερικούς τέτοιους και κάνουν την δουλειά τους. Πάλι καλά, ανάλογα, λίγα γίνονται.

Το καλό είναι πού δεν μας εγκαταλείπει ο Θεός. Ο Καλός Θεός τον σημερινό κόσμο τον φυλάει με τα δυό Του χέρια, παλιότερα μόνο με το ένα. Σήμερα, μέσα στους τόσους κινδύνουν πού ζη ο άνθρωπος, ο Θεός τον φυλάει όπως η μάνα το μικρό παιδί, όταν αρχίζη να περπατάη. Τώρα μας βοηθούν πιο πολύ ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε.

Πού θα ήταν ο κόσμος, αν δεν βοηθούσαν!… Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων παίρνει χάπια και είναι σε μια κατάσταση… Άλλος μεθυσμένος, άλλος απογοητευμένος, άλλος ζαλισμένος, άλλος από τους πόνους ξενυχτισμένος. Όλοι αυτοί βλέπεις να οδηγούν αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, να κάνουν επικίνδυνες δουλειές, να χειρίζωνται επικίνδυνα μηχανήματα. Είναι όλοι αυτοί σε κατάσταση να οδηγούν; Μπορούσε να είχε σακατευθή ο κόσμος. Πώς μας φυλάει ο Θεός και δεν το καταλαβαίνουμε!

Παλιά, θυμάμαι, πήγαιναν οι γονείς στα χωράφια και πολλές φορές μας άφηναν στην γειτόνισσα να μας προσέχη μαζί με τα παιδιά τα δικά της. Αλλά τότε ήταν ισορροπημένα τα παιδιά. Μια ματιά έριχνε η γειτόνισσα και έκανε τις δουλειές της και εμείς παίζαμε ήσυχα. Έτσι και ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι παλιά με μια ματιά παρακολουθούσαν τον κόσμο. Σήμερα και ο Χριστός και η Παναγία και οι Άγιοι τον έναν πιάνουν από ΄δω, τον άλλον από ΄κει, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ισορροπημένοι.

Τώρα είναι μια κατάσταση… Θεός φυλάξοι! Σαν μια μητέρα να έχη δυό-τρία προβληματικά παιδιά, το ένα λίγο χαζούλικο, το άλλο λίγο αλλοίθωρο, το άλλο λίγο ανάποδο, να έχη και κανά-δυό της γειτόνισσας να τα προσέχη, και το ένα να ανεβαίνη ψηλά και να κινδυνεύη να πέση κάτω, το άλλο να παίρνη το μαχαίρι να κόψη τον λαιμό του, το άλλο να παή να κάνη κακό στο άλλο, και αυτή συνέχεια να βρίσκεται σε εγρήγορση, να τα παρακολουθή, και εκείνα να μην καταλαβαίνουν την αγωνία της.

Έτσι και ο κόσμος δεν καταλαβαίνη την βοήθεια του Θεού. Με τόσα επικίνδυνα μέσα πού υπάρχουν σήμερα θα είχε σακατευθή, αν δεν βοηθούσε ο Θεός. Αλλά έχουμε και Πατέρα τον Θεό και Μάνα την Παναγία και αδέλφια τους Αγίους και τους Αγγέλους, πού μας προστατεύουν.

Πόσο μισεί ο διάβολος το ανθρώπινο γένος και θέλει να το εξαφανίση! Και εμείς ξεχνούμε με ποιόν παλεύουμε. Να ξέρατε πόσες φορές ο διάβολος τύλιξε την γη με την ουρά του, για να την καταστρέψη! Δεν τον αφήνει όμως ο Θεός, του χαλάει τα σχέδια. Και το κακό που πάει να κάνη το ταγκαλάκι, ο Θεός το αξιοποιεί και βγάζει μεγάλο καλό. Ο διάβολος τώρα οργώνει, ο Χριστός όμως θα σπείρη τελικά”.

Από το βιβλίο “ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ”
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΛΟΓΟΙ Α΄

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZVdVsLiQu4U

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΗ!!!!
ΟΥΤΕ ΝΕΥΡΑ ΟΥΤΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

americanous***

Ανώνυμος είπε...

πολλά ορθογραφικά λάθη έχει το κείμενο... έλεος μετά από αυτό "πού ζη ο άνθρωπος, ο
Θεός τον φυλάει όπως η μάνα το
μικρό παιδί, όταν αρχίζη να
περπατάη"
το παράτησα...καλύτερα greeklish...πραγματικά με νευρίασε

Ανώνυμος είπε...

ρε μορφωμενε 4.13 στις υποτακτικες εχει βαλει (η)

Ανώνυμος είπε...

την αγαπη του γεροντα να εχουμε ολοι

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ὁ Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή.
Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..» Μᾶς ἔκανε πολλὴ ἐντύπωση ἐκεῖνο πού εἶπε γιά τό Κ.Κ.Ε. καὶ γελάσαμε, θυμᾶμαι. Εἶπε, ἐπίσης, ὅτι ἐμεῖς θὰ τὰ βλέπαμε ὅλα αὐτὰ ἐνῶ ἐκεῖνος ὄχι.

Ἐπίσης, κάποιαν ἄλλη φορά, εἶχε πεῖ: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ψάχνεις νὰ βρεῖς ἄπιστο καὶ δὲ θὰ βρίσκεις. Ἀλλά, γιὰ νὰ φτάσουμε σ᾽ αὐτὸ τὸ σημεῖο, θὰ ἔχουν προηγηθεῖ φοβερὰ πράγματα.» (βλ. βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», 5η Ἔκδοση, σελ.396-453, γιὰ τὰ ἐθνικὰ θέματα).

Ἀμέσως μετά, θὰ ἀκολουθήσει μεγάλη πείνα, ἐνῶ ὁ ἑλληνικὸς λαὸς θὰ ξεσηκωθεῖ καὶ θὰ διώξει τοὺς πολιτικούς (βλ. σελ. 425). Ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ χαρακτηριστικά: «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει, καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει ὁ Βασιλιάς. Κι ἐκεῖνος, δὲ θὰ ἀρνηθεῖ τὸ κάλεσμα τοῦ λαοῦ. Θὰ τὰ οἰκονομήσει ὅλα ὁ καλὸς Θεός μας.» (Μαρτυρία ἀπὸ τὸ Β´ -ὑπὸ ἔκδοση- τόμο τοῦ παραπάνω βιβλίου˙ εἰπώθηκε το 1991).

Ὁ Ἁγιορείτης Ἱερομόναχος π. Ἀ..., πνευματικὸ τέκνο τοῦ Γέροντα Παΐσιου, ἀναφερει πὼς ὁ Γέροντάς του του εἶπε χαρακτηριστικὰ ὅτι «θὰ ἀναγκαστοῦν νὰ φέρουν τὸ Βασιλιά, γιὰ νὰ κάνει τὸ διαιτητή».

[Σημειώνω ἐδῶ ὅτι, σύμφωνα μὲ στοιχεῖα ποὺ προέρχονται ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸ Γέροντα, ὁ Βασιλιὰς Κωνσταντῖνος εἶναι ἀπόγονος τοῦ Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τὸ δὲ πραγματικό του ἐπώνυμο εἶναι Χριστιανός.]

Μετὰ τὴν ὁλοκλήρωση τῆς πρώτης φάσης, θὰ ἀκολουθήσει ἡ δεύτερη. Τότε εἶναι ποὺ θὰ ἐπέμβουν οἱ Ρώσοι (ἡ Ξανθὴ Φυλή, ὅπως ἔχουν ἀποκληθεῖ) καὶ θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος, στὸ τέλος τοῦ ὁποίου θὰ μᾶς παραχωρηθεῖ ἡ Πόλη, ὅπως τόσο ξεκάθαρα καὶ κατ᾽ ἐπανάληψη τόνιζε ὁ Γέροντας!!!

Ανώνυμος είπε...

Οντως 9.00 οι Ελληνες πολέμησαν (δεν ήταν μοιρολάτρες), όπως το 1821 για του Θεου την πίστη την Αγία και για της πατρίδος την ελευθερία. Σε κάθε πόλεμο μπροστά η σημαία μας με το σταυρό.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 9:00.

Εισαι τιποτενιος για να μιλας για εκεινον...ανοητε...

Ανώνυμος είπε...

monon ayto papoylh?...edv gia kaue ti to kako poy symbainei ston kosmo θεωρουν υπευθυνο τον θεο...μα ειναι δυνατον.
ΦΙΛΟΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ.ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΠΕΥΘΥΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ...ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

onoyfrios είπε...

ανώνυμε 9:00, αισθάνεσε ήδη πολύ άντρας μ΄αυτά που είπες, απευθινώμενος σ΄έναν νεκρό.Αυτή είναι η διαφορά με τα ΄΄χριστιανόπουλα΄΄ ό,τι έχουν να πουν το λένε στα ίσα.Άντε τώρα να ξεπληρώσεις το αντριλίκι σου στις τουαλέτες τις δουλειάς σου κρυφά από το αφεντικό σου μην σε δει και σε διώξει από την δουλειά και χάσεις τα 480 ευρώ που σου δίνει.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που εχουμε εσενα παπουλη να μας ανοιγεις τα ματια και το μυαλο. σε ευχαριστουμε.

Ανώνυμος είπε...

o 9:00 είμαι κ βλέπω τα σχόλιά μου που δεν βολεύουν κ δεν αρέσουν να διαγράφονται... Αλλά... προς όλους τους στόκους παραπάνω έχω να κάνω μια ερώτηση: Όταν ακούτε Ελληνισμός τι σας έρχεται στο μυαλό? Οι ρασοφόροι μουσάτοι ή τα αρχαία αγάλματα. Απαντήστε στον εαυτό σας θύματα της εβραικής προπαγάνδας, όχι σε μένα. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να σας γράψω καμιά κατοσταριά λινκς που δείχνουν το αδερφάτο που γουστάρετε, αλλά απλά googleάρετε "παιδεραστής παπάς" κ θα έχετε να διαβάζετε μέχρι μεθαύριο. Άντε τώρα, πέστε στα τέσσερα για καμιά "μετάνοια" προσκυνημένοι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ γι'αυτούς που νομίζουν ότι "η εκκλησία ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες" : τη λέξη πατρονάρισμα την ξέρετε? Μπα...

δείτε κ αυτό: http://4.bp.blogspot.com/_fpdO3pfIxgg/TK7Kb3UREKI/AAAAAAAAAws/PWqglMeMRmU/s1600/esfigmenu_monastiria.jpg

Θύματα ρπμ...

GZofSparta είπε...

καλά όλα αυτά.Το θέμα είναι πως εάν περιμένετε να εκπληρωθούν...πάει...έφυγε το τραίνο "Ελλάς"και δε θα ξαναγυρίσει...

GZofSparta είπε...

17 Νοεμβρίου 2011 2:49 μ.μ. άσε τους,αγαπητέ μου·το νόημα της ζωής αυτοί το περιμένουν δοσμένο στο πιάτο από τον Γιαχβέ...άσε τους να περιμένουν...χαίρομαι τουλάχιστον που υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αντιστέκονται στον εβραίκό ζυγό,1800 χρόνια μετά την υποδούλωσή μας σε αυτόν...Φιλικά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ι.Χ.Υ.Θ.Ε.Μ