Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΙΤΑΛΙΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει την απόλυση του Εβραίου δικαστή που δεν δίκαζε γιατί υπήρχαν σταυροί στις αίθουσες!


Ο Δικαστής Luigi Tosti (φωτο κάτω), είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, αφού απολύθηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (CSM), πέρσι επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει τα δικαστικά του καθήκοντά στο δικαστήριο, στην πόλη Camerino από τον Μάιος του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2006, σε «ένδειξη διαμαρτυρίας» για την ...
παρουσία του Σταυρού στις αίθουσες του δικαστηρίου. Ο Tosti, που είναι Εβραίος, υποστήριξε ότι η παρουσία των Σταυρών στις Ιταλικές δικαστικές αίθουσες ήταν μια «απειλή για τη θρησκευτική ελευθερία», και ότι οι κατηγορούμενοι έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να δικαστούν σε ‘κοσμικές’ αίθουσες δικαστηρίων.


Στην απόφασή του στις 14 Μαρτίου, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναφέρει ότι το CSM ήταν εξ ολοκλήρου «σωστό» στην απόλυση του Tosti και απέρριψε το επιχείρημα ότι η παρουσία των Σταυρών αποτελούν μια απειλή για την ελευθερία της θρησκείας. Το δικαστήριο επανέλαβε επίσης ότι βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας το μόνο θρησκευτικό σύμβολο που θα εμφανίζεται στα δικαστήρια είναι ο Σταυρός.
Ακόμη και πριν από την έκδοση της απόφασης, ο Tosti είχε δηλώσει ότι θα πάει την υπόθεσή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Είμαι έτοιμος να προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο, εάν δεν δικαιωθώ από το Ακυρωτικό Δικαστήριο», είπε ο Tosti στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, τον Φεβρουάριο.
"Δεν μπορεί κάποιος να είναι αναγκασμένος να υποβάλλεται σε μια επίδειξη πίστης, όπως η απεικόνιση του σταυρού», είπε. "Προσελήφθηκα για να υπηρετώ ένα κοσμικό δικαστήριο και όχι ένα εκκλησιαστικό. Σε περίπτωση που η Αίτησή μου αποτύχει, ο αγώνας μου για την ‘κοσμικότητα’ και την ελευθερία θα συνεχιστεί στα αρμόδια δικαστήρια. "
Ωστόσο, μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 18 Μαρτίου, το τμήμα μείζονος συνθέσεως του ΕΔΑΔ ανέτρεψε την απόφαση του 2009 όπου τότε τμήμα του ΕΣΔΑ επιδίωξε να απαγορεύσει τους Σταυρούς από τις ιταλικές σχολικές αίθουσες.
Σε απόφασή του, με 15-προς-2, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η παρουσία του Εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες "δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κατήχηση από την πλευρά του κράτους", και ότι η ετυμηγορία του 2009 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ του γεννημένου στην Φινλανδία Ιταλού πολίτης Soile Lautsi, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ προκειμένου να απαγορευτούν οι σταυροί στα δημόσια σχολεία της Ιταλίας, ήταν λάθος.
Ο σταυρός "είναι ένα ουσιαστικά παθητικό σύμβολο" έκρινε το ΕΣΔΑ και σημείωσε ότι, «οι συνέπειες του ότι ο Σταυρός που είναι ορατός σε όλους αποδίδει το χριστιανισμό στα σχολεία» αντισταθμίζεται από τη θρησκευτική εκπαίδευση που δεν είναι υποχρεωτική στα ιταλικά σχολεία.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι χαιρέτισε αυτήν την απόφαση.
«Χαιρετίζω με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση που ελήφθη από την ολομέλεια του ΕΣΔΑ να αθωώσει την Ιταλία σχετικά με την κατηγορία της παραβίασης της ελευθερίας της σκέψης και της θρησκείας», δήλωσε ο Φρατίνι. "Σήμερα το λαϊκό αίσθημα της Ευρώπης κέρδισε, διότι η απόφαση ερμηνεύει η φωνή των πολιτών για την υπεράσπιση των αξιών τους και της ταυτότητάς τους."
Η υπουργός Παιδείας Mariastella Gelmini ονόμασε την απόφαση «μια μεγάλη νίκη για την υπεράσπιση ενός ουσιαστικού συμβόλου της ιστορίας της χώρας μας και της πολιτιστικής μας ταυτότητας."
"Ο σταυρός συμπυκνώνει τις αξίες του Χριστιανισμού, τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού και του δυτικού πολιτισμού", είπε η Υπουργός στα μέσα ενημέρωσης.
«Είναι ένα σύμβολο που δεν χωρίζει αλλά ενώνει και η παρουσία του ... δεν αποτελεί απειλή για τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους ή την θρησκευτική ελευθερία. "
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

11/11/11 Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΑΘΥΔΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ΄; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΑΝ ΠΕΡΑΣΗ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΕΔΩ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΖΕΙ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ , Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ 17/11/11 ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ. ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΕΓΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΕΡΗ ΧΕΡΗ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΠΡΑΤΣΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΝΤΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ 300 ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΡΗΝΗ 17/11/11 ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .ΣΤΙΣ 16:15 ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΕΛΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΩΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ . ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ . ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ 17/11/11 χ.ν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΑ ΞΕΣΙΚΟΝΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΒΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΝΤΟΣΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥΣ.